Op de koffie bij..

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de ervaringen van mensen die zijn afgestudeerd bij de diverse opleidingen waar je uit kan kiezen? Wij wel! Daarom presenteren wij de serie: Op de koffie bij..  Deze keer waren we met de de Groene Hotspot Houten op bezoek in Culemborg bij de ervaren en gepassioneerde Jan Bassa.

Naam: Jan Bassa
Opleiding: Hoveniersopleiding niveau 2, 3, 4 en Aankomend projectleider
Diploma behaald in: 2018
Huidige functie en werkgever: Wijkbeheerder bij de gemeente Culemborg

Tijdens alle opleidingen die Jan bij Wellant (vanaf 1 augustus Yuverta) doorlopen heeft, was hij al werkzaam bij de gemeente Culemborg, waar hij werd gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen. “Ik was aanvankelijk terughoudend, maar ben uiteindelijk toch aan de avondschool begonnen. Toen ik startte was ik 40, en de achtergrondkennis en ervaring die ik meenam gaf heel veel rust, waardoor ik de opleidingen relatief makkelijk kon doorlopen.”.

Wat wilde je worden toen je met de avondopleiding begon bij Wellant?

“Wijkbeheerder, en dat ben ik tijdens de opleiding ook geworden. Alle opleidingen die ik gevolgd heb, stelden me in staat om nóg meer mijn passie te volgen, zoals het werken met dieren. En om weer nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan en andere collega’s te stimuleren om hetzelfde te doen.”

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die twijfelen of ze de avondopleiding willen gaan volgen?

“Altijd doen! Niet twijfelen. Deel je tijd goed in en maak ook echt tijd vrij voor je studie. Het is het waard. Je leert zoveel nieuwe dingen, maar neemt tegelijkertijd ook een bak aan eigen ervaring mee, waarmee je je studie kunt invullen.”

Lees het gehele interview via: Groene Hotspot Houten