Nederland is een echt waterland en het beheer van al het water geeft diverse uitdagingen, zeker denkend aan de toekomst en klimaatverandering. De opleiding wordt aangeboden vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een belangrijke rol spelen. Aan de hand van casussen en projecten worden deelnemers uitgedaagd na te denken over actuele vraagstukken, problemen en toegepaste oplossingen.

Inhoud

De Topopleiding biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk.

Vakdocenten en experts uit de sector werken samen aan de inhoud van de masterclasses. Je gaat bij elke masterclasses direct aan de slag op je eigen bedrijf met opdrachten.

Door middel van deze opdrachten wordt de theorie zo ook meteen praktijk. Aan het eind van de opleiding is er een praktijkgericht examen. Gedurende de opleiding krijg je begeleiding van een coach en werk je aan de eindopdracht die aansluit op de organisatie waarvoor je werkt/gaat werken.

Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan de afzonderlijke masterclasses. Wanneer je ervoor kiest om de gehele opleiding te volgen, neem je deel aan alle masterclasses, excursies en opdrachten die daarbij behoren. Ondertussen werk je onder begeleiding van een coach aan je examenopdracht, die van toepassing is op de organisatie waarvoor je werkt. Aan het eind van de opleiding vindt er een praktijkgericht examen plaats. 

Instappen kan je bij de aanvang van elke masterclass. 

De topopleiding Watermanagement wordt uitgevoerd in samenwerking met de Blauwe Hotspot in Dordrecht.

Wil je liever deelnemen aan één of meerdere masterclasses? Hieronder kun je doorklikken naar de verschillende losse masterclasses voor meer informatie of om je in te schrijven.

Aquatische Ecologie
Waterveiligheid
Waterzuivering, circulariteit en energietransitie
Stedelijk klimaat en waterbeheer

Doel

Het kennismaken met watermanagement, het verbreden en actualiseren van kennis binnen de sector.

Doelgroep

Voor iedereen die in de buitenlucht in een innovatieve sector wil werken waarin groen, water en de omgeving een belangrijke rol spelen.

Afsluiting

Aan het eind van de opleiding toetsen we wat je geleerd hebt en kan je je een getuigschrift verdienen namens Yuverta.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Voorkennis

MBO niveau 4 of een niveau 4 werk- en denkniveau. Voor een losse masterclass is er geen intake, de inschrijving staat open voor iedereen. Er kan deelgenomen worden aan een of meerdere masterclasses.

Bijzonderheden

Voor deelname aan de gehele Topopleiding zal er een intake plaats vinden om zo de verwachtingen met elkaar af te stemmen, voldoet de opleiding aan de vraag van de deelnemer en past de deelnemer qua niveau. Er gaat gewerkt worden met en rode draad opdracht en aan het eind van de opleiding is er een eindpresentatie. Een masterclass bestaat uit theorie,een excursie en verwerken/presenteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleidingen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op:

E: levenlangontwikkelen@yuverta.nl

T: 0475 - 389 190.

We zijn je graag van dienst.