Nieuws
22 maart 2022

Kennispartners: Yuverta en de groenbedrijven van Vebego

Werken aan een leefbare en gezonde toekomst en daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame wereld, dát is wat de groenbedrijven van Vebego en Yuverta bindt.  Waar Yuverta van betekenis is door het bieden van uniek, persoonlijk en kleinschalig onderwijs dragen de groenbedrijven van Vebego via het werk in het groen bij aan aantrekkelijke ontwikkelmogelijkheden voor huidige en toekomstige medewerkers.

Directeuren Yuverta en vebego - Kennispartners Yuverta en de groenbedrijven van Vebego

Bekrachtiging van de samenwerking

Op 22 maart 2022 hebben Bas Wijbenga, directeur Vebego groen en Annemarie Moons, Voorzitter College van Bestuur Yuverta onder toeziend oog van Mark van Haasteren, COO Vebego de samenwerking bekrachtigd door het tekenen van het samenwerkingscontract. Met deze samenwerking willen Vebego bedrijven en Yuverta de instroom in de groene sector vergroten voor zowel leerlingen als voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, maatwerkprogramma’s leveren voor (nieuwe) werknemers, thema’s zoals biodiversiteit en klimaat-adaptatie omzetten in attractieve leermodules.

Synergie

“Bij alles wat we doen houden we rekening met mens, milieu en maatschappij. Continue zijn we daarbij opzoek naar innovatieve oplossingen en partners”, aldus Annemarie Moons.
“Yuverta verzorgt met betrokken docenten en partners het onderwijs binnen een uitdagende leeromgeving waarin we samen in staat zijn om het ontwikkelaanbod in de groenbranche aantrekkelijker, uitgebreider en praktischer te maken. We houden rekening met verschillende doelgroepen en niveaus en leveren maatwerk, waarmee we bijdragen aan het vergroten van de inclusiviteit. De groenbedrijven van Vebego hebben diverse instroommogelijkheden van leren naar werken en van werken naar ontwikkelen.”

Kennispartners in het groen

Bas Wijbenga: “Wij zien dat kennis op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie steeds belangrijker wordt. Werd er vroeger aan ons gevraagd om ‘het gras te komen maaien”, tegenwoordig denken wij als partner en vanuit betrokkenheid mee met de omgeving over een gezonde leefomgeving. Dit vraagt om andere expertises en samen met Yuverta trekken we op bij de ontwikkeling van nieuwe lesmodules op deze groenthema’s.”

Inclusieve maatschappij

Beide organisaties bouwen aan een maatschappij waarin iedereen meedoet! Iedereen die kan en wil leren en werken krijgt de kans om zijn talenten te ontwikkelen. Ongeacht niveau, afkomst of afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel Yuverta als Vebego groenbedrijven willen mensen in hun kracht zetten en op hun kwaliteiten aanspreken. Met deze groene aanpak dragen ze bij aan een duurzame maatschappij op een zo inclusief mogelijke manier.

yuverta llo persbericht vedego

Yuverta

Yuverta is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in het blauw-groene domein.  We bieden ons onderwijs aan op 36 middelbare scholen, op 20 mbo-locaties en we verzorgen jaarlijks voor duizenden professionals in onze vakgebieden cursussen en trainingen. Thuis in de toekomst: dat is de belofte van Yuverta. We coachen leerlingen, studenten en cursisten. Zodat zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen. We zijn innovatief en ondernemend. En gaan aan de slag met thema’s die ertoe doen, zoals het klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Onze kracht schuilt in kleinschalig en persoonlijk onderwijs van hoge kwaliteit, dat we in een omvangrijk deel van Nederland aanbieden. Hierin worden wij door ouders, werkveld en leerlingen, studenten en cursisten erkend. Het is onze missie om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Leven lang ontwikkelen is hierbij van wezenlijk belang.

Vebego Groenbedrijven

De ruim 900 groenprofessionals van de drie Vebego Groenbedrijven vertrekken dagelijks vanuit 10 vestigingen in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel naar diverse groenprojecten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Via hun werkzaamheden in het groen dragen zij bij aan een gezonde, groene leefomgeving. Van integrale onderhoudsprojecten voor gemeenten tot de aanleg van de buitenruimte voor woningcorporaties en verzorgingstehuizen. Van boomverzorging tot de aanleg van groene speelpleinen bij basisscholen. Van landschapsontwikkeling tot aanleg en onderhoud van bedrijfs- en particuliere tuinen. De drie groenbedrijven van Vebego werken intensief samen met als doel om in 2023 het leukste, slimste en groenbedrijf van Nederland te zijn. Als dé kennispartner voor een gezonde en inclusieve leefomgeving zijn wij zowel de expert op het gebied van biodiversiteit, duurzaamheid en klimaatontwikkeling als partner voor arbeidsparticipatie en inclusief werkgeverschap.

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Arno de Jong aan het werk in de tuin - Topopleiding Urban Green Development levert waaraan behoefte is

Topopleiding Urban Green Development levert kennis waaraan behoefte is

Topopleiding Urban Green Development levert kennis waaraan behoefte is. De topopleiding Urban Green Development van Yuverta LLO trekt een gemêleerde groep mensen: van hoveniers die graag een bredere blik willen tot zij-instromers uit bijvoorbeeld zorg en welzijn.
Man houdt planten in een bak vast - VHG Brancheopleiding bij Yuverta LLO

VHG Brancheopleiding bij Yuverta LLO

Na de zomer, in september, starten de lessen weer voor de VHG Brancheopleiding bij Yuverta LLO. In Boxtel, Roermond en Houten kunnen aankomend hoveniers terecht voor het eerste jaar van de driejarige opleiding tot Vakbekwaam Hovenier.
Hotspot teelt - 2 mannen bij een boom

Hotspot teelt

De Hotspot Teelt is hét groene netwerk voor studenten, professionals en partners. Samen leren, innoveren en onderzoeken. De hotspot heeft als missie om duurzaamheid en circulariteit in de (sier)teeltsector te bevorderen door samen te werken, innovaties toe te passen en door het onderwijs.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Kennispartners: Yuverta en de groenbedrijven van Vebego