Spreek je Pools en werk je beroepsmatig met professionele middelen voor gewasbescherming? Dan heb je een licentie nodig. In onze vijfdaagse training leer je wat er bij gewasbestrijding komt kijken. We wisselen hierbij theoretische kennis af met het oefenen in de praktijk. Je sluit de training af met een examen. Examen gehaald? Dan melden wij dit bij Bureau Erkenningen en ontvang je een (nieuwe) licentie via Bureau Erkenningen. De licentie is vijf jaar geldig.

Onderwerpen

  • Herkennen van de meest relevante ziekten, plagen en abiotische afwijkingen
  • Herkennen van onkruiden
  • Lezen van de richtlijnen op het etiket van een bestrijdingsmiddel
  • Veiligheid en gezondheid
  • Klaarmaken van spuitapparatuur, herkennen van spuitmachines
  • Uitvoeren van gewasbestrijding in de praktijk en dagelijks onderhoud
     
  • Volg je de training liever via zelfstudie? Dat kan ook. Kijk hier voor meer informatie.

Doel

Je leert wat er komt kijken bij het werken met professionele middelen voor gewasbescherming en de licentie te halen om met deze middelen te (mogen) werken. De licentie is vijf jaar geldig. Je kunt je licentie verlengen door binnen deze vijf jaar een aantal verlengingsbijeenkomsten bij te wonen of door opnieuw examen te doen. Heb je al een licentie en wil je deze verlengen? Ook dan bieden wij trainingen speciaal voor Poolssprekende medewerkers en ondernemers. Kijk hier.

Doelgroep

Deze training is voor Poolssprekende agrarische ondernemers, werknemers, bedrijfsleiders, hoofden van plantsoenendiensten die beroepsmatig met gewasbeschermingsmiddelen werken. Dit houdt in dat je zelf gewasbestrijding uitvoert of laat uitvoeren door werknemers op eigen terreinen. Of dat je landbouwbestrijdingsmiddelen in bezit of opslag hebt.

Afsluiting

Je sluit de training af met een examen. Examen gehaald? Dan melden wij dit voor je bij Bureau Erkenningen, waarna je rechtstreeks een (nieuwe) licentie ontvangt.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@