VHG – Aankomend Projectleider 2

2 leerjaren in de periode november - april
Houten
€2.168,00 p.p. 0% btw

Doorgroeien in / naar een leidinggevende functie.

Vakman, klaar voor je volgende stap én zin een leidinggevende groenblauwe carrière? Geen zin om de hele dag op school te zitten maar juist te leren vanuit jouw dagelijks werk? Dan past de VHG brancheopleiding Aankomend projectleider 2.

Je kunt de opleiding prima combineren met je huidige baan in de groensector, want de lessen vinden plaats in de avonduren.

De opleiding Aankomend Projectleider 2 hebben we ontwikkeld op verzoek van het bedrijfsleven: een perfecte aansluiting op de praktijk dus!

Doel

In deze opleiding leer je groene projecten te organiseren en aan te sturen.

Voor wie is de VHG Brancheopleding Aankomend Projectleider 2?

Je hebt jaar 1 van de VHG Brancheopleiding Aankomend Projectleider gevolgd.

Je bent werkzaam in de groene sector en je hebt de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende functie.

Voorwaarde om te starten met de opleiding Aankomend Projectleider is het VHG branchediploma Vakbekwaam Hovenier of een mbo-diploma op minimaal niveau 3. Om deel te nemen aan de opleiding Aankomend Projectleider 2 is het van belang dat je jaar 1 met voldoende resultaat hebt afgerond.

Wat leer je?

De VHG brancheopleiding Aankomend Projectleider bestaat uit twee leerjaren. De lesstof is opgebouwd vanuit thema’s . De thema’s die we behandelen zijn:

  • Introductie.
  • Circulair en natuurinclusief.
  • Bedrijfs- en projectorganisatie.
  • ICT, GIS, automatisering bedrijfsprocessen.
  • Communicatie en relatiebeheer.
  • Projectbeheersing en nazorg.

Kijk hier voor een introductie over het programma.

Opbouw, werkwijze en leerroute

In deze opleiding leer je blauw / groene projecten te organiseren en aan te sturen. Met kennis van de actuele branche ontwikkelingen.  De opleiding wordt getoetst met tussentijdse examen opdrachten per thema.

De opleiding vindt plaats in de avonduren.

Bekijk hier een introductievideo.

Modules

Er zijn 6 modules die op elkaar inhaken.

Afronding, vervolg en beroepsperspectieven

Als je slaagt voor het tweede jaar, ontvang je het branchediploma Aankomend Projectleider. Dit diploma is erkend door de branchevereniging VHG.

Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als uitvoerder, projectleider, voorman, of beheerder bij een hoveniersbedrijf, groenvoorzieningsbedrijf of een gemeente. Dit is sterk afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Informatie

Brancheopleiding
2 leerjaren in de periode november - april
Houten
€2.168,00 p.p. 0% btw
Yuverta leven lang ontwikkelen logo vhg
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de VHG – Aankomend Projectleider 2?

Wil jij aan de slag als Aankomend Projectleider? Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over onze opleiding, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Vrouw aan het werk in de natuur

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Annemarie Bergsma

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Martine Niks kijkt naar een Boom

“De topopleiding UGD sloot inhoudelijk precies aan op wat ik nodig had als beleidsadviseur klimaatadaptie en biodiversiteit.”

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur klimaatadaptie en biodiversiteit Gemeente Laarbeek

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

Topopleiding Urban Green Development - groene gevel van een gebouw

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen
€ 3.928,00 p.p.
VHG - Aankomend projectleider 1 - scherm met een ontworpen tuinYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Projectleider 1

Werk je in de groene sector en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan is deze opleiding iets voor jou. In de opleiding Aankomend projectleider staat het organiseren en werk voorbereiden centraal.

Brancheopleiding
2 leerjaren in de periode november - april
€ 2.168,00 p.p.
VHG basisopleiding InterieurbeplantingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Basisopleiding interieurbeplanting

Wil je meer kennis opdoen over waarom planten bijdragen aan een prettiger en gezondere werkomgeving? Kennis opdoen over het verzorgen, snoeien en onderhouden van interieurbeplanting? En je kennis over het assortiment vergroten? Volg dan de VHG basisopleiding Interieurbeplanting. De opleiding vindt plaats op een grote kwekerij waar planten voor de interieurbeplanting gekweekt worden.

Brancheopleiding
21 uur (3,5 dag)
€ 1.152,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor VHG – Aankomend Projectleider 2