Project

Project AgroLeeft

Koeien in de wij - Vakexpert veehouderij
Logo Agroleeft

Inleiding

AgroLeeft is een samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland. Onze regio heeft een sterke positie in de agro- en foodsectoren. Door intensief samen te werken aan onderwijsvernieuwing en een gezamenlijke werving en PR, zorgen we ervoor dat er voldoende personeel met relevante kennis voor deze sectoren beschikbaar blijft.

Doelstelling(en)

AgroLeeft heeft als missie ondernemers en studenten samen te brengen om een gezonde en mooie toekomst te creëren. Het doel is topmedewerkers op de arbeidsmarkt te brengen die samen met vooruitstrevende topondernemers aan de slag kunnen.

Doelgroepen

Het project richt zich op het samenbrengen van ondernemers en studenten.

Belangrijkste activiteiten

  • Studenten maken vanaf de eerste dag van hun opleiding kennis met de praktijk en werken met de modernste faciliteiten in het werkveld.
  • Studenten krijgen de kans opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Ze krijgen kwaliteitsonderwijs waarvan zeker is dat het aansluit op de praktijk.
  • Het bedrijfsleven adviseert over de onderwijsinhoud en de vorm van het onderwijs. Samen geven we invulling aan praktijk- en vakdagen.
  • Ondernemers komen in contact met toekomstige medewerkers en verrijken hun carrière door bijvoorbeeld gastlessen te geven, studenten te begeleiden of hen te coachen.

Waar?

Zuidoost-Nederland.

Gewenste eindresultaten

Studenten werken met de modernste faciliteiten in het werkveld en krijgen de kans opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Ze krijgen kwaliteitsonderwijs waarvan zeker is dat het aansluit op de praktijk. Docenten blijven zich ontwikkelen en verzorgen inspirerend onderwijs dat er echt toe doet. Ondernemers komen in contact met toekomstige medewerkers en verrijken hun carrière door bijvoorbeeld gastlessen te geven, studenten te begeleiden of hen te coachen. Met onze samenwerking zorgen we voor een leven lang leren, werken en leven.

Samenwerkingspartners

Kijk voor de partners van AgroLeeft op de website: agroleeft.nl.

Wil je meer weten?

Huisje voor biodiversiteit

We vertellen je graag meer

Wij vertellen je graag meer over dit project. Wil je een project met ons opstarten? Neem contact op.

Lespakket Biodiversiteit en Krinkloopbouw

Biodiversiteit en Kringlooplandbouw

In de lespakketten Biodiversiteit en Kringlooplandbouw wordt wetenschappelijke kennis over kringlooplandbouw en biodiversiteit toegankelijk gemaakt voor de (v)mbo-student en het bedrijfsleven.
Biodiversiteitshuisje - Ecobiose

EcoBiose

Zuid-Limburg is uniek en heeft veel te bieden op het gebied van: landschap, natuurbeleving, recreatie, wonen en productie. De huidige klimaatcrisis en de vele veranderingen zorgen ervoor dat het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheden een gezamenlijke ambitie hebben; jongeren opleiden voor de beroepen van de toekomst.
Natuurgebied

Regio Deal Limburg

De Regio Deal Noord-Limburg richt zich op gezondheid in de breedste zin van het woord, zoals: gezonde land- en tuinbouw, duurzaamheid, preventie, het tegengaan van ondermijning en een gezond grensoverschrijdend ondernemersklimaat. Om de brede welvaart in Nederland te versterken, werken Rijk en regio nauw samen met bedrijven en organisaties.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor AgroLeeft