Leidinggevende team / afdeling / project (Niveau 4)

1 jaar
Op locatie

mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)

Ben jij in het bezit van een niveau 3 diploma, en heb je de wens om door te groeien, vanuit werkervaring, naar niveau 4? Dan bieden we de éénjarige kopopleiding aan zodat je je kan door ontwikkelen tot leidinggevende.

Doel

Met deze niveau 4 leidinggevende specialisatie heb je alles in huis om aan de slag te gaan als leidinggevende van een team, afdeling of project. De sector waar je dit in doet hangt af van je vooropleiding.

Voor wie?

Is jouw medewerker in het bezit van een niveau 3 diploma, of is er de wens om door te groeien vanuit werkervaring naar niveau 4. Dan is deze opleiding een passend antwoord.

Voorkennis

Diploma niveau 3​

Wat leer je?

De medewerker leert de dagelijkse leiding van het personeel op zich te nemen en overlegt met de bedrijfsleider of directeur over de werkwijze en het personeelsbeleid.

De medewerker is in de dagelijkse praktijk aan het werk. Werkplanningen opstellen en het voeren van een werkoverleg, maar ook aandacht voor samenwerken. Hoe krijg je de neuzen de gelijke kant op? Tijdens de werkzaamheden is er aandacht voor timemanagement en communicatie met opdrachtgevers, directe collega’s en leidinggevende.

  • Begeleidings- en coaching vaardigheden: aansturen van het team en motiveren van medewerkers om gestelde doelen te realiseren.
  • Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid: bewaken van de planning en de geleverde kwaliteit.
  • Personeelsbeleid maken en uitvoeren: adviseren en ondersteunen bij de werving en beoordeling van personeel.

Opbouw, werkwijze en leerroute

Tijdens deze opleiding gaat de medewerker één dag per week naar school en werkt de medewerker vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Aan het einde van de opleiding volgt er een examen op verschillende manieren. Voor de algemene vakken zoals Nederlands en rekenen een schriftelijk examen.

Voor de praktijkvakken worden er proeven van bekwaamheid (PvB) afgenomen. Als alle met succes zijn afgelegd en de bpv positief is beoordeeld is, ontvangt de medewerker een diploma niveau 4: Leidinggevende team / afdeling / project (crebonummer 25160).

Bijzonderheden

Je beschikt aantoonbaar over minimaal niveau 3 werk- en denkniveau.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Afronding en vervolg

De deelnemer ontvangt een Diploma niveau 4: Leidinggevende team / afdeling / project (crebonummer 25160).

Na deze opleiding heb jij je eigen leiderschapsstijl ontwikkeld en kun je aan de slag als leidinggevend vakman binnen jouw gekozen beroep. Of je nou alle ins en outs weet van het hoveniersvak, teelt, bloemsierkunst of dierverzorging: jij bent in staat een team te leiden en daar resultaten mee te behalen.

Met je mbo-niveau 4 diploma op zak, kun je er uiteraard ook voor kiezen verder te studeren.

Informatie

bbl + maatwerk
1 jaar
Op locatie
De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Samen de mogelijkheden bespreken?

Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-Incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Stephan Ros referentie

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Jos Jonkers referentie

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Maaike van Leeuwaarden referentie

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Gerelateerde opleidingen

Opzichter/uitvoerder

Opzichter/uitvoerder groene ruimte (hovenier) (niveau 4)

Tijdens deze opleiding leert de medewerker alles over o.a. teelt, loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen. Uiteindelijk bereik je het niveau van volwaardig medewerker op een teelt bedrijf.

bbl + maatwerk
3 jaar
Opzichter/uitvoerder groene ruimte

Opzichter/uitvoerder groene ruimte (natuur, water en recreatie) (niveau 4)

Wil jij dat je medewerkers iedereen een toptijd in de natuur te geven? Organiseren en leidinggeven is een pré om het werk in jouw bedrijf goed te laten lopen. Dan is deze iets voor de medewerkers in jouw bedrijf.

bbl + maatwerk
3 jaar
Vakexpert teelt groene technologie

Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4)

Tijdens deze opleiding wordt alles geleerd over teelt. Algemene vakken als loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen maken ook onderdeel uit van deze opleiding.

bbl + maatwerk
3 jaar

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Medewerkers inschrijven voor Leidinggevende team / afdeling / project (Niveau 4)

De opbouw, inhoud en bijkomende kosten van de opleiding worden samen met jou, als werkgever, op maat samengesteld voor jouw medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wachtlijst inschrijven voor Leidinggevende team / afdeling / project (Niveau 4)