Entree-opleiding – Assistent Logistiek (niveau 1)

1 jaar
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl+maatwerk)

Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding aanbieden. De opleiding is gericht op het werken in de logistieke dienstverlening.

Doel

De medewerker leert hoe de goederen en hoe de goederenstromen in elkaar zitten bij logistieke bedrijven. Speciale aandacht is er voor de veiligheid op de werkvloer. Door de vele transportbewegingen is het extra opletten geblazen in de magazijnen en warehouses.

Voor wie?

Een entree-opleiding kun je alleen volgen als je géén voortgezet onderwijs diploma hebt.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding. Wel wordt er vooraf gekeken of de student over taalniveau 1F beschikt.

Wat leer je?

 • Laden en lossen
  Hoe los je een vrachtwagen en hoe moet je lading stuwen, welke emballage materialen gebruik je tijdens transport?
 • Verwerken goederenstroom
  Hoe verloopt de in- en uitslag van goederen, hoe worden goederen opgeslagen en welke manieren van order verzamelen zijn er?
 • Veilig werken
  Welke gevaren spelen er zoal in de logistiek en hoe moet je daarop reageren
 • Dienstverlenend werken
  Jij houdt rekening met wat de klanten en de organisatie van je verwachten.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De medewerker werkt of heeft de ambitie om te gaan werken in de handel- en transportsector, bijvoorbeeld bij een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum of productiebedrijf. Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf waar de medewerker werkt, is het takenpakket breed of meer specialistisch. Het kan voorkomen dat er roulerend alle taken in het logistieke

proces uitgevoerd moeten worden. Het kan ook zijn dat er alleen binnen het magazijn gewerkt wordt of dat er alleen goederen verzameld worden.

Werkwijze

De medewerker werkt onder begeleiding van een ervaren praktijkopleider van het bedrijf. De praktijkopleider brengt de medewerker via de dagelijkse werkzaamheden in contact met de benodigde theoretische kennis voor het uitvoeren van de taken. De praktijkopleider staat in nauw contact met de docent en samen worden de vorderingen op het bedrijf en op school doorgesproken en worden knelpunten in beeld gebracht.

Aan het einde van de bbl-incompany opleiding (niveau 1) = entree-opleiding Assistent Logistiek wordt er op verschillende manieren examen afgenomen, zowel theoretisch als praktisch. Als alle examens zijn behaald, wordt het diploma Assistent Logistiek (crebo-nummer 25254) uitgereikt.

Met het diploma toont de medewerker aan dat er zo zelfstandig mogelijk gefunctioneerd kan worden. De medewerker houdt rekening met de klanten en/of dienstverlenende normen en waarden van de organisatie en gedraagt zich op een professionele manier.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

 • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
 • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
 • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.

Afronding en vervolg

Diploma Assistent Logistiek(crebo-nummer 25254)

Na het afronden van deze opleiding ben je op de hoogte van de meest voorkomende werkzaamheden in de logistiek. Je kunt dan ook op vrijwel alle plekken in een magazijn of warehouse aan de slag.

Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je ervoor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

Informatie

bbl + maatwerk
1 jaar
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Huisje voor biodiversiteit

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks-Cuijten

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Beeldscherm van een tuin met een man op de achtergrond - Referentie Berry Zaad

‘De brancheopleiding Aankomend Projectleider beviel mij erg goed. De manier van lesgeven was top, lekker snel, zoals het ook op de werkvloer werkt. Het was goed om Plantenkennis een boost te geven. Bij het stukje Bodemkunde komt meer kijken dan je denkt, heel interessant, ook wat het betreft het bewustzijn in wat je eigenlijk doet.’

Berry Zaad

Projectleider Dak (tuinen) & Gevelbegroeiing. Koninklijke Ginkel Groep.

Mensen graven in de grond met scheppen

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Gerelateerde opleidingen

Assistent horeca

Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie (niveau 1)

Een goed productieproces begint met de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie. Wij kunnen samen met jou, als werkgever, een Entree-opleiding (niveau 1) aanbieden voor medewerkers zonder diploma van het voortgezet onderwijs.

bbl + maatwerk
1 jaar
Yuverta llo bblc assistent verkoop retail uitgelicht

Entree Opleiding Assistent Verkoop/Retail

Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding aanbieden.

bbl + maatwerk
1 jaar
Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1) - pad in een bos

Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de vakgebieden plant, dier of (groene) leefomgeving. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs?

bbl + maatwerk
1 jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Entree-opleiding – Assistent Logistiek (niveau 1)

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Entree-opleiding – Assistent Logistiek (niveau 1)