European Tree Technician (ETT)

De opleiding duurt 32 avonden zonder vrijstelling (18.00 - 21.30 uur) en 4 gehele dagen (09.00 - 16.00 uur).
Boxtel
€4.533,00 p.p. 0% btw

Wil jijzelf door ontwikkelen als boom technisch adviseur (ETT’er)?

Zie je voor jezelf een toekomst als Boomtechnisch Adviseur dan is deze opleiding de juiste weg daar naar toe!

Binnen de opleiding Boomtechnisch Adviseur / European Tree Technician hou je je bezig met inhoudelijke kennis van boombeheer. Je vergaart informatie en gegevens door het uitvoeren van onderzoeken, geeft bevindingen weer en brengt op basis hiervan adviezen uit. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Je organiseert en coördineert de uitvoering van werk en houdt rekening met wettelijke-, juridische-, Arbo technische- en sociale aspecten.

Doel

De opleiding richt zich op competenties die verwacht mogen worden van een boom technisch adviseur. Het examen ETT, wat onder toezicht van de European Arboricultural Council wordt afgenomen, is de leidraad voor de opleiding.

Voor wie is de opleiding European Tree Technician?

De opleiding is bedoeld voor boomverzorgers, werkvoorbereiders, onderzoekers en adviseurs en voor diegene die bestekken schrijven voor of directie voeren over boomverzorgingswerken. De ETT-er kan de schakel vormen tussen opdrachtgever (boomeigenaar/beheerder) en de aannemer.

Voorkennis

Als vooropleiding dien je dus minimaal een MBO-diploma (minimaal niveau 3: zelfstandig/vakbekwaam beroepsbeoefenaar) te hebben én bij voorkeur enige jaren ervaring als werkvoorbereider, bestekschrijver, uitvoerder of onderzoeker. Ook European Treeworkers zijn toelaatbaar. In een intakegesprek wordt bekeken of je toelaatbaar bent.

Wat leer je?

De Boomtechnisch Adviseur / European Tree Technician (ETT) voert uitgebreid en op de vraagstelling afgestemd onderzoek uit. Zo wordt bepaald wat de oorzaak is van problemen en welke gevolgen bijvoorbeeld eventuele werkzaamheden hebben voor de bomen. De Boomtechnisch Adviseur analyseert de resultaten, rapporteert en brengt advies uit op basis waarvan de opdrachtgever zijn beslissingen neemt.

Boomkennis boombeheer

  • Boombiologie: weefsels en structuren, groeiprocessen, infectie en wondreactie, Codit;
  • Boom en groeiplaats: fysische, biologische en chemische bodemkenmerken;
  • Sortiment en gebruikswaarde: boomsoorten, toepasbaarheid en gebruikswaard;
  • Kwaliteit plantmateriaal: kwaliteitseisen laan- en parkbomen, keuring plantmateriaal;
  • Conditie bepaling: herkenning ziekten en plagen, gebreken en verzwakkingsymptomen.

Regelgeving, administratie en organisatie

  • Bestekken, begroten, offreren: inschrijving, aanbesteding, oplevering; bestek interpreteren en controleren, projectadministratie;
  • Juridische aspecten: civiel – en publieksrecht, aansprakelijkheid, gevolgen regelgeving;
  • Werkorganisatie: Arbowet, toezicht op en begeleiding van boomverzorgende werkzaamheden;
  • Communicatie: opstellen van adviesrapport, publieksvoorlichting.

Boomonderzoek, advisering en aansturing boomverzorgingswerkzaamheden

Opbouw, werkwijze en leerroute

Je leert alles wat nodig is om een goede boom technisch adviseur / European Tree Technician (ETT) te worden. In de opbouw kun je alle specifieke vaardigheden vinden.

Voor deelnemers die in de boomverzorgingssector werkzaam zijn kan d.m.v. een intakeprocedure bepaald worden of zij over bepaalde eerder verworven competenties beschikken en welke onderdelen van de opleiding zij nog dienen te volgen. Natuurlijk dient een deelnemer dit voor aanvang van de opleiding aan te geven. Het is ook mogelijk om aan één of meerdere losse opleidingsmodulen deel te nemen.

Bijzonderheden

Eerder behaalde diploma’s en certificaten kunnen recht geven op vrijstelling van bepaalde opleidingsonderdelen. Voor deelnemers die in de boomverzorgingssector werkzaam en overige geïnteresseerden zijn kan d.m.v. een intakeprocedure bepaald worden of zij over bepaalde eerder verworven competenties beschikken en welke onderdelen van de opleiding zij nog dienen te volgen. Natuurlijk dient een deelnemer dit voor aanvang van de opleiding aan te geven. Het is ook mogelijk om aan één of meerdere losse opleidingsmodulen deel te nemen.

Extra kosten
Kosten voor het examen zijn niet opgenomen in de opleiding. Graag informeren wij je over de kosten. Wanneer je aparte onderdelen van de opleiding wil volgen bedragen de kosten hiervoor € 137,50 per avond. Per “vrijgestelde” opleidingsavond wordt € 90,- in mindering gebracht op het totaalbedrag
De kosten van de nodige naslagwerken bedragen ± € 400,-, waarvan je er mogelijk al een aantal in bezit hebt. Ook hier geven wij je graag persoonlijk meer informatie over.
Let op: kosten kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen.

Afronding en vervolg

Bij voldoende resultaat heeft men recht op het certificaat ”Boom technisch adviseur”.

Na afloop kan men deelnemen aan het externe examen European Tree Technician.

Informatie

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 32 avonden zonder vrijstelling (18.00 - 21.30 uur) en 4 gehele dagen (09.00 - 16.00 uur).
Boxtel
€4.533,00 p.p. 0% btw
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Yuverta llo referentie Simon

Doordat ik merk dat ik meer weet, ga ik zelfverzekerder te werk. Ik kan verantwoorden wat ik doe, waar ik ook aan het werk ben. Ook als ik gewoon bij mensen thuis de tuin doe.”

Simon

Deelnemer bbl opleiding vakbekwaam medewerker Natuur, water en recreatie (niveau 3)

Annemarie Bergsma referentie 2

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Startdata

Naam + locatieBeschrijvingPrijsInschrijven
European Tree Technician (ETT) – 16 mei 2024 – Boxtel

16-05-2024 - 18:00 tot 21:30 uur

4.533,00

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde trainingen

Opzichter uitvoerder openbare ruimte

Opzichter uitvoerder openbare ruimte

Als opzichter/uitvoerder openbare ruimte houd je, je bezig met projecten in de openbare buitenruimte. Dit kunnen groene of civiel technische projecten zijn die gaan over de aanleg, het onderhoud en beheer van de buitenruimte.

Training
6,5 dag + 0,5 dag examen
€ 2.572,50 p.p.
Toezichthouder

Toezichthouder (Bomen, civiel en groen)

In de projecten ben je de “ogen en oren” van de directievoerder. Zo ben je deelnemer/notulist aan de bouw- en Nutsvergaderingen, je beoordeelt de verwerkte hoeveelheden en meer- en minderwerk. Je bent het eerste aanspreekpunt.

Training
4 dagen
€ 1.390,00 p.p.
European Tree Technician Examentraining

European Tree Technician (ETT) Examentraining

Yuverta LLO verzorgt de opleiding tot European Tree Technician (ETT)/ Boomtechnisch Adviseur. Na afronding van de opleiding kan een deelnemer het examen European Tree Technician afleggen.

Training
2 dagen van 8:00 tot 16:00, 4 dagdelen van 3,5 uur
€ 575,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor European Tree Technician (ETT)