Nieuws
1 juni 2023
Groen in de stad, het conflict - Yuverta park

Heidi Kamerling, Practor Groene Leefbare Stad, koppelt wetenschappelijk onderzoek aan actuele onderwerpen uit de groene sector. In haar meest recente artikel, ‘Groen in de stad, het conflict’ gaat zij onder andere in op het belang van een groene stedelijke infrastructuur, ecosysteemdiensten in de stad en een gezond bodemleven.

“Helaas zien we in de praktijk nog erg veel grijze gebieden zonder bomen of planten in de buurt. Dat is vaak een kwestie van prioritering en soms van onbegrijpelijke keuzes. We weten dat groene steden belangrijk zijn vanwege klimaatadaptatie, biodiversiteitsherstel en het welzijnsaspect voor mensen die in de stad leven. Kortom, de grote verscheidenheid aan ecosysteemdiensten.”

“De ideale groene stad is in balans met de natuur, waar alle vormen van natuur – van levende organismen tot hun habitat – zeer belangrijke componenten zijn van de stedelijke vorm en deel uitmaken van een groene infrastructuur.”

In het artikel wordt ook dieper ingegaan op de conflicten die zich kunnen voordoen in relatie tot de vergroening van de stad, wat ervoor nodig is om het bodemleven in de stad te verbeteren en welke rol regenwormen hierin spelen. Klik op de link hieronder om het complete artikel te lezen.

Lees verder

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Hotspot teelt - 2 mannen bij een boom

Hotspot teelt

De Hotspot Teelt is hét groene netwerk voor studenten, professionals en partners. Samen leren, innoveren en onderzoeken. De hotspot heeft als missie om duurzaamheid en circulariteit in de (sier)teeltsector te bevorderen door samen te werken, innovaties toe te passen en door het onderwijs.
4 mannen in de tuin aan het werk

Start trainingen en opleidingen in juni

We hebben een handig overzicht samengesteld van de trainingen en opleidingen die in juni van start gaan. Zo vind je de startdata handig op een rij en kun je in 1 oogopslag zien of het past in jouw agenda! Handig toch? 
Yuverta Bos

Yuverta Bos

We hebben nieuws want het Yuverta Bos gaat volgend plantseizoen de grond in. Locatie is het bosgebied Lage Vuursche (Utrechtse Heuvelrug).

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Groen in de stad, het conflict