Het STAP-budget

Het STAP-budget staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Op deze manier wil de overheid werkenden en werkzoekenden stimuleren om zich verder te ontwikkelen, voor jou een unieke kans hiermee extra voordelig een opleiding, training of cursus te volgen.

Neem contact op

Voor wie is het STAP-budget?

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen voor scholing naar keuze. Hier is sprake van als voldaan wordt aan het volgende:

• Je bent ten minste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde  leeftijd nog niet bereikt;

• Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger;

• Je bent in de periode van 2 jaar en drie maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen.

Gebruik maken van het STAP-budget?

Wanneer je je inschrijft bij een opleiding, cursus of training van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen kan je bij het invullen van je gegevens aanvinken of je gebruik wilt maken van het budget.

Belangrijk: vraag het budget niet te vroeg aan. Wanneer je het aanvraagt moet je binnen 3 maanden na afloop van het 2-maandelijkse tijdvak starten met je scholingsactiviteit. Het eerste tijdvak loopt van 1 maart t/m 30 april, dus dan dien je uiterlijk 31 juli te starten.

Wees er snel bij

In totaal is er €180 miljoen beschikbaar per jaar, het budget wordt in 2022 verdeeld over 5 tijdvakken van 2 maanden (start in maart 2022). Over deze tijdvakken wordt het budget verdeeld. Wanneer het budget op is wordt het tijdvak gesloten en moet je wachten op het volgende tijdvak.

Om het recht te behouden op je STAP-budget moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd, als dat niet het geval is kan de subsidie worden teruggevorderd.

Bekijk ons aanbod

Wil je gebruik maken van het STAP-budget? Bekijk dan ons aanbod en schrijf je in voor één van onze opleidingen, cursussen of trainingen! 

Bekijk aanbod

Afbeelding

Contact

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl