Vakexpert voeding en technologie, niveau 4

1,5 tot 2,5 jaar afhankelijk van de vooropleiding. Er wordt van 30 lesdagen van 7 uur per jaar uitgegaan.
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl+maatwerk)

Een vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. De medewerker is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren hebben op het eindproduct, het (productie)proces en de kosten.

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel.

Doel

De vakexpert is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie. De medewerker beschikt over up-to-date kennis op het gebied van voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. De medewerker voert kwaliteitsanalyses uit en beheerst het gebruik van meetapparatuur. De medewerker kent de eisen rond voedselkwaliteit voor het gehele productieproces, van oogst tot verpakking.

Voor wie?

Voor allround operators in de levensmiddelenindustrie. Deelnemers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.

Voorkennis

Je beschikt aantoonbaar over minimaal niveau 3 werk- en denkniveau. Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in de levensmiddelenindustrie. 

Wat leer je?

Thema’s die aan bod komen zijn:

 • Kwaliteit, (voedsel)veiligheid en milieu
 • Apparatuur en technische voorzieningen
 • Product- en procesanalyse
 • Plannen, logistiek en keten-denken
 • Efficiënt produceren
 • Verbeteren van (productie)processen

In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen. Door deze kennis en inzichten verhoog je je eigen werkplezier.

De opleiding besteed ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten. De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten binnen de eigen productieomgeving. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Bijzonderheden

Het is verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de levensmiddelenindustrie, naast de opleiding.

Vrijstelling

Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

 • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
 • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
 • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
 • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
 • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
 • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

mbo 4 diploma Vakexpert voeding en technologie. (crebonummer 25463).

Na het afronden van deze opleiding beschik je over een startkwalificatie voor een hboopleiding.

Informatie

bbl + maatwerk
1,5 tot 2,5 jaar afhankelijk van de vooropleiding. Er wordt van 30 lesdagen van 7 uur per jaar uitgegaan.
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Huisje voor biodiversiteit

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Arno de Jong aan het werk in de tuin

‘Met de kennis die ik nu heb, kan ik in allerlei gezelschappen uitleggen wat ik bedoel en waarom dit waardevol is voor klimaatadaptatie en vergelijkbare thema’s. Mijn communicatie met klanten verloopt nu beter. Ik merk dat mijn kennis fors is gegroeid'.

Arno de Jong

Ecologisch Hovenier

Tim Salet aan het werk in de tuin

‘Dat vuur voor groen en natuur zit in mij; de studie heeft dit vuur verder aangewakkerd, zodat ik mijn overtuiging en mijn ideeën nu beter kan overbrengen.’

Tim Salet

Medewerker Natuurhuisje.nl

Maaike van Leeuwarden

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Gerelateerde opleidingen

Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3 - potjes met voeding

Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3

Wil jij als operator in de mengvoederindustrie meer leren over onderwerpen, zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, persen, malen en mengen? En zou je het verbeteren van processen nog beter willen beheersen?

bbl + maatwerk
1,5 jaar; 30 lesdagen van 7 uur per jaar
Olijven in potten - Inleiding in de levensmiddelentechnologie

Inleiding in de levensmiddelentechnologie, niveau 2 en 3

Heb jij interesse in de levensmiddelenindustrie of ben je er nog maar net werkzaam, dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert de basisbeginselen van voedselveiligheid, en het zorgdragen voor de kwaliteit van het eindproduct.

bbl + maatwerk
8 wekelijkse lesdagen plus examen
Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3 - lopende band met drinken

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3

Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.

bbl + maatwerk
1,5 jaar, 30 lesdagen van 7 uur per jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Vakexpert voeding en technologie, niveau 4

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Vakexpert voeding en technologie, niveau 4