Wat is een entreeopleiding?

Een entreeopleiding (niveau 1) is een mbo-opleiding op maat. Heeft jouw medewerker geen diploma van de middelbare school, dan kan hij/zij deelnemen aan de entreeopleiding. De opleiding duurt een half jaar tot een jaar, afhankelijk van het tempo en de mogelijkheden van jouw medewerker. 

Yuverta llo gewasbescherming licentie1 uitvoeren examen 1200x800 1

Inhoud entreeopleiding

De inhoud van de entreeopleiding kan voor iedereen anders zijn. De medewerker leert allerlei studievaardigheden en werkt aan zijn/haar eigen ontwikkeling aan de hand van praktijkgerichte opdrachten. Naast de praktijkvakken krijgt de medewerker tijdens de entreeopleiding les in Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. De opleiding wordt afgesloten met een officieel mbo-diploma. Met dit diploma kan de medewerker doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2. 

Wat zijn de voorwaarden om een entreeopleiding te volgen?

  • De medewerker is minimaal 16 jaar oud;
  • De medewerker is niet meer leerplichtig;
  • De medewerker heeft geen vooropleiding afgerond (geen startkwalificatie);
  • De medewerker voldoet niet aan de toelatingseisen van een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Keuzedelen

Binnen de entreeopleiding krijgt je medewerker een keuzedeel aangeboden. Bij Yuverta kan de medewerker kiezen uit de volgende keuzezelen:

  • Verrijking leervaardigheden (K0440);
  • Duurzaamheid in het beroep A (K0028).

Na het volgen van een keuzedeel is de medewerker bij doorstroom naar niveau 2 of werk beter voorbereid op wat hem/haar te wachten staat. Soms mag hij/zij bij doorstroom naar niveau 2 zelfs een klein stukje van de opleiding overslaan. Het volgen van een keuzedeel is verplicht. De studieloopbaanbegeleider helpt de medewerker bij het maken van de juiste keuze.

Opzichter/uitvoerder groene ruimte

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Jan Knevelbaard referentie

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Yuverta llo referentie Berry

‘De brancheopleiding Aankomend Projectleider beviel mij erg goed. De manier van lesgeven was top, lekker snel, zoals het ook op de werkvloer werkt. Het was goed om Plantenkennis een boost te geven. Bij het stukje Bodemkunde komt meer kijken dan je denkt, heel interessant, ook wat het betreft het bewustzijn in wat je eigenlijk doet.’

Berry Zaad

Projectleider Dak (tuinen) & Gevelbegroeiing. Koninklijke Ginkel Groep.

Yuverta llo referentie Yvonne

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. Drie jaar later start ze haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. ‘Zonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.’

Yvonne Kramer

Ecologisch tuinontwerper LushGardens

Uitgelichte entreeopleidingen

Yuverta llo bblc assistent verkoop retail uitgelicht

Entree Opleiding Assistent Verkoop/Retail

Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding aanbieden.

bbl + maatwerk
1 jaar
Yuverta entree opleiding assistent logistiek niv1 1200x800 1

Entree-opleiding – Assistent Logistiek (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de logistieke dienstverlening. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Dan is een Entree-opleiding mogelijk.

bbl + maatwerk
1 jaar
Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1)

Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de vakgebieden plant, dier of (groene) leefomgeving. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs?

bbl + maatwerk
1 jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Entreeopleidingen