Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie (niveau 1)
mbo deeltijd opleiding (bbl+maatwerk)
Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding (niveau 1) aanbieden. Een goed productieproces begint met de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie.
Doel
De medewerker leert het mbo en het werkveld horeca, voeding of voedingsindustrie kennen. Het programma duurt een jaar en bereid de medewerker voor op een baan die past, of op het doorstromen naar een passende niveau 2 opleiding.
Voor wie?
Een entree-opleiding kun je alleen volgen als je géén voortgezet onderwijs diploma hebt.
Voorkennis
Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding. Wel wordt er vooraf gekeken of de student over taalniveau 1F beschikt.
Wat leer je?
De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens de opleiding:
Productie
De medewerker leert de diverse stappen in de verschillende productieprocessen kennen. De werkzaamheden op de werkvloer worden secuur uitgevoerd met behulp van o.a. diverse controles. Op deze manier wordt de kennis van de medewerker vergroot over de veel voorkomende werkzaamheden op de werkvloer.
Hygiëne
Van het op orde houden van de werk tot en met schoon en veilig werken en reinigen en desinfecteren.
Transport
Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan het veilig leren opslaan van producten en het leren aan- en afvoeren.
Kwaliteit
De medewerker leert de kwaliteit van producten te bewaken, te verpakkingen te controleren en er is aandacht voor het lezen en begrijpen van etiketten.
Functioneren
Aan de inhoud wordt veel aandacht besteed, maar ook aan werkhouding en instelling van de medewerker.
Opbouw, werkwijze en leerroute
In de groep behandelt de medewerker de theorie en wordt er gewerkt aan praktijkgerichte opdrachten. Dit gebeurt zowel in groepjes als zelfstandig. Zo wordt er geleerd zelfstandig te werken maar worden ervaring en vaardigheden met studenten uitgewisseld.
Tijdens deze opleiding gaat de medewerkers 1 dag in de week naar school en wordt er 4 dagen per week in het bedrijf gewerkt. Er moet tijd ingepland worden om aan huiswerkopdrachten te werken.
Aan het einde van de opleiding wordt op verschillende manieren examen gedaan. Als alle examens zijn gehaald, wordt het diploma assistent horeca, voeding of voedingsindustrie uitgereikt.
Bijzonderheden
Na het behalen van je Niveau 1 diploma ben je toelaatbaar bij elke willekeurige Niveau 2 opleiding.
Als je deze bbl opleiding volgt heb je een arbeidsovereenkomst van een erkend leerbedrijf nodig van minimaal 16 uur (de opleiding kan ook bepalen dat dit 20 uur zal moeten zijn). Hou er rekening mee dat het bedrijf waar je werkt het minimum arbeidsloon hanteert.
Vrijstelling
Ja, als je een aantoonbaar niveau hebt voor AVO vakken
Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)
- Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
- In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
- Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
- Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
- De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
- Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.
Afronding en vervolg
Diploma assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, niveau 1.
Je kunt als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie aan de slag in allerlei sectoren, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, de zuivelindustrie of de sector brood en banket.
Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding iets voor jou is. Ook kun je ervoor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!
Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding iets voor jou is. Ook kun je ervoor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen. Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
‘Dat vuur voor groen en natuur zit in mij; de studie heeft dit vuur verder aangewakkerd, zodat ik mijn overtuiging en mijn ideeën nu beter kan overbrengen.’
Tim Salet
Medewerker Natuurhuisje.nl
‘Met de kennis die ik nu heb, kan ik in allerlei gezelschappen uitleggen wat ik bedoel en waarom dit waardevol is voor klimaatadaptatie en vergelijkbare thema’s. Mijn communicatie met klanten verloopt nu beter. Ik merk dat mijn kennis fors is gegroeid'.
Arno de Jong
Ecologisch Hovenier
‘Wij besteden als Boot & Dart bewust tijd en energie in Yuverta LLO en de deelnemers van de Talentboom brancheopleidingen Boomkwekerij,’ besluit De Vries. ‘Wij vinden dat belangrijk.
Albert de Vries
Directeur Boot & Dart Boomkwekerijen
Gerelateerde opleidingen
Medewerker voeding en technologie, niveau 2
Een medewerker voeding en technologie kan zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. De operator let op hygiëne en kwaliteit en weet hoe te handelen bij afwijkingen.
Techniek voor voedingsoperators (basis – niveau 2)
In de levensmiddelenindustrie vindt door digitalisering en robotisering een verschuiving plaats in werkzaamheden. Zo moeten medewerkers steeds zelfstandiger storingen kunnen beoordelen en oplossen.
Inleiding in de levensmiddelentechnologie, niveau 2 en 3
Heb jij interesse in de levensmiddelenindustrie of ben je er nog maar net werkzaam, dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert de basisbeginselen van voedselveiligheid, en het zorgdragen voor de kwaliteit van het eindproduct.