Techniek voor voedingsoperators (verdieping β niveau 3)
mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)
In de levensmiddelenindustrie worden de werkzaamheden steeds complexer. De operator is verantwoordelijk voor het voorkΓ³men van processtoringen. Deze hebben namelijk grote gevolgen voor het product, het proces en de mens en kunnen economische schade aanrichten voor het bedrijf. De operator krijgt in deze opleiding de tools om dit te voorkomen.
Doel
Na afronding van deze opleiding heeft de medewerker een beter begrip van de technische aspecten van het productieproces, kan zelfstandig storingen analyseren en oplossen, onderhoud uitvoeren en is een betere gesprekspartner voor de technische dienst.
Voor wie?
Zij- instromers en (beginnende) operators in de levensmiddelenindustrie, die meer willen weten over productietechniek.
Voorkennis
Enige werkervaring in de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld als operator; gedegen kennis van de Nederlandse taal; interesse in productietechniek.
Wat leer je?
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- besturingstechniek, beveiligingen en beveiligingstechnieken, de meet- en regeltechniek
- de werking van sensoren en opnemers, technische onderdelen zoals pompen, kleppen en transportmiddelen
- de werking van te gebruiken apparatuur, machines, materialen en grondstoffen
- storingen en analyse
- P&I schema’s
Opbouw, werkwijze en leerroute
Na het aanreiken van verdiepende technische kennis maakt de operator verschillende werkplekopdrachten. Op die manier wordt de nieuwe kennis toegepast op de eigen werkplek. De opleiding wordt afgerond met een examen en β indien voldoende β een certificaat.
Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)
- Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
- In overleg met de sectorcoΓΆrdinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden,Β individueelΒ of alsΒ groepstraject.
- De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
- De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
- Diverse opleidingsmodules zijn opΒ aanvraag ook alsΒ aparte trainingΒ te volgen.
Afronding en vervolg
Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer een deelcertificaat.
Productietechniek geschikt voor niveau 3 (K0334) is een keuzedeel van de mbo-opleiding Vakbekwaam medewerker voeding en technologie niveau 3.
Een vervolg op deze opleiding is de niveau 4 opleiding tot vakexpert.
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.Β Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."
Jos Jonkers
Jonkers hoveniers
"Gisteren de topopleiding Urban Green development van Yuverta Houten mogen afronden. Zeer inspirerende opleiding, leerzaam, prachtige excursies, boeiende leerkrachten, waar we verder mee kunnen. En zeker niet te vergeten de leuke klasgenoten die heb mogen leren kennen."
Gosse Jilderda
Hoofduitvoerder en ecologisch adviseur bij Frisia Groep
"Ik heb Koen onlangs geΓ―ntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."
Stephan Ros
Projectleider bij woningcorporatie Staedion
Gerelateerde opleidingen
Vakexpert voeding en technologie, niveau 4
In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen.
Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3
Wil jij als operator in de mengvoederindustrie meer leren over onderwerpen, zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, persen, malen en mengen? En zou je het verbeteren van processen nog beter willen beheersen?
Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3
Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.
Contact opnemen?
Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.