Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)

11 wekelijkse lesdagen plus examen
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

In de levensmiddelenindustrie worden de werkzaamheden steeds complexer. De operator is verantwoordelijk voor het voorkómen van processtoringen. Deze hebben namelijk grote gevolgen voor het product, het proces en de mens en kunnen economische schade aanrichten voor het bedrijf. De operator krijgt in deze opleiding de tools om dit te voorkomen.

Doel

Na afronding van deze opleiding heeft de medewerker een beter begrip van de technische aspecten van het productieproces, kan zelfstandig storingen analyseren en oplossen, onderhoud uitvoeren en is een betere gesprekspartner voor de technische dienst.

Voor wie?

Zij- instromers en (beginnende) operators in de levensmiddelenindustrie, die meer willen weten over productietechniek.

Voorkennis

Enige werkervaring in de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld als operator; gedegen kennis van de Nederlandse taal; interesse in productietechniek.

Wat leer je?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • besturingstechniek, beveiligingen en beveiligingstechnieken, de meet- en regeltechniek
  • de werking van sensoren en opnemers, technische onderdelen zoals pompen, kleppen en transportmiddelen
  • de werking van te gebruiken apparatuur, machines, materialen en grondstoffen
  • storingen en analyse
  • P&I schema’s

Opbouw, werkwijze en leerroute

Na het aanreiken van verdiepende technische kennis maakt de operator verschillende werkplekopdrachten. Op die manier wordt de nieuwe kennis toegepast op de eigen werkplek. De opleiding wordt afgerond met een examen en – indien voldoende – een certificaat.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden, individueel of als groepstraject.
  • De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer een deelcertificaat.

Productietechniek geschikt voor niveau 3 (K0334) is een keuzedeel van de mbo-opleiding Vakbekwaam medewerker voeding en technologie niveau 3.

Een vervolg op deze opleiding is de niveau 4 opleiding tot vakexpert.

Informatie

bbl + maatwerk
11 wekelijkse lesdagen plus examen
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Huisje voor biodiversiteit

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

‘Ik heb veel aan deze opleiding tot aankomend projectleider gehad’.

Yuverta llo referentie Jos van Veen

Jos van Veen

Voorman Gemeente Utrecht

‘Dat vuur voor groen en natuur zit in mij; de studie heeft dit vuur verder aangewakkerd, zodat ik mijn overtuiging en mijn ideeën nu beter kan overbrengen.’

Tim Salet aan het werk in de tuin

Tim Salet

Medewerker Natuurhuisje.nl

Leuke cursus, goede uitleg.

Jip van den Berg

Buitendienst medewerker gemeente Deurne

Gerelateerde opleidingen

Deeg in broodjes vorm op de loopband - Vakexpert voeding en technologie

Vakexpert voeding en technologie, niveau 4

In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen.

bbl + maatwerk
1,5 tot 2,5 jaar afhankelijk van de vooropleiding. Er wordt van 30 lesdagen van 7 uur per jaar uitgegaan.
Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3 - potjes met voeding

Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3

Wil jij als operator in de mengvoederindustrie meer leren over onderwerpen, zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, persen, malen en mengen? En zou je het verbeteren van processen nog beter willen beheersen?

bbl + maatwerk
1,5 jaar; 30 lesdagen van 7 uur per jaar
Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3 - lopende band met drinken

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3

Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.

bbl + maatwerk
1,5 jaar, 30 lesdagen van 7 uur per jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonlijke voorkeuren

Op welke locatie(s) wil je de training/opleiding volgen?
Op welk moment wil je starten met de training/opleiding?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier

Deelnemergegevens

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0