Medewerker voeding en technologie, niveau 2
mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)
Een medewerker voeding en technologie kan zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. De operator let op hygiëne en kwaliteit en weet hoe te handelen bij afwijkingen.
De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.
De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel.
Doel
Een medewerker voeding en technologie kan zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. De operator let op hygiëne en kwaliteit en weet hoe te handelen bij afwijkingen.
De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.
Voor wie?
Voor operators in de levensmiddelenindustrie.
Voorkennis
Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in de levensmiddelenindustrie.
Wat leer je?
De volgende thema’s komen aan bod:
- Kwaliteit en (voedsel)veiligheid
- Techniek
- Produceren en verpakken
- Efficiënt produceren
In de opleiding wordt ook stilgestaan bij samenwerking en communicatie en is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
Opbouw, werkwijze en leerroute
De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten.
De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten op de eigen werkplek. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.
Vrijstelling
Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding.
Bijzonderheden
Het is verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de mengvoederindustrie, naast de opleiding.
Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)
- Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
- In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden, individueel of als groepstraject.
- De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
- De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
- Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.
Afronding en vervolg
Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer het mbo 2 diploma Medewerker voeding en technologie.
De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.
De medewerker kan doorstromen naar niveau 3: Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, mits de werkzaamheden passend zijn.
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen. Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
Prettig en goede duidelijke bijeenkomst.
Jap Vrenken
Tractor chauffeur - Groentemakers B.V.
“Je leert veel meer nieuwe dingen, vaste planten, bomen etc. Hoe je de heg recht moet scheren, hoe je het bos moet maaien of hoe je moet schoffelen. Ik vind de opleiding wel leuk. Het helpt me nu wel met het werk dat ik doe.”
Colin
Deelnemer bbl opleiding Medewerker natuur, water en recreatie (niveau 2)
Het was echt een hele goede interessante training.
Arjan Kempen
Verkoopmedewerker EuroTree Green for Life
Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3
Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.
Techniek voor voedingsoperators (basis – niveau 2)
In de levensmiddelenindustrie vindt door digitalisering en robotisering een verschuiving plaats in werkzaamheden. Zo moeten medewerkers steeds zelfstandiger storingen kunnen beoordelen en oplossen.
Inleiding in de levensmiddelentechnologie, niveau 2 en 3
Heb jij interesse in de levensmiddelenindustrie of ben je er nog maar net werkzaam, dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert de basisbeginselen van voedselveiligheid, en het zorgdragen voor de kwaliteit van het eindproduct.