Doel
Na deze opleiding weet jij van alles over groen, bestratingen, machines en gereedschappen. Plantsoenen, (stads)parken, recreatie- en sportterreinen en andere groene ruimtes in Limburg, maar ook buiten onze provincie wordt de natuur dankzij jou nét even mooier! Elke grote klus breng jij tot een goed einde.
Opbouw van deze MBO-opleiding
De MBO niveau 3 opleiding vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek is alleen te volgen in de BBL-variant. Je gaat meestal één dag per week naar school en werkt vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Op school krijg je algemeen vormend onderwijs met vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Het is de ideale manier om werken en leren te combineren!
Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.
Deze groen en cultuurtechniekopleiding is er ook op niveau 2. Vind je werken in de natuur sowieso leuk? Kijk dan ook eens bij vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie of
vakbekwaam hovenier.
Doelgroep
Na deze opleiding werk jij in de openbare ruimte. Je hebt een functie waarbij je het overzicht moet houden en een team aanstuurt. Dat kan onder meer bij een publieke organisatie zijn of bij een groenbedrijf. In de groene sector is veel vraag naar personeel, dus er ligt een mooie baan in het verschiet.
Eisen
Vooropleiding
- Diploma niveau 2
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
- VMBO leerwegen: KL, GL of TL
Afsluiting
Je doet aan het eind van je MBO opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma niveau 3 Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek (crebonummer 25619).
Doorleren
Na de opleiding Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.
