Wat is een entreeopleiding, opleiding op niveau 1?

Een entreeopleiding is een opleiding op maat. Heb je geen diploma van je middelbare school, dan kan je beginnen met het volgen van een entreeopleiding. Het duurt een half jaar tot een jaar, afhankelijk van jouw tempo en mogelijkheden.

Yuverta llo gewasbescherming licentie1 uitvoeren examen 1200x800 1

Opbouw programma

Het programma kan voor iedereen anders zijn. Je leert allerlei studievaardigheden en werkt aan je eigen ontwikkeling. Dat doe je met allerlei praktijkgerichte opdrachten. Je haalt een officieel mbo-diploma. Met dit diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Wanneer volg je een entreeopleiding?

  • Je bent ouder dan 16 jaar;
  • Je bent niet meer leerplichtig;
  • Je hebt geen vooropleiding afgerond (geen startkwalificatie);
  • Je voldoet niet aan de toelatingseisen van een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Keuzedelen

Binnen de entreeopleiding krijg je een keuzedeel aangeboden. Bij Yuverta kan je kiezen uit:

  • Verrijking leervaardigheden (K0440);
  • Duurzaamheid in het beroep A (K0028).

Na het volgen van een keuzedeel ben je bij doorstroom naar niveau 2 of werk beter voorbereid op wat je te wachten staat. Soms mag je bij doorstroom naar niveau 2 zelfs een klein stukje van de opleiding overslaan. Het volgen van een van deze keuzedelen is verplicht. Jouw studieloopbaanbegeleider helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Opzichter/uitvoerder groene ruimte

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Jos Jonkers referentie

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Annemarie Bergsma referentie

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Gosse Jilderda referentie

"Gisteren de topopleiding Urban Green development van Yuverta Houten mogen afronden. Zeer inspirerende opleiding, leerzaam, prachtige excursies, boeiende leerkrachten, waar we verder mee kunnen. En zeker niet te vergeten de leuke klasgenoten die heb mogen leren kennen."

Gosse Jilderda

Hoofduitvoerder en ecologisch adviseur bij Frisia Groep

Uitgelichte entreeopleidingen

HoveniersopleidingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Topopleiding Urban Green Development

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen.
€ 3.928,00 p.p.
Topopleiding watermanagement

Watermanagement – Topopleiding

Deze topopleiding wordt aangeboden vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een grote rol spelen. Aan de hand van casussen word je uitgedaagd na te denken over actuele vraagstukken, problemen en oplossingen.

Yuverta opleiding
8 dagen / 2 dagen per masterclass (totaal 4 masterclasses)
€ 3.079,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Entreeopleidingen