Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Over deze opleiding

Heb jij medewerkers in jouw bedrijf werken zonder diploma van het voortgezet onderwijs? Maar zie je potentie in deze medewerkers? Dan kunnen wij samen met jou, als werkgever, deze medewerkers een Entree-opleiding aanbieden. De opleiding is gericht op het werken in de logistieke dienstverlening.

Inhoud opleiding

 • Laden en lossen
  Hoe los je een vrachtwagen en hoe moet je lading stuwen, welke emballage materialen gebruik je tijdens transport?
 • Verwerken goederenstroom
  Hoe verloopt de in- en uitslag van goederen, hoe worden goederen opgeslagen en welke manieren van order verzamelen zijn er?
 • Veilig werken
  Welke gevaren spelen er zoal in de logistiek en hoe moet je daarop reageren?
 • Dienstverlenend werken
  Jij houdt rekening met wat de klanten en de organisatie van je verwachten.

Doel

De medewerker leert hoe de goederen en hoe de goederenstromen in elkaar zitten bij logistieke bedrijven. Speciale aandacht is er voor de veiligheid op de werkvloer. Door de vele transportbewegingen is het extra opletten geblazen in de magazijnen en warehouses.

Doelgroep

Een entree-opleiding kun je alleen volgen als je géén voortgezet onderwijs diploma hebt.

Afsluiting

Diploma Assistent Logistiek (crebo-nummer 25254)

Doorleren

Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je er voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw, werkwijze en leerwegen

De mewerker werkt of hebt de ambitie om te gaan werken in de handel- en transportsector, bijvoorbeeld bij een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum of productiebedrijf. Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf waar de medewerker werkt, is het takenpakket breed of meer specialistisch. Het kan voorkomen dat er roulerend alle taken in het logistieke proces uitgevoerd moeten worden. Het kan ook zijn dat er alleen binnen het magazijn gewerkt wordt of dat er alleen goederen verzameld worden.

Werkwijze
De medewerker werkt onder begeleiding van een ervaren praktijkopleider van het bedrijf. Deze praktijkopleider vertaalt als het ware de theorie die geleerd wordt tijdens de schooldag in de praktijk zoals in het bedrijf wordt toegepast. Hij staat in nauw contact met de docent en samen worden de vorderingen op het bedrijf en op school doorgesproken en worden knelpunten in beeld gebracht.

Aan het einde van de bbl-incompany opleiding (niveau 1) = entree-opleiding Assistent Logistiek wordt er op verschillende manieren examen afgenomen, zowel theoretisch als praktisch. Als alle examens zijn behaald, wordt het diploma Assistent Logistiek (crebo-nummer 25254) uitgereikt.

Met het diploma toont de medewerker aan dat er zo zelfstandig mogelijk gefunctioneerd kan worden. De medewerker houdt rekening met de klanten en/of dienstverlenende normen en waarden van de organisatie en gedraagt zich op een professionele manier.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding. Wel wordt er vooraf gekeken of de student over taalniveau 1F beschikt.

Beroepsperspectieven

Na het afronden van deze opleiding ben je op de hoogte van de meest voorkomende werkzaamheden in de logistiek. Je kunt dan ook op vrijwel alle plekken in een magazijn of warehouse aan de slag.

Bijzonderheden

Na het behalen van je Niveau 1 diploma ben je toelaatbaar bij elke willekeurige Niveau 2 opleiding.

Als je deze BBL opleiding volgt heb je een arbeidsovereenkomst van een erkend leerbedrijf nodig van minimaal 16 uur (de opleiding kan ook bepalen dat dit 20 uur zal moeten zijn).

Houd er rekening mee dat het bedrijf waar je werkt het minimum arbeidsloon hanteert.
 

Vrijstelling

Niet van toepassing.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl):

 • ​Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.

 • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.

 • De opleiding kan op diverse locaties  uitgevoerd worden.

Contact

Yuverta leven lang ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl