Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)
mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)
In de levensmiddelenindustrie worden de werkzaamheden steeds complexer. De operator is verantwoordelijk voor het voorkómen van processtoringen. Deze hebben namelijk grote gevolgen voor het product, het proces en de mens en kunnen economische schade aanrichten voor het bedrijf. De operator krijgt in deze opleiding de tools om dit te voorkomen.
Doel
Na afronding van deze opleiding heeft de medewerker een beter begrip van de technische aspecten van het productieproces, kan zelfstandig storingen analyseren en oplossen, onderhoud uitvoeren en is een betere gesprekspartner voor de technische dienst.
Voor wie?
Zij- instromers en (beginnende) operators in de levensmiddelenindustrie, die meer willen weten over productietechniek.
Voorkennis
Enige werkervaring in de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld als operator; gedegen kennis van de Nederlandse taal; interesse in productietechniek.
Wat leer je?
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- besturingstechniek, beveiligingen en beveiligingstechnieken, de meet- en regeltechniek
- de werking van sensoren en opnemers, technische onderdelen zoals pompen, kleppen en transportmiddelen
- de werking van te gebruiken apparatuur, machines, materialen en grondstoffen
- storingen en analyse
- P&I schema’s
Opbouw, werkwijze en leerroute
Na het aanreiken van verdiepende technische kennis maakt de operator verschillende werkplekopdrachten. Op die manier wordt de nieuwe kennis toegepast op de eigen werkplek. De opleiding wordt afgerond met een examen en – indien voldoende – een certificaat.
Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)
- Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
- In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden, individueel of als groepstraject.
- De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
- De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
- Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.
Afronding en vervolg
Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer een deelcertificaat.
Productietechniek geschikt voor niveau 3 (K0334) is een keuzedeel van de mbo-opleiding Vakbekwaam medewerker voeding en technologie niveau 3.
Een vervolg op deze opleiding is de niveau 4 opleiding tot vakexpert.
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen. Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
Ook deze keer weer een goede een leerzame BHV herhalingstraining gehad. Zeer tevreden over het geheel!! Was prima verzorgd!
M. Jacobs
Eigenaar vof Jacobs
“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."
Martine Niks-Cuijten
Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek
Cursus was goed.
At Zeelen
Bedrijfsleider Vof Zeelen
Gerelateerde opleidingen
Vakexpert voeding en technologie, niveau 4
In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen.
Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3
Wil jij als operator in de mengvoederindustrie meer leren over onderwerpen, zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, persen, malen en mengen? En zou je het verbeteren van processen nog beter willen beheersen?
Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3
Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.