Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N2 – verlenging
Haal je certificaat.
Deze hercertificering biedt leidinggevenden binnen Bestendig Beheer inzicht in de maatregelen die zij moeten nemen bij het instrueren van medewerkers (met NbO Start of NbO 1-niveau) over werkzaamheden die mogelijk verstorend zijn voor beschermde Flora en Fauna. De instructies worden gegeven door een NbO 3-medewerker, die het werkplan of de aanpak voor de uitvoering heeft opgesteld. Daarnaast worden eventuele wijzigingen in de wetgeving en recente ontwikkelingen besproken.
Doel
Het doel van deze hercertificering is dat opzichters/uitvoerenden Bestendig Beheer kunnen aantonen dat zij zorgvuldig kunnen handelen ten aanzien van Flora & Fauna volgens de gedragscode (N2) en kennis hebben van de inhoud van de Natuurbescherming binnen de Omgevingswet.
Voor wie?
Deze hercertificering is bedoeld voor opzichters en uitvoerenden in het groen, waarvan het certificaat N2 bijna verlopen is.
Let op dat je je voor de juiste training inschrijft. De niveaus zijn aangepast naar het nieuwe AOC-Keurmerk:
- Start: assistent medewerker bestond voorheen niet
- N1: medewerk en voorman is nu N1: medewerker en meewerkend voorman
- N2: opzichter uitvoerder is nu N2: voorman assistent uitvoerder
- N3: ecologisch deskundige is nu N3: opzichter uitvoerder
Voorkennis
Voorafgaand aan deze training is het verplicht om te beschikken over een erkend certificaat van het AOC-Keurmerk. Deze kun je behalen door eerst de training Natuurbescherming binnen de omgevingswet N2 te volgen.
Wat leer je?
Tijdens de hercertificering leer je:
- Hoe de Natuurbescherming binnen de Omgevingswet is opgebouwd en hoe de natuur in Nederland en Europa wordt beschermd;
- Hoe je om moet gaan met beschermde planten en dieren op jouw werkplek;
- Werken met de gedragscodes: soorten bescherming gemeenten, bosbeheer, natuurbeheer en waterschappen.
- Kennisnemen van het zorgvuldig handelen en de toe te passen werktechnieken;
- Over het werkproces: jouw taken en die van de opzichter, uitvoerder, beheerder, toezichthouder en/of werkvoorbereider;
- Omgaan met calamiteiten;
- Het bespreken van actualiteiten en uitwisseling van jouw praktijkervaringen met medecursisten;
- Naast het opfrissen van de algemene kennis worden ook de concrete werkinstructies en planningen opnieuw besproken;
- Het invullen van de checklist.
Heb je vragen over de hercertificering? Bekijk de veelgestelde vragen.
Opbouw, werkwijze en leerroute
Tijdens deze (halve) dag frissen we je kennis op die je vooraf hebt opgedaan. Zo gaan we opnieuw in op wat de gedragscodes betekenen, wat jouw rol hierin is en wissel je ervaring uit met de rest van je groep.
Deelname geeft automatisch recht op een nieuw en erkend certificaat van het AOC Keurmerk en maakt aantoonbaar dat jouw deskundigheid is geborgd. Dit certificaat is vijf jaar geldig.
Bijzonderheden
Deelnemers moeten zich kunnen legitimeren en een geldig pasje/certificaat kunnen tonen.
Let op: om aan deze hercertificering te kunnen deelnemen mag het pasje niet verlopen zijn!
Afronding en vervolg
Een nieuw en erkend certificaat van het AOC Keurmerk (vijf jaar geldig).
Vervolg:
Het is belangrijk dat je na het behalen van het certificaat elke vijf jaar een nieuwe training voor hercertificering doorloopt.
Lees hier meer over de Cursus Omgevingswet.
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen. Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
Lesdagen waren goed duidelijke uitleg en kennis van de leraren. Communicatie betreft inleveren huiswerk opdracht kan beter. Bij veel mensen niet duidelijk waar en wanneer dit ingeleverd moet worden.
Willem de Bruin
Manager agrarisch Ploegmakers Loonwerk B.V.
“Plantenkennis, kleine kneepjes hoe snoei je het beste een boom, dat is wat ik tijdens de bbl-opleiding medewerker hovenier niveau 2 heb geleerd. Daarvoor was ik er een leek in en nu heb ik de vaardigheden en de basis erin zitten. Het bezig zijn vind ik daarnaast ook leuk. Ik ben er niet 1 die constant in de schoolbanken wil zitten en buiten leer je ook een hele hoop. Meer dan dat je eigenlijk van papier leert.”
Ivo
Medewerker gemeente Heerlen
Door de opleiding ben ik minder in hokjes gaan denken en meer gaan kijken naar wat er mogelijk is in het gebied.
Jort Bos
Senior werkvoorbereider bij Stadswerk072
Startdata
Naam + locatie | Beschrijving | Aantal plekken | Prijs | Inschrijven |
---|---|---|---|---|
Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N2 – verlenging – 20 oktober 2025 – Boxtel | 20-10-2025 - 13:00 tot 16:00 uur | 15 | €212,00 | |
Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N2 – verlenging – 16 maart 2026 – Horst | 16-03-2026 - 13:00 tot 16:00 uur | 15 | €212,00 |
Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.
Gerelateerde trainingen
Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N1 – verlenging
Deze hercertificering biedt inzicht aan medewerkers en meewerkende voormannen Bestendig Beheer in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de (beschermde) flora en fauna kunnen verstoren.
Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N2
Deze training biedt inzicht aan opzichters of uitvoerenden Bestendig Beheer in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de (beschermde) Flora en Fauna kunnen verstoren.
Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N3
Deze training geeft aan werkvoorbereiders of bedrijfsleiders Bestendig Beheer, inzicht in te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de flora en fauna kunnen verstoren.