Agro productie, handel en technologie – Vakexpert veehouderij (niveau 4)

3 jaar
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd rondom de basis van veehouderij. Er is aandacht voor de verzorging van dieren, maar ook van hun omgeving. 

Melkveehouderij | Pluimveehouderij | Varkenshouderij

Doel

Je komt alles te weten over hoe je zelfstandig een veehouderij bedrijf runt. Je instrueert mensen hoe ze de dieren moeten verzorgen. Na het behalen van je diploma ben je dan ook in staat om je kennis in het werkveld toe te passen.

Voor wie?

Voor iedereen die affiniteit heeft met veehouderij.

Voorkennis

  • Diploma niveau 3
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
  • VMBO leerwegen: BB, KB, GL of TL

Wat leer je?

Na deze opleiding kan de functie als bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer in de veehouderij uitgevoerd worden. Vernieuwingen en veranderingen in de keten en in de maatschappij kunnen omgezet worden in kansen voor het bedrijf.

Aansturen en coördineren van het werk voor een team worden dagelijkse werkzaamheden.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De bbl + maatwerk, mbo niveau 4 opleiding veehouderij start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de agro sector, voeding en verzorging, huisvesting management en organisatie van hokdieren. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen.

Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze mbo-opleiding zijn een veehouderijspecialisatie teeltspecialisatie Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 4 Vakexpert veehouderij (crebonummer 25535).

Vrijstelling

Heb je al een niveau 2 diploma of hoger? Dan kun je voor de AVO vakken eventuele vrijstelling krijgen. Dit gaat in overleg met jouw docent.

Bijzonderheden

De medewerker is verantwoordelijk voor het zoeken naar een erkend leerbedrijf en het zorgen voor een (betaalde) arbeidsovereenkomst.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

De deelnemer ontvangt een diploma niveau 4 Vakexpert veehouderij (crebonummer 25535).

Jij bent een schakel in de keten voor het belangrijkste product dat er is: voedsel. Jij kunt aan de slag als bedrijfsleider of melkveehouder, varkenshouder, pluimveehouder, verkoper, inseminator, bedrijfsadviseur, voorlichter, veevoedingsdeskundige, medewerker bij een keuringsdienst of bedrijfsverzorgingsdienst.

Na deze opleiding veehouderij kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. De opleidingen Dier- en veehouderij, Veehouderij en kennismanagement of Docent en kennismanager groene sector sluiten prima aan.

Informatie

bbl + maatwerk
3 jaar
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Jan Knevelbaard referentie

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Maaike van Leeuwaarden referentie

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Gerelateerde opleidingen

medewerker veehouderij

Agro productie, handel en technologie (medewerker veehouderij)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd rondom de basis van veehouderij. Er is aandacht voor de verzorging van dieren, maar ook van hun omgeving.

bbl + maatwerk
2 jaar
Yuverta llo bblc vakbekwaam medewerker

Agro productie, handel en technologie – Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd rondom de basis van veehouderij. Er is aandacht voor de verzorging van dieren, maar ook van hun omgeving. Melkveehouderij | Pluimveehouderij | Varkenshouderij

bbl + maatwerk
3 jaar
Biotechniek

Biotechniek (Gespecialiseerde proefdierverzorging)

We leiden proefdierverzorgers (n3) op tot biotechnici (n4). Een biotechnicus: • verzorgt en fokt proefdieren • voert (complexe) proefdierwerkzaamheden uit • coördineert werkzaamheden

bbl + maatwerk
1 jaar (ca. 36 lesdagen)

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Agro productie, handel en technologie – Vakexpert veehouderij (niveau 4)

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Agro productie, handel en technologie – Vakexpert veehouderij (niveau 4)