Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Over deze opleiding

Als medewerker groen en cultuurtechniek leert de medewerker in deze opleiding van alles over werken met grote machines en gereedschappen in de openbare ruimte. Hiernaast is er ook aandacht voor verkeersveiligheid en flora en fauna. Biodiversiteit en duurzaamheid staan centraal in de opleiding. Zelfstandig werken, plannen en werkvoorbereiding/projectuitvoering komen ook zeker aan de orde.

Inhoud opleiding

Je...

 • draagt zorg voor flora, fauna, bodem en water
 • hanteert gereedschappen en/of machines voor aanleg/inrichting en onderhoud/beheer
 • communiceert over het werk
 • voert voorbereidende en afrondende werkzaamheden rondom aanleg/inrichting en onderhoud/beheer uit
 • voert met machines groen- en cultuurtechnische werkzaamheden uit

Doel

Na deze opleiding gaat de vakbekwaam medewerker aan de slag met het aanleggen van groenprojecten, waarin ook civiele werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Denk aan: omvangrijke bestrating en waterpartijen, waarbij klimaatadaptatie een belangrijke rol speelt. Een spin in het web voor verschillende projecten, ook is er aandacht voor het geven van leiding en het aansturen van medewerkers.

Doelgroep

Voor iedereen met een hart voor natuur die het werken in het groen groots wil aanpakken, en hierbij graag aan de slag gaat met machines en gereedschappen in de openbare ruimte.

Afsluiting

Diploma niveau 3 Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek (crebonummer 25619).

Doorleren

Na de opleiding Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw, werkwijze en leerwegen

Tijdens deze bbl-incompany opleiding gaat de medewerker vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf en is er één schooldag. Op school worden de algemeen vormende vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap gevolgd. Het is de ideale manier om werken en leren te combineren.

Aan het einde van de opleiding volgt er een examen op verschillende manieren. Voor de algemene vakken zoals Nederlands en rekenen een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken worden er proeven van bekwaamheid (PvB) afgenomen. Als alle met succes zijn afgelegd en de bpv positief is beoordeeld is, ontvangt de medewerker een diploma niveau 3 Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek (crebonummer 25619).

Voorkennis

- Diploma niveau 2
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
- vmbo leerwegen: KL, GL of TL
- Daarnaast is het hebben of behalen van je B E rijbewijs een pré, er is de mogelijkheid om de rijbewijzen tijdens de opleiding te behalen.

Bijzonderheden

De student is  zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar een erkend leerbedrijf en het zorgen voor een (betaalde) arbeidsovereenkomst. Dit kan uiteraard bij jou als werkgever plaatsvinden! 

Vrijstelling

Heeft de medewerker al een niveau 2 diploma? Dan kun je voor de AVO vakken eventuele vrijstelling krijgen. Dit gaat in overleg met de docent tijdens de intake.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl):

 • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
 • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
 • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
 • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
 • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
 • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Beroepsperspectieven

Na deze opleiding werk jij in de openbare ruimte. Je hebt een functie waarbij je het overzicht moet houden en een team aanstuurt. Dat kan onder meer bij een publieke organisatie zijn of bij een cultuurtechnisch groenbedrijf. In de groene sector is veel vraag naar personeel, dus er ligt een mooie baan in het verschiet.

Contact

Yuverta leven lang ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl