Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je er voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

Doel

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs? Wil je toch naar het MBO? Dan kun je terecht bij de Entree-opleiding van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen.

Hier leer je het MBO kennen en het werkveld Verkoop/Retail. Het programma duurt een jaar. Je krijgt lessen op school en loopt je stage. Een vast team van docenten zal jou begeleiden en coachen. Hiermee heb je meer kansen op een baan die bij je past. Na deze opleiding kun je aan de slag als verkoper of doorstromen naar niveau 2. 

Doelgroep

Als assistent verkoop / retail werk je in de detailhandel. Je werk speelt zich af in het magazijn en in de winkel. 

Vooropleiding

Een entree-opleiding kun je alleen volgen als je géén diploma hebt.

Afsluiting

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma Assistent Verkoop/Retail (crebonummer 25257).

Doorleren

Na je diplomering kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je er voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Inhoud van de opleiding

Tijdens de entree-opleiding Assistent Verkoop/Retail krijg je les in verkoop. Je presenteert voorraden en leert over productkennis zodat je klanten goed kunt adviseren. We besteden aandacht aan gestructureerd en netjes werken. Na de opleiding weet je hoe je met klanten moet omgaan. Je toont inzet doordat je geleerd hebt om je actief op te stellen, enthousiasme te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Jij hebt de juiste beroepshouding en werknemersvaardigheden om in de verkoop aan de slag te gaan! 

Leerwegen binnen MBO Niveau 1 Assistent Verkoop / Retail

Ga je graag naar school of wil je meteen zoveel mogelijk in de praktijk brengen op een stage-plek? Jij kunt kiezen uit twee leerwegen:

  • BOL (Beroepsopleidende leerweg): 60% school en 40% stage.
  • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): 20% school en 80% werken.

Wat leer je

  • klantgericht werken: Jij kunt de koper goed helpen met het maken van keuzes dankzij jouw klantvriendelijke houding.
  • goederenverwerking en presentatie: Jij zorgt voor ontvangst, opslag en presentatie van artikelen.
  • zorgvuldig werken: Jij werkt netjes, nauwkeurig en gestructureerd.

Kosten

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld  € 612,- voor BBL niveau 3 en 4.

BBL niveau 1-2 (deeltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 253,- voor BBL niveau 1 en 2.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding assistent verkoop / retail moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 345,-. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 50,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig die je kunt lenen op school. Voor de BBL-opleiding assistent verkoop / retail zijn de totale kosten ongeveer € 345,- .

Vrijwillige (ouder)bijdrage

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (BBL):

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties in Limburg uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte cursus te volgen.