Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)

11 wekelijkse lesdagen plus examen
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

In de levensmiddelenindustrie worden de werkzaamheden steeds complexer. De operator is verantwoordelijk voor het voorkómen van processtoringen. Deze hebben namelijk grote gevolgen voor het product, het proces en de mens en kunnen economische schade aanrichten voor het bedrijf. De operator krijgt in deze opleiding de tools om dit te voorkomen.

Doel

Na afronding van deze opleiding heeft de medewerker een beter begrip van de technische aspecten van het productieproces, kan zelfstandig storingen analyseren en oplossen, onderhoud uitvoeren en is een betere gesprekspartner voor de technische dienst.

Voor wie?

Zij- instromers en (beginnende) operators in de levensmiddelenindustrie, die meer willen weten over productietechniek.

Voorkennis

Enige werkervaring in de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld als operator; gedegen kennis van de Nederlandse taal; interesse in productietechniek.

Wat leer je?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • besturingstechniek, beveiligingen en beveiligingstechnieken, de meet- en regeltechniek
  • de werking van sensoren en opnemers, technische onderdelen zoals pompen, kleppen en transportmiddelen
  • de werking van te gebruiken apparatuur, machines, materialen en grondstoffen
  • storingen en analyse
  • P&I schema’s

Opbouw, werkwijze en leerroute

Na het aanreiken van verdiepende technische kennis maakt de operator verschillende werkplekopdrachten. Op die manier wordt de nieuwe kennis toegepast op de eigen werkplek. De opleiding wordt afgerond met een examen en – indien voldoende – een certificaat.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden, individueel of als groepstraject.
  • De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer een deelcertificaat.

Productietechniek geschikt voor niveau 3 (K0334) is een keuzedeel van de mbo-opleiding Vakbekwaam medewerker voeding en technologie niveau 3.

Een vervolg op deze opleiding is de niveau 4 opleiding tot vakexpert.

Informatie

bbl + maatwerk
11 wekelijkse lesdagen plus examen
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Jos Jonkers referentie

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Yuverta llo referentie Rachelle

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Annemarie Bergsma referentie 2

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Gerelateerde opleidingen

Vakexpert voeding en technologie

Vakexpert voeding en technologie, niveau 4

In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen.

bbl + maatwerk
1,5 tot 2,5 jaar afhankelijk van de vooropleiding. Er wordt van 30 lesdagen van 7 uur per jaar uitgegaan.
Yuverta llo allroundoperator menvoederijindustrie niv3 1200x800 1

Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3

Wil jij als operator in de mengvoederindustrie meer leren over onderwerpen, zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, persen, malen en mengen? En zou je het verbeteren van processen nog beter willen beheersen?

bbl + maatwerk
1,5 jaar; 30 lesdagen van 7 uur per jaar
Yuverta llo Vakbekwaam medewerker voeding technologie niveau3 1200x800 1

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3

Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.

bbl + maatwerk
1,5 jaar, 30 lesdagen van 7 uur per jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)