Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Over deze opleiding

​Een vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Hij/zij is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren hebben op het eindproduct, het (productie)proces en de kosten.

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel. 

Inhoud opleiding

​Thema's die aan bod komen zijn:

  • Kwaliteit, (voedsel)veiligheid en milieu
  • Apparatuur en technische voorzieningen
  • Product- en procesanalyse
  • Plannen, logistiek en keten-denken
  • Efficiënt produceren
  • Verbeteren van (productie)processen

De opleiding geeft ook ruim aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.

In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen. Door deze kennis en inzichten verhoog je je eigen werkplezier.  

Doel

Een vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Hij of zij is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren hebben op het eindproduct, het (productie)proces en de kosten. De vakexpert is pro-actief, handelt daadkrachtig bij veranderingen en initieert verbeteringen van het bereidingsproces en het eindproduct.

De vakexpert is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

De startdata voor de opleiding worden in overleg bepaald.

Doelgroep

Voor allround operators in de levensmiddelenindustrie.

Afsluiting

Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je het mbo 4 diploma Vakexpert voeding en technologie.

Doorleren

Na het afronden van deze opleiding beschik je over een startkwalificatie voor een hbo-opleiding. De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw, werkwijze en leerwegen

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten. 

De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten binnen de eigen productieomgeving. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Bijzonderheden 

Het is verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de voedingsbranche, naast de opleiding.

Vrijstelling

Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding.

Voorkennis

Je beschikt aantoonbaar over minimaal niveau 3 werk- en denkniveau. Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in de levensmiddelenindustrie.  

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)

  • ​Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.

  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.

  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.

  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.

  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.

  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Contact

Yuverta leven lang ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl