Op de koffie bij..

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de ervaringen van mensen die zijn afgestudeerd bij de diverse opleidingen waar je uit kan kiezen? Wij wel! Daarom presenteren wij de serie: Op de koffie bij..  Deze keer waren we met de de Groene Hotspot Houten op bezoek bij Joek Krens, projectleider en applicatiebeheerder bij Gemeente Bunnik.

Naam: Joep Krens
Opleiding: Bos en natuurbeheer niveau 4
Diploma behaald in: 2016
Huidige functie en werkgever: : Projectleider en applicatiebeheerder bij Gemeente Bunnik

Joep Krens behoorde tot de laatste lichting van de opleiding Bos en Natuurbeheer. Deze opleiding stopte in 2016 omdat Wellant meer de focus wilde leggen op de stedelijke kant van beheer. Na eerst bij Recreatie Midden-Nederland gewerkt te hebben, werkt hij nu als projectleider en applicatiebeheerder bij Gemeente Bunnik.

Hoe heb je je tijd bij Wellant ervaren? (vanaf 1 augustus Yuverta)

“Als hele leuke en leerzame jaren. In het begin moesten we vanuit Bos en Natuur nog echt knokken voor ons plekje omdat we maar met z’n tweeën waren en met twaalf anderen van de hoveniersopleiding werden samengevoegd. Maar dat is uiteindelijk allemaal goed gekomen. We waren een hele hechte groep en ik heb daar ook echt vrienden aan overgehouden. Het meest leerzaam waren de proeve van bekwaamheid en de mini-ondernemingen. Wat ik wel miste was een koppeling naar de moderne kant van beheer. Ik was zelf tijdens mijn stage namelijk al heel druk met beheersystemen en geo-informatie, en daar had ik op school nog helemaal geen les in gehad.”

Wat wilde je worden toen je begon met de opleiding?

“Boswachter! Ik word zelfs nu nog steeds weleens ‘de boswachter’ genoemd. Ik was erg geïnteresseerd in de educatiekant hiervan en om te wonen en werken in het bos. Maar het is erg lastig om hier werk in te vinden, en ik vind mijn huidige werk gelukkig ook hartstikke leuk. Ik heb in m’n huidige functie ook af en toe samengewerkt met boswachters en dan merk je dat hun werk niet eens zoveel verschilt van wat ik nu doe. Dus dat romantische beeld is wel bijgesteld.”

Lees het gehele interview via: Groene Hotspot Houten