Nieuws
12 juni 2023

Aanvragen subsidie praktijkleren per 2 juni 2023

Man in het werk in de tuin

Wil jij als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aanbieden zodat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt?

Eén van de belangrijkste subsidieregelingen op dit gebied is de Subsidieregeling Praktijkleren. Deze regeling ondersteunt bedrijven en organisaties die studenten de kans aanbieden om praktijkervaring op te doen tijdens hun opleiding.

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Voor het studiejaar 2022-2023 kun je subsidie praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni 2023 tot uiterlijk 15 september 2023 om 17.00 uur. Voor alle informatie kijk via deze link.

Voor wie?

Je kunt als werkgever in aanmerking komen voor subsidie wanneer je een leerplaats aanbiedt voor één van de onderstaande categorieën:

  • Vmbo: Een leerwerktraject in de basisberoepsgerichte leerweg
  • Mbo: Een beroepsbegeleidende leerweg

Kijk voor informatie over Hbo, t/m technisch ontwerpen op de website van rvo.nl.

Niet elke opleiding, onderwijsvorm of leerweg komt in aanmerking. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, verschillen per onderwijscategorie.

Aanvragen

Voor het studiejaar 2022-2023 kan je de subsidie aanvragen vanaf 2 juni 2023. Een subsidieaanvraag dien je in na afloop van de begeleiding in het betreffende studiejaar. Voor de aanvraag gebruik je gegevens die al in jouw bezit zijn, zoals de (praktijkleer)overeenkomst. Meer informatie over aanvragen en over beslissing & uitbetaling van aanvragen vindt je op mijn rvo.nl.

Uitvoering en controle

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit en heeft als doel om de aanvraag zo eenvoudig mogelijk te maken voor de werkgever. In de controle- en handhavingsfunctie controleren wij of een werkgever aan alle eisen voldoet.

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Arno de Jong aan het werk in de tuin - Topopleiding Urban Green Development levert waaraan behoefte is

Topopleiding Urban Green Development levert kennis waaraan behoefte is

Topopleiding Urban Green Development levert kennis waaraan behoefte is. De topopleiding Urban Green Development van Yuverta LLO trekt een gemêleerde groep mensen: van hoveniers die graag een bredere blik willen tot zij-instromers uit bijvoorbeeld zorg en welzijn.
Man houdt planten in een bak vast - VHG Brancheopleiding bij Yuverta LLO

VHG Brancheopleiding bij Yuverta LLO

Na de zomer, in september, starten de lessen weer voor de VHG Brancheopleiding bij Yuverta LLO. In Boxtel, Roermond en Houten kunnen aankomend hoveniers terecht voor het eerste jaar van de driejarige opleiding tot Vakbekwaam Hovenier.
Hotspot teelt - 2 mannen bij een boom

Hotspot teelt

De Hotspot Teelt is hét groene netwerk voor studenten, professionals en partners. Samen leren, innoveren en onderzoeken. De hotspot heeft als missie om duurzaamheid en circulariteit in de (sier)teeltsector te bevorderen door samen te werken, innovaties toe te passen en door het onderwijs.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Aanvragen subsidie praktijkleren per 2 juni 2023