Nieuws
5 juni 2023

Stage in de tuinen van het Rijksmuseum

Tuinen Rijksmuseum - stage

Ben je op zoek naar een bijzondere stageplek? Voor komend schooljaar is het Rijksmuseum weer op zoek naar 7 nieuwe mbo-studenten, zij-instromers of omscholers met een passie voor beplanting.

In september 2021 startte het Rijksmuseum, in samenwerking met Yuverta, met een uniek stage-/opleidingstraject voor hoveniers. Rondom het Rijksmuseum ligt een tuin van 1,5 hectare. Eind 19de eeuw is deze tuin ontworpen als ‘buitenzaal’. Het oorspronkelijke ontwerp, in een historische stijl met veel buxushagen, zie je nog steeds terug. Er zijn veel verschillende planten met een natuurlijke uitstraling aan toegevoegd. Langs het hek, tussen de buxushagen, en in overige plantvakken groeien nu bomen, heesters, rozen, vaste planten, grassen, varens en bollen. Ook worden er jaarlijks ongeveer 20.000 tulpen geplant en duizenden winterviolen en eenjarigen.

Tijdens het stage-/opleidingstraject Groen in het Rijksmuseum werken mbo-studenten en zij-instromers een jaar lang onder begeleiding van beplantingsexpert Sanne Horn en vakdocenten van Yuverta in de tuinen van het Rijksmuseum.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vacature.

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Wil je direct een passend advies?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Redactie

Dit artikel is gepubliceerd in het Vakblad NUC Bedrijfsgoed, mei 2023. Auteur: Maaike Vroom.

Verder lezen?

Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

Lancering Hotspot Duurzaam voedselsysteem

14 maart vond de lancering plaats van de Hotspot Duurzaam voedselsysteem - powered by Yuverta - Limburg en Noord-Brabant. Dit initiatief is het epicentrum van samenwerking tussen bedrijven, docenten en studenten, gericht op het vormgeven van een toekomstbestendig, eerlijk en circulair voedselsysteem.
Stad van de Toekomst biodiversiteit

Stad van de Toekomst – We hebben heel veel vakmensen nodig

‘Wij realiseren ons allemaal dat het warmer wordt en dat er meer water naar beneden komt. Ook weten we dat het groen handvatten kan bieden. Toch zie je in steden vaak het tegenovergestelde gebeuren, vooral bij particulieren. Wij moeten nog veel meer ontstenen.
Hovenier worden

Start trainingen en opleidingen in mei

We hebben een handig overzicht samengesteld van de trainingen en opleidingen die in mei van start gaan. Zo vind je de startdata handig op een rij en kun je in 1 oogopslag zien of het past in jouw agenda! Handig toch? 

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Stage in de tuinen van het Rijksmuseum