Nieuws
1 juni 2023
Groen in de stad, het conflict

Heidi Kamerling, Practor Groene Leefbare Stad, koppelt wetenschappelijk onderzoek aan actuele onderwerpen uit de groene sector. In haar meest recente artikel, ‘Groen in de stad, het conflict’ gaat zij onder andere in op het belang van een groene stedelijke infrastructuur, ecosysteemdiensten in de stad en een gezond bodemleven.

“Helaas zien we in de praktijk nog erg veel grijze gebieden zonder bomen of planten in de buurt. Dat is vaak een kwestie van prioritering en soms van onbegrijpelijke keuzes. We weten dat groene steden belangrijk zijn vanwege klimaatadaptatie, biodiversiteitsherstel en het welzijnsaspect voor mensen die in de stad leven. Kortom, de grote verscheidenheid aan ecosysteemdiensten.”

“De ideale groene stad is in balans met de natuur, waar alle vormen van natuur – van levende organismen tot hun habitat – zeer belangrijke componenten zijn van de stedelijke vorm en deel uitmaken van een groene infrastructuur.”

In het artikel wordt ook dieper ingegaan op de conflicten die zich kunnen voordoen in relatie tot de vergroening van de stad, wat ervoor nodig is om het bodemleven in de stad te verbeteren en welke rol regenwormen hierin spelen. Klik op de link hieronder om het complete artikel te lezen.

Lees verder

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Stad van de Toekomst

Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden
Gewasbeschermingsonderwijs - Herman Janssen

40 Jaar Gewasbeschermingsonderwijs

Als bevlogen docent met 40 jaar ervaring in het gewasbeschermingsonderwijs heeft Herman Janssen wel wat te melden dacht de redactie. En dus vroegen we de afzwaaiend docent – per 1 september 2023 heeft hij afscheid genomen bij Yuverta – om een interview.
Blauwe Hotspot Dordrecht

Blauwe Hotspot Dordrecht

De Blauwe Hotspot Dordrecht is dé community voor studenten, docenten en professionals uit het blauwgroene domein die zich specifiek richt op de thema's Water, Bodem & klimaat'.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Groen in de stad, het conflict