Nieuws
12 juni 2023

Aanvragen subsidie praktijkleren per 2 juni 2023

Yuverta-llo-subsidieregeling-praktijkleren

Wil jij als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aanbieden zodat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt?

Eén van de belangrijkste subsidieregelingen op dit gebied is de Subsidieregeling Praktijkleren. Deze regeling ondersteunt bedrijven en organisaties die studenten de kans aanbieden om praktijkervaring op te doen tijdens hun opleiding.

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Voor het studiejaar 2022-2023 kun je subsidie praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni 2023 tot uiterlijk 15 september 2023 om 17.00 uur. Voor alle informatie kijk via deze link.

Voor wie?

Je kunt als werkgever in aanmerking komen voor subsidie wanneer je een leerplaats aanbiedt voor één van de onderstaande categorieën:

  • Vmbo: Een leerwerktraject in de basisberoepsgerichte leerweg
  • Mbo: Een beroepsbegeleidende leerweg

Kijk voor informatie over Hbo, t/m technisch ontwerpen op de website van rvo.nl.

Niet elke opleiding, onderwijsvorm of leerweg komt in aanmerking. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, verschillen per onderwijscategorie.

Aanvragen

Voor het studiejaar 2022-2023 kan je de subsidie aanvragen vanaf 2 juni 2023. Een subsidieaanvraag dien je in na afloop van de begeleiding in het betreffende studiejaar. Voor de aanvraag gebruik je gegevens die al in jouw bezit zijn, zoals de (praktijkleer)overeenkomst. Meer informatie over aanvragen en over beslissing & uitbetaling van aanvragen vindt je op mijn rvo.nl.

Uitvoering en controle

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit en heeft als doel om de aanvraag zo eenvoudig mogelijk te maken voor de werkgever. In de controle- en handhavingsfunctie controleren wij of een werkgever aan alle eisen voldoet.

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.
Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Het leveren van een actieve bijdrage aan een duurzame wereld is één van de kernambities van Yuverta. De Sustainable Development Goals (SDG’S) vormen daarbij ons fundament. Maar wat zijn die SDG’s eigenlijk? Dat leggen we uit in dit blog!
Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Het groen om ons heen vormt een cruciaal onderdeel van onze leefomgeving. Onze tuinen, parken en groene zones zijn niet alleen esthetisch van belang, maar bieden ecosysteemdiensten die van onschatbare waarde zijn voor ons welzijn. Denk aan het zuiveren van lucht en water, het bevorderen van biodiversiteit en het reguleren van het lokale klimaat.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Aanvragen subsidie praktijkleren per 2 juni 2023