Inleiding

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel.

Doel

Een vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Hij of zij is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren hebben op het eindproduct, het (productie)proces en de kosten. De vakexpert is pro-actief, handelt daadkrachtig bij veranderingen en initieert verbeteringen van het bereidingsproces en het eindproduct.

De startdata voor de opleiding wordt in overleg bepaald.

Doelgroep

Voor allround operators in de levensmiddelenindustrie.

Afsluiting

Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je het MBO 4 diploma Vakexpert voeding en technologie.

Doorleren

Na het afronden van deze opleiding beschik je over een startkwalificatie voor een HBO-opleiding. De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw van deze MBO-opleiding

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten. De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten binnen de eigen productieomgeving. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Wat leer je

Thema's die aan bod komen zijn:

  • Kwaliteit, (voedsel)veiligheid en milieu
  • Apparatuur en technische voorzieningen
  • Product- en procesanalyse
  • Plannen, logistiek en keten-denken
  • Efficiënt produceren
  • Verbeteren van (productie)processen

De opleiding geeft ook ruim aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.

Lesgeld

Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de opleiding. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Kennismakelaars.

Bijzonderheden 

Het is verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de voedingsbranche, naast de opleiding.

Vrijstelling

Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding.

Voorkennis

Aantoonbaar beschikken over minimaal niveau 3 werk- en denkniveau. Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in de levensmiddelenindustrie.

Leer- en hulpmiddelen

Alle leermiddelen zitten in het opleidingsbudget inbegrepen. Een laptop is niet inbegrepen, wel noodzakelijk.

Subsidiemogelijkheden

De opleiding komt in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is maximaal € 2.700,- per deelnemer per jaar. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op via:

E: levenlangontwikkelen@yuverta.nl

T: 0475 - 389 190.

We zijn je graag van dienst.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (BBL)

De focus verschuift van bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen. Door deze kennis en inzichten verhoog je je eigen werkplezier.