Tuintekenen voor gevorderden

24 avonden van 2,5 uur (van 19:30 tot 22:00 uur)
Incompany of als bedrijfstraject op een Yuverta locatie
€1.725,00 p.p. 0% btw

Aan de slag met o.a. conceptdenken en en beplantingsplan.

In de training tuintekenen voor gevorderden gaan we ervan uit dat je de basis beheerst. De tuinen die je leert ontwerpen, variëren in afmeting van 500 tot 2000 m2. Je gaat aan de slag met conceptdenken, schaalvergroting, het maken van een beplantingsplan en begroten.

Doel

Je leert tuinen te ontwerpen vanuit een bepaalde visie of concept. Daarnaast doe je kennis op over schaalvergroting, leer je een beplantingsplan te maken en een begroting te maken voor je tuinontwerp.

Voor wie?

Voor deelnemers aan de VHG-brancheopleiding tot (vakbekwaam) hovenier die zich willen specialiseren in tuintekenen of overige geïnteresseerden die over de basisvaardigheden van tuintekenen beschikken. In deze training gaan we ervan uit dat je de basis beheerst. Voor aanvang krijg je een tekenopdracht waarin je kunt laten zien dat je over de basisvaardigheden beschikt. De tekenopdracht wordt tijdens een intakegesprek door jou gepresenteerd.

Voorkennis

Voor deze training is een mbo-denkniveau vereist.

In de training tuintekenen voor gevorderden gaan we ervan uit dat je de basis beheerst:

  • Je bent bekend met het ontwerpproces: inventariseren – analyseren – ontwikkelen van een visie – maken van schetsontwerpen – maken van een beplantingsindicatieplan.
  • Je beschikt over plantenkennis voor het maken van een beplantingsplan.

Voor aanvang van de training krijg je een tekenopdracht waarin je kunt laten zien dat je over bovengenoemde basisvaardigheden beschikt. De tekenopdracht wordt tijdens een intakegesprek door jou gepresenteerd.

Wat leer je?

In de training Tuintekenen voor gevorderden gaan we ervan uit dat je de basis beheerst en ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Conceptdenken: je maakt een tekening vanuit een bepaalde visie of concept. Op deze manier leer je een krachtig ontwerp neer te zetten waarbij de groenvoorziening, groot of klein, een eenheid wordt.
  • Schaalvergroting: is het ontwerpen van een tuin van 1.000 m2 gewoonweg een kwestie van het opblazen van een tuinontwerp van een tuin van 100 m2? Of komen er andere zaken om de hoek kijken? Dat ga je ontdekken tijdens deze training!
  • Vanuit beplantingsindicatieplan naar het maken van een beplantingsplan: je leert hoe je een beplantingsplan maakt. In het beplantingsindicatieplan heb je beschreven op welke manier de beplanting vormgegeven gaat worden. In het beplantingsplan benoem je ook de namen van de planten. In de cursus gaan we hier uitgebreid op in en komen de verschillende manieren van het kiezen van planten aan bod.
  • Begroten: je leert een begroting te maken voor je eigen tuinontwerp. Je leert om binnen het opgegeven budget tuinplannen te maken zodat de tuin ook gerealiseerd kan worden. Tijdens het maken van een begroting ben je genoodzaakt om uit te zoeken hoe een bouwkundig element gemaakt gaat worden en welke materialen je daarvoor nodig hebt.

De tuinen die je in deze training leert ontwerpen, variëren in afmeting van 500 tot 2.000 m2.

De training wordt afgesloten met een eindopdracht. Voor deze opdracht zal een tuin gekozen worden met een afmeting van maximaal 1.000 m2.

Opbouw, werkwijze en leerroute

In deze training wordt theoretische kennis gecombineerd met de praktijk. De training wordt afgesloten met een eindopdracht.

Afronding en vervolg

Je ontvangt een getuigschrift.

Informatie

Training
24 avonden van 2,5 uur (van 19:30 tot 22:00 uur)
Incompany of als bedrijfstraject op een Yuverta locatie
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Gosse Jilderda

"Gisteren de topopleiding Urban Green development van Yuverta Houten mogen afronden. Zeer inspirerende opleiding, leerzaam, prachtige excursies, boeiende leerkrachten, waar we verder mee kunnen. En zeker niet te vergeten de leuke klasgenoten die heb mogen leren kennen."

Gosse Jilderda

Hoofduitvoerder en ecologisch adviseur bij Frisia Groep

Groene gevel van een gebouw

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Kevin staat tussen de bladeren

“Kennis over de benamingen van planten voor mezelf en voor mijn collega’s heeft de opleiding mij echt mee geholpen, omdat sommige collega’s echt niet weten hoe het heet. Het heeft ook geholpen met het klantgericht uitleggen als mensen naar ons toekomen, waarom we zo laat iets doen. Het leren en werken is ook zeer gevarieerd.”

Kevin

Medewerker Vebego

Gerelateerde trainingen

Vingers met een groen potlood die een tuin tekent -Tuintekenen basis

Tuintekenen basis

In deze training tuintekenen start je met de basis. In de training teken je met de hand en leer je het ontwerpproces vanaf het begin in de vingers te krijgen.

Training
12 avonden van 2,5 uur (van 19:30 tot 22:00 uur)
€ 1.050,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Offerte aanvragen voor Tuintekenen voor gevorderden

Vul hieronder de gegevens in. Wij nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Tuintekenen voor gevorderden