Brede oriëntatietraining: werken in de teeltsector

9 dagen
mbo Aalsmeer
€848,00 p.p. 0% btw

Maak kennis met de teeltsector.

In de oriëntatietraining maak je in negen dagdelen kennis met de verschillende onderdelen van het teeltproces en leert dit ook in de praktijk toe te passen.

Doel

Bij bedrijven uit Greenports Aalsmeer & Duin & Bollenstreek, verschillende facetten en processen uit de (sier)teeltsector leren kennen.

Voor wie?

Dit oriëntatietraject geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in de sector maar hun kennis op het gebied van de teelt willen vergroten, maar voor wie het volgen van een hele opleiding misschien nog een brug te ver is.

Aan de andere kant kan het natuurlijk een mooie opstap zijn.

Daarnaast willen we mensen enthousiasmeren die nog niet in de sector werkzaam zijn en hen via dit traject kennis laten maken met de prachtige bedrijven die de sector telt.

Deze doelgroep wordt buiten de bedrijven geworven en de bedoeling is dat ze gedurende dit traject een half dagdeel in de week de training volgen en de resterende tijd bij een van de bedrijven betaald aan de slag kunnen. Aan het eind van het traject kunnen ook zij ervoor kiezen om de teelt-opleiding via deeltijd te volgen (BBL, 1 dag in de week naar school).

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Wat leer je?

In deze training leer je verschillende facetten en processen uit de (sier)teeltsector kennen.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De lessen zijn praktisch van aard en gedurende de cursus komen alle onderdelen uit de teelt aan bod, van zaaien, vermeerderen, het klaarmaken van de kas, hygiënisch werken, uitpoten tot water en watergeefsystemen, meststoffen, teeltverzorging, plantgezondheid tot oogsten. Elke week komt er een specifiek onderwerp aan bod.

Bijzonderheden

De bijeenkomsten zullen daar waar mogelijk ook op de bedrijven plaatsvinden.

De training is voor mensen die werkzaam zijn in de sector dan wel dit willen onderzoeken.

Afronding en vervolg

Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

De teeltopleiding in BBL vorm van Yuverta mbo Aalsmeer is een mooie vervolgstap.

Beroepsperspectieven

Na de training heb je een flinke dosis praktische en theoretische kennis opgedaan over het hele teeltproces. Deze kennis kun je direct inzetten in de praktijk.

In samenwerking met Werkconnect.

Werkconnect logo

Informatie

Training
9 dagen
mbo Aalsmeer
€848,00 p.p. 0% btw
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Maaike van Leeuwarden

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Vrouw aan het werk in de natuur

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Jan Knevelbaard

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Brede oriëntatietraining: werken in de teeltsector