Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Over deze opleiding

Is jouw medewerker in het bezit van een niveau 3 diploma, of is er de wens om door te groeien vanuit werkervaring naar niveau 4? Dan bieden we de éénjarige kopopleiding aan zodat de mogelijkheid er is om verder door te ontwikkelen tot leidinggevende.

Inhoud opleiding

De medewerker leert de dagelijkse leiding van het personeel op zich te nemen en overlegt met de bedrijfsleider of directeur over de werkwijze en het personeelsbeleid.

Daarnaast ga de medewerker natuurlijk ook uitvoeren. Werkplanningen opstellen en het voeren van een werkoverleg, maar ook aandacht voor samenwerken. Hoe krijg je de neuzen de gelijke kant op? Tijdens de werkzaamheden houd is er aandacht voor timemanagement en communicatie met opdrachtgevers, directe collega’s en leidinggevende.

  • Begeleidings- en coachingsvaardigheden: aansturen van het team en motiveren van medewerkers om gestelde doelen te realiseren.
  • Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid: bewaken van de planning en de geleverde kwaliteit.
  • Personeelsbeleid maken en uitvoeren: adviseren en ondersteunen bij de werving en beoordeling van personeel.

Doel

Met deze niveau 4 leidinggevende specialisatie heb je alles in huis om aan de slag te gaan als leidinggevende van een team, afdeling of project. De sector waar je dit in doet hangt af van je vooropleiding.

Doelgroep

Is jouw medewerker in het bezit van een niveau 3 diploma, of is er de wens om door te groeien vanuit werkervaring naar niveau 4. Dan is deze opleiding een passend antwoord.

Afsluiting

Diploma niveau 4: Leidinggevende team / afdeling / project (crebonummer 25160).

Doorleren

Met je MBO-niveau 4 diploma op zak, kun je er uiteraard ook voor kiezen verder te studeren. 

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw, werkwijze en leerwegen

Tijdens deze opleiding gaat de medewerker één dag per week naar school en werkt de medewerker vier dagen bij een erkend leerbedrijf. 

Aan het einde van de opleiding volgt er een examen op verschillende manieren. Voor de algemene vakken zoals Nederlands en rekenen een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken worden er proeven van bekwaamheid (PvB) afgenomen. Als alle met succes zijn afgelegd en de bpv positief is beoordeeld is, ontvangt de medewerker een diploma niveau 4: Leidinggevende team / afdeling / project (crebonummer 25160).

Voorkennis

  • Diploma niveau 3

Bijzonderheden

Je beschikt aantoonbaar over minimaal niveau 3 werk- en denkniveau.

Vrijstelling

Niet van toepassing. 

Beroepsperspectieven

Na deze opleiding heb jij je eigen leiderschapsstijl ontwikkeld en kun je aan de slag als leidinggevend vakman binnen jouw gekozen beroep. Of je nou alle ins en outs weet van het hoveniersvak, teelt, bloemsierkunst of dierverzorging: jij bent in staat een team te leiden en daar resultaten mee te behalen. 

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl):

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties in Limburg uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Contact

Yuverta leven lang ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl