Nieuws
24 oktober 2022

Laat groen het nieuwe normaal worden

“Een gebouw moet leven”. Laat mensen niet wonen en werken in een stenige omgeving met veel grijs. “Groen moet het nieuwe normaal worden.” Dat zegt Heidi Kamerling van Yuverta. Zij combineert groene mbo opleidingen en trainingen met praktijkonderzoek en een groene community.

Groen op een gebouw - groen het nieuwe normaal

Biodiversiteit door Urban Green Development

Groen heeft ook een belangrijke functie in het kader van de klimaatopgave en biodiversiteit. Heidi: “Moesten we vroeger zoveel mogelijk water zien kwijt te raken, tegenwoordig is het de kunst om het vast te houden.” Heidi noemt als eerste de daktuinen. “Vanuit kantoor kun je daar bijvoorbeeld pauzeren, overleggen of even ontspannen. Verder kennen we gevelgroen, ook wel verticale tuinen genoemd. Als derde tak kennen we het interieurgroen waarbij je tegenwoordig moet denken aan bijvoorbeeld levende wanden met automatische watervoorziening. Als laatste natuurlijk het groen rondom het gebouw”. Al onze inspanningen zijn erop gericht, de biodiversiteit te bevorderen en de omgeving levend te houden. Groen trekt insecten en vogels aan. Daar hebben mensen ook baat bij. Zij zijn onderdeel van het ecosysteem, dat vergeten we wel eens. Heidi promoot onder andere de verbinding tussen kantoren en de groene stedelijke omgeving. “Van groen word je gelukkiger en productiever. Als ik een overleg heb met één of twee mensen, loop ik regelmatig vanuit mijn kantoor in Houten even het achterliggende park in. Dat werkt ontspannend”.

Samenwerking

Yuverta is via het Practoraat “Groene Leefbare Stad” betrokken bij een aantal praktijkgerichte onderzoeken naar natuurinclusief bouwen in stedelijk gebied. Het practoraat Leefbare Stad wil studenten, docenten en professionals binnen groenen opleidingen voorbereiden op de huidige ontwikkelingen in de groene arbeidsmarkt.

Gelinkt aan Yuverta is de Groene Hotspot Houten. Een community waar hoveniers, groenbedrijven, interieurbeplanters, stedelijke groenvoorzieners, overheidsinstanties, docenten en studenten van groene opleidingen elkaar vinden. Het is een ontmoetingsplek waar kennis en ervaringen worden gedeeld over groene vraagstukken. Dit gebeurt niet alleen nationaal maar ook internationaal. Yuverta maakt deel uit van het European Platform for urban Greening, waarin partners uit meerde landen samenwerken en expertise delen rondom Urban Greening. Ook ontwikkeld Yuverta in nauwe samenwerking met de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) een aanbod opleidingen en trainingen.

“Yuverta’s aanbod met dat van de VHG omvat onder meer de masterclass Het levende gebouw, de basisopleiding interieurbeplanting en de opleiding Leefbare stad en Klimaat. De topopleiding Urban Green Development is ontwikkeld samen met de branche en wordt vormgegeven met experts uit diverse sectoren.”

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd geraakt in het onderwerp of wil je meer informatie, mail dan naar levenlangontwikkelen@yuverta.nl. Aanmelden voor een groene opleiding/training kan via ons aanbod op de website.

Redactie

Dit artikel is gepubliceerd in Bedrijfsgoed, vakblad voor de complete vastgoedsector, jaargang 10 | nummer 6 | 12 september 2022 Heidi Kamerling, Yuverta groene mbo opleidingen en trainingen.

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.
Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Het leveren van een actieve bijdrage aan een duurzame wereld is één van de kernambities van Yuverta. De Sustainable Development Goals (SDG’S) vormen daarbij ons fundament. Maar wat zijn die SDG’s eigenlijk? Dat leggen we uit in dit blog!
Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Het groen om ons heen vormt een cruciaal onderdeel van onze leefomgeving. Onze tuinen, parken en groene zones zijn niet alleen esthetisch van belang, maar bieden ecosysteemdiensten die van onschatbare waarde zijn voor ons welzijn. Denk aan het zuiveren van lucht en water, het bevorderen van biodiversiteit en het reguleren van het lokale klimaat.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Laat groen het nieuwe normaal worden