Op de koffie bij..

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de ervaringen van mensen die zijn afgestudeerd bij de diverse opleidingen waar je uit kan kiezen? Wij wel! Daarom presenteren wij de serie: Op de koffie bij..  Deze keer waren we met de de Groene Hotspot Houten op bezoek bij Stefan Barte, mede-eigenaar van Hoveniersbedrijf Loek Barte in Utrecht/Tienhoven.

Naam: Stefan Barte
Opleiding: Hoveniersopleiding niveau 4 – Stedelijk groen
Diploma behaald in: 2017
Huidige functie en werkgever: Hoveniersbedrijf Loek Barte in Utrecht/Tienhoven

Na het behalen van zijn diploma in 2017 begon Stefan in eerste instantie aan een hbo-opleiding, maar daar is hij na een half jaar mee gestopt om mede-eigenaar te worden van het hoveniersbedrijf van zijn vader. “Ik werk fulltime buiten en m’n pa doet de werkvoorbereiding. Als de werkdag erop zit, doe ik vaak nog de PR voor het bedrijf samen met m’n vriendin. Dan maken we bijvoorbeeld video’s voor YouTube. Ik ben ook van plan om te gaan vloggen. Veel hoveniers zijn helemaal niet bezig met marketing, terwijl het zoveel oplevert. Denk eens aan een time-lapse video bijvoorbeeld!”

Hoe kijk je terug op je schooltijd bij Wellant? (vanaf 1 augustus Yuverta)

“Als een hele relaxte en leuke tijd. Vooral de praktijklessen en het buiten zijn. Plantenkennis vond ik één van de leukste vakken. Ik kon het ook erg goed vinden met de docenten. Ik werd door hen als een volwassene behandeld en dat was erg prettig. De buitenlandstage vond ik ook echt geweldig. Wat ik persoonlijk wel miste was meer aandacht voor rekenen. Vooral voor de overgang naar het hbo. Nu kwam dat pas helemaal aan het einde van de studie kort aan bod. En van mij hadden er nog wel meer praktijklessen in gemogen, want ik ben van mening dat je in de praktijk het meest leert.”

Lees het gehele interview via: Groene Hotspot Houten