Samen kansen bieden

Leerwerkloket en Yuverta LLO

Samen kansen bieden in leven lang ontwikkelen en praktijkleren‘. Eind. 2022 hebben wij ons eerste event georganiseerd. Graag zijn wij bij jouw event aanwezig en/of organiseren wij graag samen in jouw regio een event.

Tijdens dit event gaan we graag in gesprek hoe het Leerwerkloket, SBB en Yuverta LLO de professional, werkzaam voor Werkgeversservicepunt (WSP), Gemeente, UWV SBB en RMT kan ondersteunen bij vragen over bijvoorbeeld omscholing, bijscholing en onderwijs.

Workshop Leerwerkloket en SBB | 2022

Maria opende de workshop met een toelichting op de werkzaamheden die het leerwerkloket verzorgt. Ook vertelde ze aan de hand van praktische voorbeelden hoe de adviseur van het leerwerkloket kan ondersteunen in het proces van het aanvragen van een praktijkverklaring voor klanten. De adviseur voert een vrijblijvend adviesgesprek met de klant, ook inventariseert hij/zij de kerntaken en werkprocessen die voorafgaan aan het aanvragen van een praktijkverklaring. De adviseur wil graag met jou als professional meedenken bij de aanpak van het inzetten van een prakijkverklaring voor jouw klant(en).

Claudia Chi en Maria Dionisio
Medewerkers Sbb geven presentatie

Workshop Leerwerkloket en SBB

  • De hulp die het SBB ondernemers kan bieden in het aanvragen van een erkenning als leerbedrijf.
  • De basis voor het afgeven van een praktijkverklaring.
  • De 3e leerweg (mbo-certificaat, leren van werkprocessen in erkend leerbedrijf (maatwerk) en praktijkverklaring).
  • De mogelijkheden voor werkenden en werkzoekenden om hun skills te laten erkennen/waarderen.

Hierdoor worden werkenden wendbaar en breder inzetbaar op een steeds skillsgerichtere arbeidsmarkt.

Benieuwd welke bedrijven al openstaan voor MBO-praktijkleren? Neem dan een kijkje op leerbanenmarkt.nl

Workshop Yuverta LLO

“Yuverta leven lang ontwikkelen is actief van Amsterdam tot Heerlen en van Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen, studenten en deelnemers op. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. We houden ons bezig met thema‚Äôs die er toe doen, zoals: klimaat, energie, groen, water, voeding en welzijn van mens en dier.

Het allerbelangrijkste goed is de mens. Wij staan voor een duurzame toekomst” ~¬† Claudia Chi.

Heb je inhoudelijke vragen naar aanleiding van het event? 
Neem dan contact op met: 

Maria Dionisio, Scholingsadviseur (RL) namens¬†Leerwerkloketten¬†in de arbeidsmarktregio’s: Midden Holland, Holland Rijnland en Zuid-Holland Centraal.

Galliet Bakridi, Regiocoördinator Haaglanden/ adviseur praktijkleren voedsel, groen en gastvrijheid Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Anita Holthuis, Business & marketing Yuverta Leven Lang Ontwikkelen.

Handen met verf - mbo praktijkleerroute op maat

Leren bij Yuverta LLO

Het werk en de wereld om ons heen veranderen continu. Net als je eigen ambities en plannen. Je wilt je aanpassen en ontwikkelen om het verschil te kunnen maken in jouw wereld of op jouw vakgebied. In deze continue reis is Yuverta leven lang ontwikkelen (llo) een vertrouwde basis voor je. Of het nu gaat om persoonlijke kennis middels een training of opleiding. Dichtbij en praktisch. Groei mee en maak steeds een stap in jouw groene vakwereld.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Ivo staat op straat naast planten en een boom

‚ÄúPlantenkennis, kleine kneepjes hoe snoei je het beste een boom, dat is wat ik tijdens de bbl-opleiding medewerker hovenier niveau 2 heb geleerd. Daarvoor was ik er een leek in en nu heb ik de vaardigheden en de basis erin zitten. Het bezig zijn vind ik daarnaast ook leuk. Ik ben er niet 1 die constant in de schoolbanken wil zitten en buiten leer je ook een hele hoop. Meer dan dat je eigenlijk van papier leert.‚ÄĚ

Ivo

Medewerker gemeente Heerlen

Yvonne Kramer

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. Drie jaar later start ze haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. ‚ÄėZonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.‚Äô

Yvonne Kramer

Ecologisch tuinontwerper LushGardens

Annemarie Bergsma

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Samen kansen bieden