Nieuws
15 september 2023

Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Het leveren van een actieve bijdrage aan een duurzame wereld is één van de kernambities van Yuverta. De Sustainable Development Goals (SDG’S) vormen daarbij ons fundament. Maar wat zijn die SDG’s eigenlijk? Dat leggen we uit in dit blog! 

Wat zijn de SDG’s?

De Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn een door de Verenigde Naties vastgesteld stappenplan voor een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030. De SDG’S variëren van het beëindigen van armoede en honger tot het bevorderen van gelijkheid, duurzame energie, onderwijs en nog veel meer. In dit filmpje worden de SDG’s uitgelegd.

SDG Week

De Nederlandse SDG week vindt plaats van 21 t/m 27 september. Het is het event dat draait om de Sustainable Development Goals. In heel Nederland wordt er in deze week aandacht besteed aan de SDG’s en worden er acties georganiseerd. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen doet dit niet alleen tijdens deze week. De SDG’s zijn onderdeel van de basis van Yuverta.

Wat betekenen de SDG’s voor Yuverta LLO?

Duurzaamheid voor medewerkers en organisatie

Bij Yuverta LLO willen we ervoor zorgen dat al onze medewerkers begrijpen hoe belangrijk duurzaamheid is en hoe ze hieraan kunnen bijdragen. We moedigen hen aan om bewuste keuzes te maken, zowel in hun dagelijkse werk als bij het ontwikkelen en implementeren van ons onderwijs-, HRM- en bedrijfsbeleid. We geloven dat duurzame keuzes, zowel intern als naar buiten toe, de grootste impact hebben op gebieden zoals het milieu, werknemerswelzijn en bedrijfsvoering. Onze beleidsbeslissingen streven ernaar om de natuurlijke omgeving zowel nu als in de toekomst leefbaarder te maken. Hierbij proberen we een goede balans te vinden tussen People, Planet en Profit.

Duurzaamheid in samenwerking met de regio

Yuverta LLO streeft ernaar nauw samen te werken met alle belanghebbende partijen in de regio. Samen willen we een gemeenschappelijke agenda en aanpak ontwikkelen voor duurzaamheid. We dragen ons steentje bij aan het bereiken van de regionale SDG’s (zie Figuur) door enerzijds individuen op te leiden die bewust zijn van duurzaamheid, en anderzijds door samen te werken met partners om de SDG’s te realiseren. Duurzaamheid is een uitdaging op zowel regionaal als internationaal niveau, en daarom is samenwerking op verschillende niveaus essentieel.

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

European Quality Frame

European Quality Frame

Het European Quality Framework, ook wel het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF) is een initiatief om binnen de Europese landen opleidingen (globaal) in te kunnen schatten op het niveau. Dit kwalificatieraamwerk is opgedeeld in 8 niveaus. Het dient als vertaalinstrument tussen verschillende nationale kwalificatiekaders.
Bijblijven in een veranderende wereld

Bijblijven in een veranderende wereld

Een leven lang leren en ontwikkelen is in steeds meer beroepen noodzaak. Zo ook in de hoveniersbranche. Gingen we eerder van motor-naar accumachines, er wordt nu kennis gevraagd van bodemleven, klimaatadaptatie en verticale begroeiing. Yuverta LLO speelt voortdurend in op de behoeftes van de sector en past het trainingsaanbod daarop aan.
Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Sustainable Development Goals