Urban Green Development (UGD) – topopleiding

De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen
Houten, Tilburg, Valkenburg Lb
€3.928,00 p.p. 0% btw

Wat is groen nu en straks?

In de topopleiding Urban Green Development leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving te kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Door deel te nemen aan de topopleiding ben je in staat om als vakinhoudelijk expert duurzame en groene oplossingen te bedenken voor vraagstukken die ontstaan door klimaatverandering. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG’s) die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties.

Doel

Je leert als vakinhoudelijk expert duurzame en groene oplossingen te bedenken voor vraagstukken die ontstaan door klimaatverandering.

Voor wie?

Je werkt in of voor de groene of technische sector en bent in het bezit van een:

  • Mbo niveau 4 diploma of een niveau 4 werk- en denkniveau;
  • Branche-diploma VHG;
  • HBO (AD of bachelor) of universitair diploma.

Daarnaast ben je in staat om:

  • Een presentatie te verzorgen met visuele ondersteuning;
  • Rapportages en plannen te maken;
  • Informatie te verzamelen uit diverse bronnen.

Voorkennis

  • Mbo niveau 4 diploma of een niveau 4 werk- en denkniveau
  • Branche-diploma VHG
  • HBO (AD of bachelor) of universitair diploma

Wat leer je?

Je doet kennis op van principes van biodiversiteit, circulair denken, eetbaar groen, het vergroenen van gebouwen en de sociale aspecten van groen.
Hierdoor ben je in staat om bewuste en toekomstgerichte keuzes te maken voor de realisatie en het beheer van groen en deze breed te onderbouwen.
Bovendien weet je hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG’s, werelddoelen voor duurzame ontwikkeling), die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Door overheidsinstanties en grote bedrijven wordt hier steeds vaker om gevraagd.

Masterclasses UGD
De topopleiding Urban Green Development bestaat uit de volgende thema’s, die in 6 masterclasses aan bod komen:

Wil je liever deelnemen aan één of meerdere masterclasses? Klik hierboven op de separate masterclasses.

De topopleiding Urban Green Development wordt uitgevoerd in samenwerking met de Groene Hotspot Houten en het practoraat Groene Leefbare Stad.

Opbouw, werkwijze en leerroute

Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan de afzonderlijke masterclasses. Hierbij vindt er een intake plaats. De masterclasses duren elk 4 dagen. Wanneer je ervoor kiest om de gehele opleiding te volgen, neem je deel aan alle masterclasses, excursies en opdrachten die daarbij behoren.

Ondertussen werk je onder begeleiding van een coach aan je examenopdracht, die van toepassing kan zijn op de organisatie waarvoor je werkt. Aan het eind van de opleiding vindt er een examen plaats.

Instappen kan je bij de aanvang van elke masterclass. Je kunt je opgeven voor de gehele topopleiding, maar de masterclasses zijn ook separate te volgen (gewenst in willekeurige volgorde).

Afronding, vervolg en beroepsperspectieven

Aan het eind van de opleiding vindt er een examen plaats. Wanneer voor je examen slaagt, ontvang je een getuigschrift namens Yuverta LLO.

Wil je meer weten over de masterclasses? Klik onderaan deze pagina op een van de masterclasses.

Informatie

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen
Houten, Tilburg, Valkenburg Lb
€3.928,00 p.p. 0% btw
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de Urban Green Development (UGD) – topopleiding?

Wil jij aan de slag als met Urban Green Development? Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over onze opleiding, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Yuverta llo referentie Berry

‘De brancheopleiding Aankomend Projectleider beviel mij erg goed. De manier van lesgeven was top, lekker snel, zoals het ook op de werkvloer werkt. Het was goed om Plantenkennis een boost te geven. Bij het stukje Bodemkunde komt meer kijken dan je denkt, heel interessant, ook wat het betreft het bewustzijn in wat je eigenlijk doet.’

Berry Zaad

Projectleider Dak (tuinen) & Gevelbegroeiing. Koninklijke Ginkel Groep.

Annemarie Bergsma referentie

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Jan Knevelbaard referentie

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Startdata

Naam + locatieBeschrijvingPrijsInschrijven
Urban Green Development (UGD) – topopleiding – 18 april 2024 – Valkenburg Lb

18-04-2024 - 09:00 tot 16:00 uur

3.928,00

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

UGD Biodiversiteit

Urban Green Development (UGD) – masterclass biodiversiteit

In de UGD - masterclass Biodiversiteit krijg je inzicht in ecologische processen en principes van biodiversiteit die van belang zijn voor natuurlijk groenbeheer. Je kunt hierdoor bewuste keuzes maken voor de realisatie en het beheer van groen.

Masterclass
4 dagen van 6 uur
€ 1.013,00 p.p.
Eetbaar groen

Urban Green Development (UGD) – masterclass eetbaar groen

In deze masterclass krijg je inzicht in de diverse vormen en systemen van eetbaar groen en leer je de basisprincipes van het voedselbos in te passen in de groene ruimte. Ontwerpen, beheren en hoe je anderen betrekt bij planvorming komt aan bod.

Masterclass
4 dagen van 6 uur
€ 1.013,00 p.p.
Levende gebouw

Urban Green Development (UGD) – masterclass leefbaar gebouw

In de masterclass Leefbaar gebouw krijg je antwoorden op de vraag: "Wat kun je allemaal in, op of aan een gebouw doen om het te vergroenen?" Groene gebouwen zien er aantrekkelijk uit en leveren ook voordelen op voor mens en milieu.

Masterclass
4 dagen van 6 uur
€ 1.013,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Urban Green Development (UGD) – topopleiding