Bloemwerk – bloemstylist 1e jaar

Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
Houten, Dordrecht, Aalsmeer
€1.320,00 p.p. 0% btw

Je leert het maken van winkel- en gelegenheidsbloemwerk.

Deze opleiding bloemstylist 1e jaar is praktisch en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche. Tijdens deze opleiding komen er diverse onderdelen aan bod. Denk aan het maken van boeketten, klassieke en moderne bloemwerken. We werken met verschillende technieken: binden, steken en lijmen.

Doel

Je leert het maken van winkel- en gelegenheidsbloemwerk zoals bruids- of rouwbloemwerk. De praktische vakken worden ondersteund door vakgerichte theorie.

Voor wie is de opleiding bloemstylist 1e jaar?

Deze tweejarige opleiding is een vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen wil werken of al aan het werk is. Het biedt een uitstekende basis om als medewerker bij een bloemist te gaan werken of als zelfstandig bloemstylist aan de slag te gaan.

De minimumleeftijd voor deelname is 21 jaar (in bepaalde gevallen kan een uitzondering worden gemaakt). Ervaring heb je niet nodig, we beginnen bij de basis. Heb je al wel ervaring, dan is dat mooi meegenomen.

Voor elk opleidingsjaarjaar meld je je apart aan. Ieder opleidingsjaar start bij voldoende aanmeldingen.

Voorkennis

Minimaal een diploma van het voortgezet onderwijs.

Wat leer je?

De opleiding tot Bloemstylist is praktijkgericht. Je gaat aan de slag met:

  • Diverse vormen boeketten;
  • Klassieke en moderne bloemwerken in een vaas of schaal;
  • Verschillende technieken, zoals bind-, steek-, lijm- en draadtechniek;
  • Gelegenheidsbloemwerken, zoals klassieke en moderne bruids- en rouwbloemwerk;
  • Tafeldecoratie;
  • Verschillende soorten corsages;
  • Ondersteunende theorie, zoals: kennis van bloemen en planten, seizoenen, vormen en stijlen, kleur en symboliek.

Door het meenemen van eigen materialen (bloemen, blad en ondergrond) leer je veel over vormgeving en materialenkennis.

Opbouw, werkwijze en leerroute

In bloemstylist 1e jaar wordt de basis behandeld. Na dit jaar beheers je de basistechnieken en vormgeving. In het tweede jaar ligt de nadruk op eigentijds bloemwerk en verdieping van het vak.

De opleiding kan gevolgd worden op verschillende Yuverta locaties.

Het 1e leerjaar van de opleiding wordt afgesloten met een praktijktoets en daarvoor krijg je een bewijs van deelname. Het 2e leerjaar sluit je af met alleen een praktijktoets en daarvan ontvang je een getuigschrift. Na het voldoende behalen van de eindtoetsen ontvang je een getuigschrift en cijferlijst. Deelname aan de eindtoetsen is niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan de eindtoetsen dan ontvang je geen verklaring van deelname.

Overige kosten

Bloemen, bladmateriaal en ondergronden (denk aan: vaas, schaal) voor de praktijklessen dien je zelf mee te brengen. Ook heb je als gereedschap een snoeischaar, mesje en draadschaar nodig. Hulpmiddelen als steekschuim en binddraad zijn bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen aanwezig.

Afronding en vervolg

Als je de opleiding bloemstylist 1e jaar met succes afrondt ontvang je een verklaring van deelname.

Vervolg

Om je aan te melden voor het 2e jaar van de opleiding Bloemstylist, klik hier.

Ook hebben we nog een vervolgopleiding Gespecialiseerd bloemwerk.

Beroepsperspectieven

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk in verschillende bloemenwinkels en tuincentra. Ook kun je verschillende workshops geven.

Informatie

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
Houten, Dordrecht, Aalsmeer
€1.320,00 p.p. 0% btw
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over Bloemwerk – bloemstylist 1e jaar?

Wil jij aan de slag als Bloemstylist? Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over onze opleiding, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Yuverta llo referentie Yvonne

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. Drie jaar later start ze haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. ‘Zonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.’

Yvonne Kramer

Ecologisch tuinontwerper LushGardens

Yuverta llo referentie Rachelle

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Yuverta llo referentie Ivo

“Plantenkennis, kleine kneepjes hoe snoei je het beste een boom, dat is wat ik tijdens de bbl-opleiding medewerker hovenier niveau 2 heb geleerd. Daarvoor was ik er een leek in en nu heb ik de vaardigheden en de basis erin zitten. Het bezig zijn vind ik daarnaast ook leuk. Ik ben er niet 1 die constant in de schoolbanken wil zitten en buiten leer je ook een hele hoop. Meer dan dat je eigenlijk van papier leert.”

Ivo

Medewerker gemeente Heerlen

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Bloemstyling voor beginners

In deze opleiding leer je de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van snijbloemen.

Yuverta opleiding
De opleiding bestaat uit 8 avonden.
€ 480,00 p.p.
Bloemstylist 2e jaar

Bloemwerk – bloemstylist 2e jaar

Deze opleiding is een vervolg op bloemstylist leerjaar 1 (of vergelijkbare opleiding). De opleiding is praktisch ingericht en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche, zodat jij de basistechnieken en vormgeving beheerst.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.325,00 p.p.
Gespecialiseerd bloemwerk

Bloemwerk – gespecialiseerd

Modern winkelbloemwerk staat centraal in deze opleiding. Je leert technieken en vormgevingsprincipes die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, zodat jouw vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

Yuverta opleiding
De opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 1 kennismakingsbijeenkomst en 30 praktijklessen.
€ 1.825,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Bloemwerk – bloemstylist 1e jaar