Agro productie, handel en technologie – Vakexpert veehouderij (niveau 4)

3 jaar
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd rondom de basis van veehouderij. Er is aandacht voor de verzorging van dieren, maar ook van hun omgeving. 

Melkveehouderij | Pluimveehouderij | Varkenshouderij

Doel

Je komt alles te weten over hoe je zelfstandig een veehouderij bedrijf runt. Je instrueert mensen hoe ze de dieren moeten verzorgen. Na het behalen van je diploma ben je dan ook in staat om je kennis in het werkveld toe te passen.

Voor wie?

Voor iedereen die affiniteit heeft met veehouderij.

Voorkennis

  • Diploma niveau 3
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
  • VMBO leerwegen: BB, KB, GL of TL

Wat leer je?

Na deze opleiding kan de functie als bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer in de veehouderij uitgevoerd worden. Vernieuwingen en veranderingen in de keten en in de maatschappij kunnen omgezet worden in kansen voor het bedrijf.

Aansturen en coördineren van het werk voor een team worden dagelijkse werkzaamheden.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De bbl + maatwerk, mbo niveau 4 opleiding veehouderij start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de agro sector, voeding en verzorging, huisvesting management en organisatie van hokdieren. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen.

Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze mbo-opleiding zijn een veehouderijspecialisatie teeltspecialisatie Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 4 Vakexpert veehouderij (crebonummer 25535).

Vrijstelling

Heb je al een niveau 2 diploma of hoger? Dan kun je voor de AVO vakken eventuele vrijstelling krijgen. Dit gaat in overleg met jouw docent.

Bijzonderheden

De medewerker is verantwoordelijk voor het zoeken naar een erkend leerbedrijf en het zorgen voor een (betaalde) arbeidsovereenkomst.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

De deelnemer ontvangt een diploma niveau 4 Vakexpert veehouderij (crebonummer 25535).

Jij bent een schakel in de keten voor het belangrijkste product dat er is: voedsel. Jij kunt aan de slag als bedrijfsleider of melkveehouder, varkenshouder, pluimveehouder, verkoper, inseminator, bedrijfsadviseur, voorlichter, veevoedingsdeskundige, medewerker bij een keuringsdienst of bedrijfsverzorgingsdienst.

Na deze opleiding veehouderij kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. De opleidingen Dier- en veehouderij, Veehouderij en kennismanagement of Docent en kennismanager groene sector sluiten prima aan.

Informatie

bbl + maatwerk
3 jaar
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Huisje voor biodiversiteit

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Simon staat in de natuur met zijn handen in zijn zakken

Doordat ik merk dat ik meer weet, ga ik zelfverzekerder te werk. Ik kan verantwoorden wat ik doe, waar ik ook aan het werk ben. Ook als ik gewoon bij mensen thuis de tuin doe.”

Simon

Deelnemer bbl opleiding vakbekwaam medewerker Natuur, water en recreatie (niveau 3)

Annemarie Bergsma

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Groene gevel van een gebouw

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Gerelateerde opleidingen

Koeien in de stal die hooi eten - medewerker veehouderij

Agro productie, handel en technologie (medewerker veehouderij)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd rondom de basis van veehouderij. Er is aandacht voor de verzorging van dieren, maar ook van hun omgeving.

bbl + maatwerk
2 jaar
Biggetjes - Vakbekwaam medewerker veehouderij

Agro productie, handel en technologie – Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd rondom de basis van veehouderij. Er is aandacht voor de verzorging van dieren, maar ook van hun omgeving. Melkveehouderij | Pluimveehouderij | Varkenshouderij

bbl + maatwerk
3 jaar
Biotechniek

Biotechniek (Gespecialiseerde proefdierverzorging)

We leiden proefdierverzorgers (n3) op tot biotechnici (n4). Een biotechnicus: • verzorgt en fokt proefdieren • voert (complexe) proefdierwerkzaamheden uit • coördineert werkzaamheden

bbl + maatwerk
1 jaar (ca. 36 lesdagen)

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Agro productie, handel en technologie – Vakexpert veehouderij (niveau 4)

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Agro productie, handel en technologie – Vakexpert veehouderij (niveau 4)