Techniek voor voedingsoperators (basis – niveau 2)
mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)
In de levensmiddelenindustrie vindt door digitalisering en robotisering een verschuiving plaats in werkzaamheden. Zo moeten medewerkers steeds zelfstandiger storingen kunnen beoordelen en oplossen. Daarvoor heeft hij/zij kennis nodig over de technische aspecten van het productieproces.
Doel
Na afronding van deze opleiding heeft de medewerker een beter begrip van de technische aspecten van het productieproces, kan het proces bijsturen, signaleert storingen en is een betere gesprekspartner voor de technische dienst.
Voor wie?
Zij-instromers en (beginnende) operators in de levensmiddelenindustrie, die meer willen weten over productietechniek.
Voorkennis
Enige werkervaring in de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld als operator; gedegen kennis van de Nederlandse taal; interesse in productietechniek.
Wat leer je?
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Besturingstechniek, beveiligingen en beveiligingstechnieken en meet- en regeltechniek
- De werking van sensoren en opnemers, technische onderdelen zoals pompen, kleppen en transportmiddelen
- De werking van te gebruiken apparatuur
Opbouw, werkwijze en leerroute
Na het aanreiken van technische basiskennis maakt de operator verschillende werkplek-opdrachten. Op die manier wordt de nieuwe kennis toegepast op de eigen werkplek. De opleiding wordt afgerond met een examen en – indien voldoende – een certificaat.
Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)
- Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
- In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment het beste gestart kan worden, individueel of als groepstraject.
- De lessen worden verzorgd door praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
- De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
- Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.
Afronding en vervolg
Wanneer de deelnemer slaagt voor de opleiding ontvang de deelnemer een deelcertificaat.
Productietechniek geschikt voor niveau 2 (K0333) is een keuzedeel van de mbo-opleiding Medewerker voeding en technologie niveau 2.
Een verdieping op deze opleiding is de opleiding Techniek voor voedingsoperators (niveau 3).
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen. Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
3 goede dagdelen gehad met leuke en duidelijke uitleg.
Tom van Gerwen
Agrarisch ondernemer Mts van Gerwen
De hands-on-aanpak in het tweede jaar heb ik als erg waardevol ervaren. Kortom: wil je vooruit, heb je ambitie, dan raad ik deze opleiding zeker aan.’
Willem van den IJssel
Voorman Donker Groep
"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."
Jos Jonkers
Jonkers hoveniers
Gerelateerde opleidingen
Techniek voor voedingsoperators (verdieping – niveau 3)
In de levensmiddelenindustrie vindt door digitalisering en robotisering een verschuiving plaats in werkzaamheden. Zo moeten medewerkers steeds zelfstandiger storingen kunnen beoordelen en oplossen.
Medewerker voeding en technologie, niveau 2
Een medewerker voeding en technologie kan zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. De operator let op hygiëne en kwaliteit en weet hoe te handelen bij afwijkingen.
Inleiding in de levensmiddelentechnologie, niveau 2 en 3
Heb jij interesse in de levensmiddelenindustrie of ben je er nog maar net werkzaam, dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert de basisbeginselen van voedselveiligheid, en het zorgdragen voor de kwaliteit van het eindproduct.