Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Over deze opleiding

Een vakbekwaam medewerker voeding en technologie is zelfstandig inzetbaar op meerdere plaatsen binnen het bedrijf. De operator kan omgaan met veranderingen en verbeteringen doorvoeren in het bereidingsproces en het eindproduct.

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel. 

Inhoud opleiding

​De volgende thema's komen aan bod:

  • Kwaliteit en (voedsel)veiligheid
  • Techniek en storingsanalyse
  • Product- en procesanalyse
  • Efficiënt produceren
  • Verbeteren van (productie)processen

De opleiding geeft ook ruim aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.

Doel

Een vakbekwaam medewerker voeding en technologie is zelfstandig inzetbaar op meerdere plaatsen binnen het bedrijf. De operator kan omgaan met veranderingen en verbeteringen doorvoeren in het bereidingsproces en het eindproduct.

Doelgroep

Voor procesoperators in de levensmiddelenindustrie.

 

Afsluiting

Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je het MBO 3 diploma Vakbekwaam medewerker voeding en technologie. 

Doorleren

De medewerker kan doorstromen naar niveau 4: vakexpert voeding en technologie, mits de werkzaamheden passend zijn. De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw, werkwijze en leerwegen

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten. 

De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten op de eigen werkplek. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Beroepsperspectieven

De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

Bijzonderheden 

Het is verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de voedingsbranche, naast de opleiding.

Vrijstelling

Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding.

Voorkennis

Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in bedrijven in de levensmiddelenindustrie.

Voordelen van deeltijd (bbl)

  • ​Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.

  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.

  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.

  • De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.

  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.

Contact

Yuverta leven lang ontwikkelen
Telefoon: 0475-389190 
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl