Entree Opleiding Assistent Verkoop/Retail

1 jaar
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding aanbieden.

Doel

Na deze opleiding kan er gewerkt worden als assistent verkoper of doorstromen naar niveau 2.

Voor wie?

Een entree-opleiding kun je alleen volgen als je géén voortgezet onderwijs diploma hebt

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding.

Wat leer je?

  •  Goederenverwerking en presentatie: ontvangst, opslag en presentatie van artikelen.
  • Zorgvuldig werken: nauwkeurig en gestructureerd werken.
  • Klantgericht werken: klantvriendelijke houding.

Opbouw, werkwijze en leerroute

Tijdens de bbl + maatwerk (niveau 1) opleiding Assistent Verkoop/Retail krijgt de medewerker les in verkoop. De medewerker presenteert voorraden en leert over productkennis zodat klanten goed geadviseerd kunnen worden. We besteden aandacht aan gestructureerd en netjes werken. Klantgericht werken staat centraal in deze opleiding. De medewerker toont inzet doordat geleerd wordt om zich actief op te stellen, enthousiasme te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. De medewerker heeft de juiste beroepshouding en werknemersvaardigheden om in de verkoop aan de slag te gaan!

Tijdens deze opleiding gaat de medewerker 1 dag in de week naar school en werkt 4 dagen in het bedrijf. Buiten de school- en werkdagen moet er ook tijd gemaakt worden om aan huiswerkopdrachten te werken.

Aan het einde van de opleiding wordt op verschillende manieren examen gedaan. Bij het behalen van de examens wordt het diploma Assistent Verkoop/Retail(crebonummer 25748) uitgereikt.

Vrijstelling

Ja, als je een aantoonbaar niveau hebt voor AVO vakken.

Bijzonderheden

Na het behalen van je niveau 1 diploma toelaatbaar bij elke willekeurige niveau 2 opleiding.

Als je deze bbl opleiding volgt is er een arbeidsovereenkomst van een erkend leerbedrijf nodig van minimaal 16 uur (de opleiding kan ook bepalen dat dit 20 uur zal moeten zijn).

Hou er rekening mee dat het bedrijf het minimum arbeidsloon hanteert.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

Diploma Assistent Verkoop/Retail (crebo-nummer 25748).

Werken in de retail of detailhandel, of doorstromen naar niveau 2 in elke willekeurige sector.

Na diplomering kan in overleg met de mentor een niveau 2 opleiding gevolgd worden. Ook kan ervoor gekozen worden om aan het werk te gaan. Met dit diploma is in ieder geval een goede basis gelegd voor een verdere loopbaan in het beroep!

Informatie

bbl + maatwerk
1 jaar
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Huisje voor biodiversiteit

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Gosse Jilderda

"Gisteren de topopleiding Urban Green development van Yuverta Houten mogen afronden. Zeer inspirerende opleiding, leerzaam, prachtige excursies, boeiende leerkrachten, waar we verder mee kunnen. En zeker niet te vergeten de leuke klasgenoten die heb mogen leren kennen."

Gosse Jilderda

Hoofduitvoerder en ecologisch adviseur bij Frisia Groep

Annemarie Bergsma

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Vrouw aan het werk in de natuur

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Gerelateerde opleidingen

Entree opleiding - assistent logistiek - man met dozen op een kar

Entree-opleiding – Assistent Logistiek (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de logistieke dienstverlening. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Dan is een Entree-opleiding mogelijk.

bbl + maatwerk
1 jaar
Assistent horeca

Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie (niveau 1)

Een goed productieproces begint met de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie. Wij kunnen samen met jou, als werkgever, een Entree-opleiding (niveau 1) aanbieden voor medewerkers zonder diploma van het voortgezet onderwijs.

bbl + maatwerk
1 jaar
Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1) - pad in een bos

Assistent Plant, Dier of (groene)leefomgeving (niveau 1)

De opleiding is gericht op het werken in de vakgebieden plant, dier of (groene) leefomgeving. Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs?

bbl + maatwerk
1 jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Entree Opleiding Assistent Verkoop/Retail

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Entree Opleiding Assistent Verkoop/Retail