VCA B

6 uur (1 dag)
Incompany of als bedrijfstraject op een Yuverta locatie
€317,00 p.p. 0% btw

Het vergroten van de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu.

Deze training verhoogt het veiligheidsbewustzijn van de werknemers zodat deze zich realiseren wat de verschillende veiligheidsaspecten op de werkvloer zijn.

De deelnemers hebben na de training meer kennis en inzicht in de veiligheidsaspecten bij bedrijven zoals: groenvoorzieningsbedrijven, loonwerkbedrijven, bouwbedrijven etc.

Doel

Het vergroten van de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu. Je maakt kennis met wet- en regelgeving en leert gevaarlijke situaties en handelingen herkennen en voorkomen. Hierdoor wordt zowel jouw eigen veiligheid als die van de mensen waarmee jij werkt, vergroot.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die op het werk te maken heeft met veiligheid en voor werknemers van bedrijven die aan de eisen van de certificering “Veiligheids Checklist voor Aannemers” (VCA) willen voldoen. Deze training kan zowel als basistraining of als verlenging worden gevolgd.

Voorkennis

Het betreft een 1-daagse training, een goede voorbereiding d.m.v. zelfstudie is een vereiste.

Wat leer je?

Het integreren van veiligheidsaspecten in ons werk is van groot belang. De verschillende aspecten van vak veiligheid komen stuk voor stuk aan de orde:

 • Arbeidsomstandighedenwetgeving
 • Risico’s en preventie
 • Gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar
 • Etikettering bijzondere gevaren en veiligheidsaanbevelingen
 • Werkvergunningen
 • Besloten ruimten
 • Gereedschapsmachines en handgereedschappen
 • Gevaren bij lassen en slijpen
 • Hijsen en tillen, werken op hoogte
 • Struikelen, uitglijden en verstappen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Opbouw, werkwijze en leerroute

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren trainer. Tijdens de training is er voldoende ruimte voor discussie. Desgewenst kan de training individueel via een e-learning module gevolgd worden.

Het examen wordt afgenomen via een erkende exameninstelling. Na het behalen van het examen ontvang je het B-VCA diploma en het bijbehorende pasje. Dit diploma is 10 jaar geldig.

Bijzonderheden

Om aan het examen deel te mogen nemen moet de deelnemer een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen aan de examinator, voor aanvang van het examen.

Voorlees-examen

Voor deelnemer die moeite hebben met lezen kan een VCA-voorleesexamen worden geboekt. Dit is uitsluitend mogelijk bij VCA Basis. De deelnemer krijgt hiervoor een headset bij aanvang van het digitale examen. Elk VCA Basis examen kan afgenomen worden als voorlees-examen.

Zinnen of woorden die geselecteerd worden, worden voorgelezen door een computerstem. Het is vervolgens aan de deelnemer om een antwoord te kiezen. Tevens krijgt de deelnemers maximaal 15 minuten extra tijd om het examen te maken (totaal 75 minuten).

Wens je meer informatie over het voorlees-examen? Neem gerust contact met ons op.

Afronding en vervolg

Na 10 jaar verloopt je certificaat, welke je vervolgens kan vernieuwen door opnieuw deze training te volgen.

Na het behalen van het examen ontvang je het VCA Basis certificaat met bijbehorend pasje (geldigheid 10 jaar).

Informatie

Training
6 uur (1 dag)
Incompany of als bedrijfstraject op een Yuverta locatie
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Jan Knevelbaard

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Groene gevel van een gebouw

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Rachelle staat naast planten en bomen

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Gerelateerde trainingen

Man met een kladblok en een man met een helm in zijn hand - VCA - VOL examen en online training

VCA VOL

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden van medewerkers die risicovolle werkzaamheden verrichten of die in een risicovolle omgeving werken en voor zzp’ers die als onderaannemer bij een VCA gecertificeerd bedrijf werkzaam zijn.

Training en hercertificering
6 uur (1 dag)
€ 317,00 p.p.
Man met een kladblok en een man met een helm in zijn hand - VCA - VOL examen en online training

VCA VOL – online training en examen

De afkorting VCA VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Deze online training is bedoeld voor leidinggevenden van medewerkers die risicovolle werkzaamheden verrichten of die in een risicovolle omgeving werken.

E-learning, Examen
Na activatie is de online training gedurende 3 maanden geldig.
€ 191,50 p.p.
VCA Basis examen en online training - oranje en gele helm

VCA Basis examen en online training

Het vergroten van de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu. Je maakt kennis met wet- en regelgeving en leert gevaarlijke situaties en handelingen herkennen en voorkomen.

E-learning, Examen
Na activatie is de online training gedurende 3 maanden geldig.
€ 185,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Offerte aanvragen voor VCA B

Vul hieronder de gegevens in. Wij nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor VCA B