In deze training ga je werken aan de volgende onderwerpen: 

  • Conceptdenken: je maakt een tekening vanuit een bepaalde visie of concept. Op deze manier leer je een krachtig ontwerp neer te zetten waarbij de groenvoorziening, groot of klein, een eenheid wordt. 

  • Schaalvergroting: is het ontwerpen van een tuin van 1.000 m2 gewoonweg een kwestie van het opblazen van een tuinontwerp van een tuin van 100 m2? Of komen er andere zaken om de hoek kijken? Dat ga je ontdekken tijdens deze cursus! 

  • Vanuit beplantingsindicatieplan naar het maken van een beplantingsplan: je leert hoe je een beplantingsplan maakt. In het beplantingsindicatieplan heb je beschreven op welke manier de beplanting vormgegeven gaat worden. In het beplantingsplan benoem je ook de namen van de planten. In de cursus gaan we hier uitgebreid op in en komen de verschillende manieren van het kiezen van planten aan bod. 

  • Begroten: je leert een begroting te maken voor je eigen tuinontwerp. Je leert om binnen het opgegeven budget tuinplannen te maken zodat de tuin ook gerealiseerd kan worden. Tijdens het maken van een begroting ben je genoodzaakt om uit te zoeken hoe een bouwkundig element gemaakt gaat worden en welke materialen je daarvoor nodig hebt.  

De tuinen die je in deze training leert ontwerpen, variëren in afmeting van 500 tot 2.000 m2. 

De training start de 2e helft van het trainingsjaar (startdatum volgt).

Doel

Je leert tuinen te ontwerpen vanuit een bepaalde visie of concept. Daarnaast doe je kennis op over schaalvergroting, leer je een beplantingsplan te maken en een begroting te maken voor je tuinontwerp. 

Doelgroep

Voor deelnemers aan de VHG-brancheopleiding tot (vakbekwaam) hovenier die zich willen specialiseren in tuintekenen of overige geïnteresseerden die over de basisvaardigheden van tuintekenen beschikken.  In deze training gaan we ervan uit dat je de basis beheerst. Voor aanvang krijg je een tekenopdracht waarin je kunt laten zien dat je over de basisvaardigheden beschikt. De tekenopdracht wordt tijdens een intakegesprek door jou gepresenteerd. 

Afsluiting

De training wordt afgesloten met een eindopdrachr. Voor deze opdracht zal een tuin gekozen worden met een afmeting van maximaal 1.000 m2. Je ontvang hiervoor een verklaring van deelname. 

Meer informatie? Neem contact met ons op via levenlangontwikkelen@yuverta.nl of 0475-389190.   

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Voorkennis

Voor deze training is een mbo-denkniveau vereist.  

 

In de training tuintekenen voor gevorderden gaan we ervan uit dat je de basis beheerst: 

  • Je bent bekend met het ontwerpproces: inventariseren – analyseren – ontwikkelen van een visie – maken van schetsontwerpen -  maken van een beplantingsindicatieplan 

  • Je beschikt over plantenkennis voor het maken van een beplantingsplan 

 

Voor aanvang van de training krijg je een tekenopdracht waarin je kunt laten zien dat je over bovengenoemde basisvaardigheden beschikt. De tekenopdracht wordt tijdens een intakegesprek door jou gepresenteerd.