Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.
Over deze opleiding
Een vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Hij/zij is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren hebben op het eindproduct, het (productie)proces en de kosten.
De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel.
Inhoud opleiding
Thema's die aan bod komen zijn:
- Kwaliteit, (voedsel)veiligheid en milieu
- Apparatuur en technische voorzieningen
- Product- en procesanalyse
- Plannen, logistiek en keten-denken
- Efficiënt produceren
- Verbeteren van (productie)processen
De opleiding geeft ook ruim aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.
In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen. Door deze kennis en inzichten verhoog je je eigen werkplezier.
Doel
Een vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Hij of zij is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren hebben op het eindproduct, het (productie)proces en de kosten. De vakexpert is pro-actief, handelt daadkrachtig bij veranderingen en initieert verbeteringen van het bereidingsproces en het eindproduct.
De vakexpert is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.
De startdata voor de opleiding worden in overleg bepaald.
Doelgroep
Voor allround operators in de levensmiddelenindustrie.
Afsluiting
Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je het mbo 4 diploma Vakexpert voeding en technologie.
Doorleren
Na het afronden van deze opleiding beschik je over een startkwalificatie voor een hbo-opleiding. De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.
