Per 1 september 2021 gaan er hovenier- LSK- en UGD-studenten aan de slag in de veelzijdige tuin van het Rijksmuseum! Het Rijksmuseum biedt in samenwerking met Yuverta 7 unieke stageplekken aan. 

Stage in de tuinen van het Rijksmuseum

Het is één van de bekendste musea in Amsterdam, Het Rijksmuseum. Rondom het dit prachtige museum ligt een tuin van 1,5 hectare. Eind 19de eeuw is deze tuin ontworpen als ‘buitenzaal’. De tuin is na een sluiting van 10 jaar in 2013 heropend. Het oorspronkelijke ontwerp, in een historische stijl met veel buxushagen, zie je nog steeds terug. Er zijn veel verschillende planten met een natuurlijke uitstraling aan toegevoegd. Langs het hek, Tussen de buxushagen, en in overige plantvakken groeien nu bomen, heesters, rozen, vaste planten, grassen, varens en bollen. Ook worden er jaarlijks ongeveer 20.000 tulpen geplant en duizenden winterviolen en éénjarigen. 

Een tuin als deze moet continu onderhouden worden en is altijd in ontwikkeling en ieder seizoen ziet de tuin er anders uit. Daarom is het belangrijk om de tuin op A+ niveau te beheren.

Per een september van dit jaar starten er zeven nieuwe hele gelukkige stagiaires op deze prachtige plek. Ben jij benieuwd wat het Rijksmuseum zoekt en biedt? Hieronder zie je de omschrijving van de functie.

Hoe ziet deze stage eruit?

- ​Bol-stageplek voor één jaar in de tuin van het Rijksmuseum.
- 2 dagen praktijkervaring op in de tuin.
- De lesstof is ingedeeld per thema, met bijbehorende opdrachten, excursies naar voorbeeldprojecten en kwekerijen en je kunt naar lezingen van experts!
- Je wordt begeleid door Jurjen Hoogervorst (praktijkdocent Yuverta) en Sanne Horn (beplantingsontwerper van de tuin van het Rijksmuseum).

Wat zoekt het Rijksmuseum

- ​Een student 'vakbekwaam hovenier niveau 3' of 'opzichter uitvoerder niveau 4' (LSK/UGD)?
- Een enthousiaste student met passie voor beplanting en zoek je per september 2021 een stage?
- Twee dagen per week beschikbaar?
- Dol op planten, ecologie en duurzaamheid?
- Communicatief vaardig, nieuwsgierig, proactief en een teamplayer?

Het rijksmuseum biedt:

​- Een stagevergoeding van 110 euro bruto op basis van 16 uur.
- Een unieke stageplek waar je heel veel kunt leren.

Naast het Rijksmuseum zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere stageplekken. Heb jij een mooie stageplek waar wij over kunnen vertellen? Laat het ons delen, wij horen het graag.

Lees het gehele vacature op de Groene Hotspot Houten