European Tree Technician (ETT)

De opleiding duurt 32 avonden zonder vrijstelling (18.00 - 21.30 uur) en 4 gehele dagen (09.00 - 16.00 uur).
Boxtel, Eindhoven, Apeldoorn
€4.533,00 p.p. 0% btw

Wil jijzelf door ontwikkelen als boom technisch adviseur (ETT’er)?

Wil jij jezelf na het volgen van de opleiding vakbekwaam boomverzorger door ontwikkelen als boom technisch adviseur?

Binnen deze opleiding European Tree Technician hou je je bezig met inhoudelijke kennis van boombeheer. Je vergaart informatie en gegevens door het uitvoeren van onderzoeken, geeft bevindingen weer en brengt op basis hiervan adviezen uit. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Je organiseert en coördineert de uitvoering van werk en houdt rekening met wettelijke-, juridische-, Arbo technische- en sociale aspecten.

Doel

De opleiding richt zich op competenties die verwacht mogen worden van een boom technisch adviseur. Het examen ETT, wat onder toezicht van de European Arboricultural Council wordt afgenomen, is de leidraad voor de opleiding.

Voor wie is de opleiding European Tree Technician?

De opleiding is bedoeld voor boomverzorgers, werkvoorbereiders, onderzoekers en adviseurs en voor diegene die bestekken schrijven voor of directie voeren over boomverzorgingswerken. De ETT-er kan de schakel vormen tussen opdrachtgever (boomeigenaar/beheerder) en de aannemer.

Voorkennis

Als vooropleiding dien je dus minimaal een MBO-diploma (minimaal niveau 3: zelfstandig/vakbekwaam beroepsbeoefenaar) te hebben én enige jaren ervaring als werkvoorbereider, bestekschrijver, uitvoerder of onderzoeker. Ook European Treeworkers zijn toelaatbaar.

Wat leer je?

Natuurlijk moet je als allround boomverzorger meer kunnen dan alleen klimmen, snoeien, vellen (uitvoeren). De klant of opdrachtgever wil weten waarom bepaalde werkzaamheden moeten plaatsvinden. Hiervoor moet eerst de diagnose gesteld worden voordat er behandeling plaatsvindt (voorbereiden).

Boomkennis boombeheer

  • Boombiologie: weefsels en structuren, groeiprocessen, infectie en wondreactie, Codit;
  • Boom en groeiplaats: fysische, biologische en chemische bodemkenmerken;
  • Sortiment en gebruikswaarde: boomsoorten, toepasbaarheid en gebruikswaard;
  • Kwaliteit plantmateriaal: kwaliteitseisen laan- en parkbomen, keuring plantmateriaal;
  • Conditie bepaling: herkenning ziekten en plagen, gebreken en verzwakkingsymptomen.

Regelgeving, administratie en organisatie

  • Bestekken, begroten, offreren: inschrijving, aanbesteding, oplevering; bestek interpreteren en controleren, projectadministratie;
  • Juridische aspecten: civiel – en publieksrecht, aansprakelijkheid, gevolgen regelgeving;
  • Werkorganisatie: Arbowet, toezicht op en begeleiding van boomverzorgende werkzaamheden;
  • Communicatie: opstellen van adviesrapport, publieksvoorlichting.

Boomonderzoek, advisering en aansturing boomverzorgingswerkzaamheden

Opbouw, werkwijze en leerroute

Je leert alles wat nodig is om een goede boom technisch adviseur te worden. In de opbouw kun je alle specifieke vaardigheden vinden.

Voor deelnemers die in de boomverzorgingssector werkzaam zijn kan d.m.v. een intakeprocedure bepaald worden of zij over bepaalde eerder verworven competenties beschikken en welke onderdelen van de opleiding zij nog dienen te volgen. Natuurlijk dient een deelnemer dit voor aanvang van de opleiding aan te geven. Het is ook mogelijk om aan één of meerdere losse opleidingsmodulen deel te nemen.

Bijzonderheden

Eerder behaalde diploma’s en certificaten kunnen recht geven op vrijstelling van bepaalde opleidingsonderdelen. Voor deelnemers die in de boomverzorgingssector werkzaam zijn kan d.m.v. een intakeprocedure bepaald worden of zij over bepaalde eerder verworven competenties beschikken en welke onderdelen van de opleiding zij nog dienen te volgen. Natuurlijk dient een deelnemer dit voor aanvang van de opleiding aan te geven. Het is ook mogelijk om aan één of meerdere losse opleidingsmodulen deel te nemen.

Extra kosten
Kosten voor het examen zijn niet opgenomen in de opleiding. Graag informeren wij je over de kosten. Wanneer je aparte onderdelen van de opleiding wil volgen bedragen de kosten hiervoor € 137,50 per avond. Per “vrijgestelde” opleidingsavond wordt € 90,- in mindering gebracht op het totaalbedrag
De kosten van de nodige naslagwerken bedragen ± € 400,-, waarvan je er mogelijk al een aantal in bezit hebt. Ook hier geven wij je graag persoonlijk meer informatie over.
Let op: kosten kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen.

Afronding en vervolg

Bij voldoende resultaat heeft men recht op het certificaat ”Boom technisch adviseur”.

Informatie

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 32 avonden zonder vrijstelling (18.00 - 21.30 uur) en 4 gehele dagen (09.00 - 16.00 uur).
Boxtel, Eindhoven, Apeldoorn
€4.533,00 p.p. 0% btw
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Gosse Jilderda referentie

"Gisteren de topopleiding Urban Green development van Yuverta Houten mogen afronden. Zeer inspirerende opleiding, leerzaam, prachtige excursies, boeiende leerkrachten, waar we verder mee kunnen. En zeker niet te vergeten de leuke klasgenoten die heb mogen leren kennen."

Gosse Jilderda

Hoofduitvoerder en ecologisch adviseur bij Frisia Groep

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Stephan Ros referentie

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

Opzichter uitvoerder openbare ruimte

Opzichter uitvoerder openbare ruimte

Als opzichter/uitvoerder openbare ruimte houd je, je bezig met projecten in de openbare buitenruimte. Dit kunnen groene of civiel technische projecten zijn die gaan over de aanleg, het onderhoud en beheer van de buitenruimte.

Training
6,5 dag + 0,5 dag examen
€ 2.572,50 p.p.
Toezichthouder

Toezichthouder (Bomen, civiel en groen)

In de projecten ben je de “ogen en oren” van de directievoerder. Zo ben je deelnemer/notulist aan de bouw- en Nutsvergaderingen, je beoordeelt de verwerkte hoeveelheden en meer- en minderwerk. Je bent het eerste aanspreekpunt.

Training
4 dagen
€ 1.390,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor European Tree Technician (ETT)