VCA VOL

6 uur (1 dag)
Boxtel, Horst, Houten
€317,00 p.p. 0% btw

Het vergroten van de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu.

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden van medewerkers die risicovolle werkzaamheden verrichten of die in een risicovolle omgeving werken en voor zzp’ers die als onderaannemer bij een VCA gecertificeerd bedrijf werkzaam zijn.

Doel

Het vergroten en toepassen van de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu. Je maakt kennis met wet- en regelgeving en leert om jouw medewerkers te motiveren om gevaarlijke situaties en handelingen herkennen en voorkomen. Hierdoor wordt zowel jouw eigen veiligheid als die van de mensen waaraan je leidinggeeft, vergroot.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden of teamleiders die verantwoordelijk zijn voor veiligheid en arbeidsomstandigheden voor het team dat ze onder hun hoede hebben. Deze training kan zowel als basistraining of als verlenging worden gevolgd.

Voorkennis

Het betreft een 1-daagse training, een goede voorbereiding d.m.v. zelfstudie is een vereiste.

Wat leer je?

Je leert in deze training hoe je veilig werken kunt implementeren in jouw eigen team, welke arbo- en milieuwetgeving relevant zijn, hoe je ongevallen en risico’s kunt voorkomen en hoe je veiligheidsprocedures en instructies opstelt en invoert. Verder komen aan de orde: bedrijfshulpverlening, werkplekinrichting en lichamelijke belasting.

Veiligheidsaspecten

 • Arbeidsomstandighedenwetgeving
 • Risico’s en preventie
 • Gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar
 • Etikettering bijzondere gevaren en veiligheidsaanbevelingen
 • Werkvergunningen
 • Besloten ruimten
 • Gereedschapsmachines en handgereedschappen
 • Gevaren bij lassen en slijpen
 • Hijsen en tillen, werken op hoogte
 • Struikelen, uitglijden en verstappen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Opbouw, werkwijze en leerroute

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren trainer. Tijdens de training is er voldoende ruimte voor discussie. Desgewenst kan de training individueel via een e-learning gevolgd worden. Het examen wordt afgenomen via een erkende exameninstelling.

Bijzonderheden

Deze training behandelt alle onderdelen van de VCA Basis, uitgebreid met lesstof specifiek toegespitst op de leidinggevende.

Om aan het examen deel te mogen nemen moet de deelnemer een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen aan de examinator, voor aanvang van het examen.

Afronding en vervolg

Na 10 jaar verloopt je certificaat, welke je vervolgens kan vernieuwen door opnieuw deze training te volgen.

Na het behalen van het examen ontvang je het VCA VOL certificaat met bijbehorend pasje (geldigheid 10 jaar).

Informatie

Training, Hercertificering
6 uur (1 dag)
Boxtel, Horst, Houten
€317,00 p.p. 0% btw
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Annemarie Bergsma referentie 2

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Jos Jonkers referentie

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Annemarie Bergsma referentie

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Startdata

Naam + locatieBeschrijvingPrijsInschrijven
VCA VOL – 6 maart 2024 – Boxtel

Lesdag 106-03-2024 - 09:00 tot 16:00 uur

317,00
VCA VOL – 29 mei 2024 – Horst (Expeditiestraat)

Lesdag 129-05-2024 - 09:00 tot 16:00 uur

317,00

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

VCA basis

VCA B

Deze training verhoogt het veiligheidsbewustzijn van de werknemers zodat deze zich realiseren wat de verschillende veiligheidsaspecten op de werkvloer zijn. De deelnemers hebben na de training meer kennis en inzicht in de veiligheidsaspecten.

Training, Hercertificering
6 uur (1 dag)
€ 317,00 p.p.
VCA - VOL examen en online training

VCA VOL – online training en examen

De afkorting VCA VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Deze online training is bedoeld voor leidinggevenden van medewerkers die risicovolle werkzaamheden verrichten of die in een risicovolle omgeving werken.

E-learning, Examen
Na activatie is de online training gedurende 3 maanden geldig.
€ 185,00 p.p.
VCA Basis examen en online training

VCA Basis examen en online training

Het vergroten van de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu. Je maakt kennis met wet- en regelgeving en leert gevaarlijke situaties en handelingen herkennen en voorkomen.

E-learning, Examen
Na activatie is de online training gedurende 3 maanden geldig.
€ 185,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor VCA VOL