Wat is een entreeopleiding?

Een entreeopleiding (niveau 1) is een mbo-opleiding op maat. Heeft jouw medewerker geen diploma van de middelbare school, dan kan hij/zij deelnemen aan de entreeopleiding. De opleiding duurt een half jaar tot een jaar, afhankelijk van het tempo en de mogelijkheden van jouw medewerker. 

2 mannen in tractor op een gewas

Inhoud entreeopleiding

De inhoud van de entreeopleiding kan voor iedereen anders zijn. De medewerker leert allerlei studievaardigheden en werkt aan zijn/haar eigen ontwikkeling aan de hand van praktijkgerichte opdrachten. Naast de praktijkvakken krijgt de medewerker tijdens de entreeopleiding les in Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. De opleiding wordt afgesloten met een officieel mbo-diploma. Met dit diploma kan de medewerker doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2. 

Wat zijn de voorwaarden om een entreeopleiding te volgen?

  • De medewerker is minimaal 16 jaar oud;
  • De medewerker is niet meer leerplichtig;
  • De medewerker heeft geen vooropleiding afgerond (geen startkwalificatie);
  • De medewerker voldoet niet aan de toelatingseisen van een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Keuzedelen

Binnen de entreeopleiding krijgt je medewerker een keuzedeel aangeboden. Bij Yuverta kan de medewerker kiezen uit de volgende keuzezelen:

  • Verrijking leervaardigheden (K0440);
  • Duurzaamheid in het beroep A (K0028).

Na het volgen van een keuzedeel is de medewerker bij doorstroom naar niveau 2 of werk beter voorbereid op wat hem/haar te wachten staat. Soms mag hij/zij bij doorstroom naar niveau 2 zelfs een klein stukje van de opleiding overslaan. Het volgen van een keuzedeel is verplicht. De studieloopbaanbegeleider helpt de medewerker bij het maken van de juiste keuze.

Man met een groot visnet - Opzichter/uitvoerder groene ruimte

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Rachelle staat naast planten en bomen

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Maaike van Leeuwarden

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Annemarie Bergsma

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Uitgelichte entreeopleidingen

Vrouw die producten in een schap zet - entreeopleiding assistent verkoop/retail

Entree Opleiding Assistent Verkoop/Retail

Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding aanbieden.

bbl + maatwerk
1 jaar
Entree opleiding - assistent logistiek - man met dozen op een kar

Entree-opleiding – Assistent Logistiek (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de logistieke dienstverlening. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Dan is een Entree-opleiding mogelijk.

bbl + maatwerk
1 jaar
Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1) - pad in een bos

Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de vakgebieden plant, dier of (groene) leefomgeving. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs?

bbl + maatwerk
1 jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Entreeopleidingen