Hoveniersopleiding

Ben je al werkzaam in de hoveniers- en groenvoorzieningssector en wil je graag een diploma behalen of jezelf omscholen tot hovenier? Dan bieden de VHG- Brancheopleidingen bij Yuverta LLO precies wat je zoekt.

Wat is de VHG?

De afkorting VHG staat voor Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners. Ze zijn de branchevereniging voor ondernemers in het groen. Denk aan hoveniers, groenvoorzieners, interieurbeplanters, dak- en gevelbegroening en boomspecialisten. Er zijn ongeveer 1.100 bedrijven bij de VHG aangesloten. De VHG deelt kennis, ontzorgt en behartigt de belangen van haar leden. Samen met de VHG werkt Yuverta LLO aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen door onder andere een bijdragen te leveren aan het realiseren van een groene en gezonde leefomgeving.

Wat zijn VHG branche-opleidingen voor hoveniers?

De VHG brancheopleidingen hebben als doel het bevorderen van het vakonderwijs in de hoveniers- en groenvoorzieningsector. De opleidingen worden meestal in de avonduren gegeven en richten zich speciaal op werkenden in de hoveniers- en groenvoorziening sector of mensen die in de toekomst in deze sector willen gaan werken. De inhoud van de opleidingen is vakgericht en richt zich op verschillende aspecten van het vakgebied, waaronder tuinaanleg, tuinonderhoud, boomverzorging, groenvoorziening en landschapsarchitectuur.

Vakbekwaam hovenier

Welke hoveniersopleidingen biedt Yuverta LLO aan?

HoveniersopleidingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
HovenierYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG- Hovenier

De opleiding Hovenier is het tweede jaar van de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In dit jaar leer je de basisvaardigheden van de tuintechniek en vindt er een verdieping plaats op het eerste leerjaar (Aankomend Hovenier).

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Vakbekwaam hovenierYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG- Vakbekwaam hovenier

In het derde leerjaar van de VHG brancheopleiding rond je de opleiding tot Vakbekwaam Hovenier af. Er vindt een verdere verdieping plaats op de onderwerpen aanleg en je specialiseert je in het uitvoeren van complexe aanlegwerkzaamheden.

Brancheopleiding
1 jaar (+/- 30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Yuverta llo vhg aankomend projectleider 1 1200x800 1Yuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Projectleider 1

Werk je in de groene sector en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan is deze opleiding iets voor jou. In de opleiding Aankomend projectleider staat het organiseren en werk voorbereiden centraal.

Brancheopleiding
2 leerjaren in de periode november – april.
€ 2.168,00 p.p.
Yuverta llo vhg aankomend projectleider 2 1200x800 1Yuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend Projectleider 2

Je hebt jaar 1 van de VHG Brancheopleiding Aankomend Projectleider met succes afgerond. Je bent werkzaam in de groene sector en je hebt de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende functie.

Brancheopleiding
2 leerjaren in de periode november – april.
€ 2.168,00 p.p.
Assistent Hovenier VHGYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG- Assistent Hovenier

In deze praktische opleiding doe je kennis en vaardigheden op om een goede start te maken als assistent medewerker in de groene sector. Bijvoorbeeld bij een hovenier, groot groenvoorziener, kweker, tuincentrum of gemeente.

Brancheopleiding
60 dagdelen (180 uur)
€ 2.830,00 p.p.
Yuverta team onderwijs 1200x800 1

Leren bij Yuverta LLO

Het werk en de wereld om ons heen veranderen continu. Net als je eigen ambities en plannen. Je wilt je aanpassen en ontwikkelen om het verschil te kunnen maken in jouw wereld of op jouw vakgebied. In deze continue reis is Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een vertrouwde basis voor je. Of het nu gaat om persoonlijke kennis middels een training of opleiding. Dichtbij en praktisch. Groei mee en maak steeds een stap in jouw groene vakwereld.

Opleiding hovenier avondschool

Bij VHG Brancheopleidingen Yuverta LLO begrijpen we dat volwassenen unieke behoeften hebben als het gaat om hun opleiding. Daarom bieden we avondschoolmogelijkheden aan, zodat je kunt investeren in je toekomst als hovenier zonder concessies te doen aan je huidige verplichtingen.

VHG-brancheopleiding Aankomend Hovenier start in Roermond
Yuverta llo vhg aankomend hovenier versneld 1500x800 1

VHG Brancheopleidingen Yuverta LLO

De Hoveniersopleidingen zijn te volgen voor volwassen die zich willen omscholen of hun kennis in de groene sector willen verbreden. Het eerste jaar van de driejarige opleiding tot Vakbekwaam Hovenier is de opleiding Aankomend Hovenier. Hierin leer je de basisvaardigheden van het vak. Het tweede jaar is de opleiding Hovenier. Tijdens dit jaar worden de basisvaardigheden van tuintechniek geleerd en vindt er een verdieping plaats op de onderwerpen uit jaar 1. Het derde en laatste jaar is de opleiding Vakbekwaam Hovenier. Hierin verdiep je je verder op verschillende onderwerpen zoals aanleg en onderhoud van beplanting, plantenkennis en meer. Je maakt complexe aanlegwerkzaamheden je specialiteit. Mocht je hierna nog verder willen leren, dan bieden wij de opleiding Aankomend Projectleider aan, waarin je kan doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Maaike van Leeuwaarden referentie

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Stephan Ros referentie

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Hoveniersopleiding