Nieuws
5 juni 2023

Stage in de tuinen van het Rijksmuseum

Tuinen Rijksmuseum - stage

Ben je op zoek naar een bijzondere stageplek? Voor komend schooljaar is het Rijksmuseum weer op zoek naar 7 nieuwe mbo-studenten, zij-instromers of omscholers met een passie voor beplanting.

In september 2021 startte het Rijksmuseum, in samenwerking met Yuverta, met een uniek stage-/opleidingstraject voor hoveniers. Rondom het Rijksmuseum ligt een tuin van 1,5 hectare. Eind 19de eeuw is deze tuin ontworpen als ‘buitenzaal’. Het oorspronkelijke ontwerp, in een historische stijl met veel buxushagen, zie je nog steeds terug. Er zijn veel verschillende planten met een natuurlijke uitstraling aan toegevoegd. Langs het hek, tussen de buxushagen, en in overige plantvakken groeien nu bomen, heesters, rozen, vaste planten, grassen, varens en bollen. Ook worden er jaarlijks ongeveer 20.000 tulpen geplant en duizenden winterviolen en eenjarigen.

Tijdens het stage-/opleidingstraject Groen in het Rijksmuseum werken mbo-studenten en zij-instromers een jaar lang onder begeleiding van beplantingsexpert Sanne Horn en vakdocenten van Yuverta in de tuinen van het Rijksmuseum.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vacature.

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Wil je direct een passend advies?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Redactie

Dit artikel is gepubliceerd in het Vakblad NUC Bedrijfsgoed, mei 2023. Auteur: Maaike Vroom.

Verder lezen?

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.
Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Het leveren van een actieve bijdrage aan een duurzame wereld is één van de kernambities van Yuverta. De Sustainable Development Goals (SDG’S) vormen daarbij ons fundament. Maar wat zijn die SDG’s eigenlijk? Dat leggen we uit in dit blog!
Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Het groen om ons heen vormt een cruciaal onderdeel van onze leefomgeving. Onze tuinen, parken en groene zones zijn niet alleen esthetisch van belang, maar bieden ecosysteemdiensten die van onschatbare waarde zijn voor ons welzijn. Denk aan het zuiveren van lucht en water, het bevorderen van biodiversiteit en het reguleren van het lokale klimaat.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Stage in de tuinen van het Rijksmuseum