Doel

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs? Wil je toch naar het MBO? Dan kun je terecht bij de Entree-opleiding van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen.

Hier leer je het MBO kennen en het werkveld waar je later wilt gaan werken. Het programma duurt een jaar. Je krijgt lessen op school en loopt stage. Een vast team van docenten zal jou begeleiden en coachen. Hiermee heb je meer kansen op een baan die bij je past. 

Leerwegen

De Entree-opleiding Assistent Logistiek kan gevolgd worden in twee vormen:

 • BOL (Beroepsopleidende leerweg): 60% school en 40% stage.
 • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): 20% school en 80% werken.

Doelgroep

Als assistent logistiek werk je in de handel- en transportsector, bijvoorbeeld bij een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum of productiebedrijf. Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf waar je werkt, is het takenpakket breed of meer specialistisch. Het kan voorkomen dat je roulerend alle taken in het logistieke proces moet uitvoeren. Het kan ook zijn dat je binnen het hele magazijn werkzaam bent of dat je bijvoorbeeld alleen goederen verzamelt.
 

Werkwijze

Je werkt onder begeleiding, maar wel zo zelfstandig mogelijk. Je houdt rekening met de klanten en/of dienstverlenende normen en waarden van de organisatie en gedraagt je op een professionele manier. Binnen je takenpakket ben je flexibel en kun je snel van werkplek wisselen.
 

Vooropleiding

Een entree-opleiding kun je alleen volgen als je géén diploma hebt.

Afsluiting

Je doet aan het eind van de entree-opleiding Assistent Logistiek op verschillende manieren examen. Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma Assistent Logistiek (crebonummer 25254).

Doorleren

Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je er voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Wat leer je

 • verwerken goederenstroom
  De ontvangst, opslag en inventarisatie van producten is aan jou toevertrouwd.
 • dienstverlenend werken
  Jij houdt rekening met wat de klanten en de organisatie van je verwachten.
 • zelfstandig werken
  Jij werkt onder begeleiding, maar wel zo zelfstandig mogelijk. Binnen je takenpakket ben je flexibel.

*Kosten

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)
Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

BBL niveau 1-2 (deeltijd)
Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 253,- voor BBL niveau 1 en 2.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding assistent logistiek moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 345,-. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer €50,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig die je kunt lenen op school. Voor de BBL-opleiding assistent logistiek zijn de totale kosten ongeveer € 345,-.


Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen.


Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (BBL):

 • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
 • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
 • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
 • De opleiding kan op diverse locaties in Limburg uitgevoerd worden.
 • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte cursus te volgen.