Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3

1,5 jaar, 30 lesdagen van 7 uur per jaar
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

Een vakbekwaam medewerker voeding en technologie is zelfstandig inzetbaar op meerdere plaatsen binnen het bedrijf. De operator kan omgaan met veranderingen en verbeteringen doorvoeren in het bereidingsproces en het eindproduct.

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel. 

Doel

Een vakbekwaam medewerker voeding en technologie is zelfstandig inzetbaar op meerdere plaatsen binnen het bedrijf. De operator kan omgaan met veranderingen en verbeteringen doorvoeren in het bereidingsproces en het eindproduct.

Voor wie?

Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.

Voorkennis

Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in de levensmiddelenindustrie. 

Wat leer je?

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Kwaliteit en (voedsel)veiligheid
  • Techniek en storingsanalyse
  • Product- en procesanalyse
  • Efficiënt produceren
  • Verbeteren van (productie)processen

De opleiding besteed ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling door aanbod van vakken waarin communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren aan bod komen.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De kern van de opleiding wordt gevormd door werkplek-opdrachten.

De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten op de eigen werkplek. Hierdoor creëert iedere medewerker  zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Vrijstelling

Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding. Overleg dit met de docent.

Bijzonderheden

Het is naast het volgen van de opleiding verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de levensmiddelenindustrie.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden, individueel of als groepstraject.
  • De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer het mbo 3 diploma Vakbekwaam medewerker voeding en technologie.

De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

De medewerker kan doorstromen naar niveau 4: Vakexpert voeding en technologie, mits de werkzaamheden passend zijn.

Informatie

bbl + maatwerk
1,5 jaar, 30 lesdagen van 7 uur per jaar
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Annemarie Bergsma referentie

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Annemarie Bergsma referentie 2

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Yuverta llo referentie Yvonne

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. Drie jaar later start ze haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. ‘Zonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.’

Yvonne Kramer

Ecologisch tuinontwerper LushGardens

Gerelateerde opleidingen

Medewerker voeding en technologie

Medewerker voeding en technologie, niveau 2

Een medewerker voeding en technologie kan zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. De operator let op hygiëne en kwaliteit en weet hoe te handelen bij afwijkingen.

bbl + maatwerk
1,5 jaar; 30 lesdagen van 7 uur per jaar
Techniek voor voedingsoperators

Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)

In de levensmiddelenindustrie vindt door digitalisering en robotisering een verschuiving plaats in werkzaamheden. Zo moeten medewerkers steeds zelfstandiger storingen kunnen beoordelen en oplossen.

bbl + maatwerk
11 wekelijkse lesdagen plus examen
Vakexpert voeding en technologie

Vakexpert voeding en technologie, niveau 4

In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen.

bbl + maatwerk
1,5 tot 2,5 jaar afhankelijk van de vooropleiding. Er wordt van 30 lesdagen van 7 uur per jaar uitgegaan.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3