Het STAP-budget

Het STAP-budget staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Op deze manier wil de overheid werkenden en werkzoekenden stimuleren om zich verder te ontwikkelen, voor jou een unieke kans hiermee extra voordelig een opleiding of training te volgen.

Neem contact op

Voor wie is het STAP-budget?

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen voor scholing naar keuze.

Gebruik maken van het STAP-budget?

Wanneer je je inschrijft bij een opleiding, cursus of training van Yuverta leven lang ontwikkelen kan je bij het invullen van je gegevens aanvinken of je gebruik wilt maken van het budget.

De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd. Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Werksituatie. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Andere subsidies. Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
  • Startdatum opleiding. Je scholing start minimaal vier weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk voor 31 januari. Voorbeeld: vraag je op 2 juli STAP-budget aan, dan moet je opleiding tussen 30 juli en 30 november starten.
  • Eén keer per jaar. Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Wees er snel bij

In totaal is er €160 miljoen beschikbaar per jaar, het budget wordt in 2023 verdeeld over 5 tijdvakken van 2 maanden (start in feburari 2023). Over deze tijdvakken wordt het budget verdeeld. Wanneer het budget op is wordt het tijdvak gesloten en moet je wachten op het volgende tijdvak.

Om het recht te behouden op je STAP-budget moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd, als dat niet het geval is kan de subsidie worden teruggevorderd.

Bekijk ons aanbod

Wil je gebruik maken van het STAP-budget? Bekijk dan ons aanbod en schrijf je in voor één van onze opleidingen of trainingen! 

Bekijk aanbod

Afbeelding

Contact

Yuverta leven lang ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl