Tuintekenen basis

12 avonden van 2,5 uur (van 19.30 tot 22.00 uur)
Houten, Op locatie
€1.050,00 p.p. 0% btw

Het tuinontwerp in de vingers krijgen.

In deze training tuintekenen start je met de basis. In de training teken je met de hand en leer je het ontwerpproces vanaf het begin in de vingers te krijgen.

De tuinen die je in de basistraining Tuintekenen leert ontwerpen, hebben een afmeting van maximaal 100m2.

Doel

Je doet kennis op over de basis van tuinontwerpen. Je leert de wensen en eisen van een opdrachtgever te inventariseren en analyseren en een visie te ontwikkelen. Ook leer je ontwerptekeningen maken en een beplantingsplan op te zetten.

Voor wie?

Deelnemers aan de VHG brancheopleiding en geïnteresseerden in tuintekenen.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Wat leer je?

Deze training tuintekenen start met de basis. In de training teken je met de hand en leer je het ontwerpproces vanaf het begin in de vingers te krijgen.

Kort samengevat komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inventariseren van wensen en eisen
  • Analyseren van de gegevens
  • Ontwikkelen van een visie
  • Maken van schetsontwerpen

Deze training tuintekenen start met de basis. In de training teken je met de hand en leer je het ontwerpproces vanaf het begin in de vingers te krijgen.

 

Je start met het inventariseren van alle wensen en eisen waaraan het toekomstige tuinontwerp moet voldoen. Met inventariseren bedoelen we het in kaart brengen van de aanwezige omstandigheden, bijvoorbeeld zon-schaduw, grondsoort, type woning, gezinssamenstelling, tot en met de wensen van de opdrachtgever.

Vervolgens analyseer je deze gegevens en breng je ze in kaart. Op basis van je analyse ga je een visie ontwikkelen. Die visie is van belang voor het maken van een sterk tuinplan. Jij gaat immers iets maken wat de

opdrachtgever zelf niet kan bedenken. Vanuit je visie ga je schetsontwerpen maken. Tijdens de lessen krijg je feedback op je schetsontwerpen, zodat je weer vooruit kunt. We werken met verschillende fictieve opdrachten. Je gaat dus niet naar echte opdrachtgevers.

Tijdens het opleveren van de schetsen krijg je opdrachten over het opwerken van een ontwerptekening. Met het opwerken van een ontwerp wordt bedoeld dat je eigen symbolen maakt en leert gebruiken om de leesbaarheid van de tekening te vergroten. Hierbij stimuleren we je om een eigen stijl te creëren.

De tuinen die je in de basiscursus Tuintekenen leert ontwerpen, hebben een afmeting van maximaal 100m2.

Na de ontwerpfase (inventariseren – analyseren – maken van schetsontwerpen), wordt een start gemaakt met het maken van een beplantingsindicatieplan. In een beplantingsindicatieplan beschrijf je hoe de beplanting eruit gaat zien zonder hierbij de namen van de planten te gebruiken. De planten maken immers uiteindelijk je tuin! Je leert hoe je een beplantingsindicatieplan opzet, op zo’n manier dat de gekozen beplanting je tuinontwerp versterkt.

Opbouw, werkwijze en leerroute

In deze training wordt theoretische kennis gecombineerd met de praktijk.  De training wordt afgesloten met een eindopdracht.

Afronding en vervolg

Je ontvangt een getuigschrift.

Als vervolg op deze training kun je deelnemen aan Tuintekenen voor gevorderden, deze training start de tweede helft van het jaar.

Informatie

Training
12 avonden van 2,5 uur (van 19.30 tot 22.00 uur)
Houten, Op locatie
€1.050,00 p.p. 0% btw
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Stephan Ros referentie

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Yuverta llo referentie Berry

‘De brancheopleiding Aankomend Projectleider beviel mij erg goed. De manier van lesgeven was top, lekker snel, zoals het ook op de werkvloer werkt. Het was goed om Plantenkennis een boost te geven. Bij het stukje Bodemkunde komt meer kijken dan je denkt, heel interessant, ook wat het betreft het bewustzijn in wat je eigenlijk doet.’

Berry Zaad

Projectleider Dak (tuinen) & Gevelbegroeiing. Koninklijke Ginkel Groep.

Maaike van Leeuwaarden referentie

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

Tuintekenen verdieping

Tuintekenen verdieping

In de training tuintekenen voor gevorderden gaan we ervan uit dat je de basis beheerst. De tuinen die je leert ontwerpen, variëren in afmeting van 500 tot 2000 m2.

Training
24 avonden van 2,5 uur (van 19.30 tot 22.00 uur)
€ 1.725,00 p.p.
HoveniersopleidingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
HovenierYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG- Hovenier

De opleiding Hovenier is het tweede jaar van de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In dit jaar leer je de basisvaardigheden van de tuintechniek en vindt er een verdieping plaats op het eerste leerjaar (Aankomend Hovenier).

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Tuintekenen basis