Op de koffie bij..

Tijdens alle opleidingen die Jan bij Wellant doorlopen heeft, was hij al werkzaam bij de gemeente Culemborg, waar hij werd gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen. “Ik was aanvankelijk terughoudend, maar ben uiteindelijk toch aan de avondschool begonnen. Toen ik startte was ik 40, en de achtergrondkennis en ervaring die ik meenam gaf heel veel rust, waardoor ik de opleidingen relatief makkelijk kon doorlopen.”

Naam: Jan Bassa
Opleiding: Hoveniersopleiding niveau 2, 3, 4 en Aankomend projectleider
Diploma behaald in: 2018
Huidige functie en werkgever: Wijkbeheerder bij de gemeente Culemborg

Hoe ben je bij de gemeente terecht gekomen?

“Ik ben 20 jaar geleden bij de gemeente Culemborg begonnen als trekkerchauffeur. Ik kwam vanuit groot groen en maakte de overstap naar gemeentelijk groen. Daar ben ik doorgeroeid naar meewerkend voorman en uiteindelijk naar wijkbeheerder groen, nog voordat ik mijn laatste opleiding had afgerond.”

Wat wilde je worden toen je met de avondopleiding begon bij?

“Wijkbeheerder, en dat ben ik tijdens de opleiding ook geworden. Alle opleidingen die ik gevolgd heb, stelden me in staat om nóg meer mijn passie te volgen, zoals het werken met dieren. En om weer nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan en andere collega’s te stimuleren om hetzelfde te doen.”

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die twijfelen of ze de avondopleiding willen gaan volgen?

“Altijd doen! Niet twijfelen. Deel je tijd goed in en maak ook echt tijd vrij voor je studie. Het is het waard. Je leert zoveel nieuwe dingen, maar neemt tegelijkertijd ook een bak aan eigen ervaring mee, waarmee je je studie kunt invullen.”

Lees het gehele interview via: Groene Hotspot Houten