STAP-budget

Vraag €1.000,- subsidie aan voor jouw opleiding

Voor het tijdvak 18 september 2023 kan je maximaal €1.000,- subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Het UWV heeft deelname aan het STAP-budget in de resterende periode van 2023 beperkt tot door OCW erkende opleiders die door OC erkende mbo-opleidingen aanbieden. Dit geldt voor diplomagerichte opleidingen die worden aangeduid met een crebo-code (BOL, BBL, en Derde Leerweg).

Voorwaarden

Wanneer je het traject succesvol afrondt, hoef je het STAP-budget niet meer terug te betalen en wordt het een gift vanuit de overheid. Het is belangrijk dat je snel schakelt wanneer je hiervan gebruik wilt maken, want op = op.

Aanvraag STAP-budget

Aanvragen voor het STAP-budget voor het tijdvak 18 september 2023 kan je op 18 september 2023 bij ons indienen.

Over het STAP-budget

Het STAP-budget staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Op deze manier wil de overheid werkenden en werkzoekenden stimuleren om zich verder te ontwikkelen, voor jou een unieke kans hiermee extra voordelig een opleiding of training te volgen.

Voor wie is het STAP-budget?

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen voor scholing naar keuze.

Gebruik maken van het STAP-budget?

Wanneer je je inschrijft bij een opleiding, cursus of training van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) kan je bij het invullen van je gegevens aanvinken of je gebruik wilt maken van het budget.

Wees er snel bij

In totaal is er €160 miljoen beschikbaar per jaar. Het budget wordt in 2023 verdeeld over 5 tijdvakken van 2 maanden (start in februari 2023). Over deze tijdvakken wordt het budget verdeeld. Wanneer het budget op is, wordt het tijdvak gesloten en moet je wachten op het volgende tijdvak. In de tijdvakken september en november is er per tijdvak €10 miljoen beschikbaar.

Yuverta-llo-leren-bij-stap-budget-1
Yuverta-llo-leren-bij-stap-budget-2

Uitgebreide voorwaarden STAP-budget

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd. Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Werksituatie. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Andere subsidies. Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
  • Startdatum opleiding. Je scholing start minimaal vier weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk voor 31 januari. Voorbeeld: vraag je op 2 juli STAP-budget aan, dan moet je opleiding tussen 30 juli en 30 november starten.
  • Eén keer per jaar. Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Vragen over het STAP-budget?

Heb je een vraag over het STAP-budget? Bekijk dan de veelgestelde vragen over het STAP-budget. Staat je vraag er niet tussen, neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Yuverta llo leren bij stap budget 3

Populaire trainingen en opleidingen met STAP-budget

Topopleiding Urban Green Development

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen.
€ 3.928,00 p.p.
HoveniersopleidingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Bloemstylist voor beginners

Bloemstylist voor beginners

In deze opleiding leer je de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van snijbloemen.

Yuverta opleiding
De opleiding bestaat uit 11 avonden. De lessen vinden wekelijks plaats en worden in de avonduren gegeven.
€ 480,00 p.p.

Subsidies en financiering

De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkenden, werkzoekenden en studenten hebben wij op een rij gezet. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.

Yuverta llo leren bij stap budget 4
Yuverta llo leren bij stap budget 5

Leren bij Yuverta LLO

Het werk en de wereld om ons heen veranderen continu. Net als je eigen ambities en plannen. Je wilt je aanpassen en ontwikkelen om het verschil te kunnen maken in jouw wereld of op jouw vakgebied. In deze continue reis is Yuverta leven lang ontwikkelen (llo) een vertrouwde basis voor je. Of het nu gaat om persoonlijke kennis middels een training of opleiding. Dichtbij en praktisch. Groei mee en maak steeds een stap in jouw groene vakwereld.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Annemarie Bergsma referentie 2

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Maaike van Leeuwaarden referentie

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Jan Knevelbaard referentie

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor STAP-budget