Inleiding

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan medewerkers en bedrijven in de levensmiddelenindustrie worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is daarom essentieel.

Doel

Een vakbekwaam medewerker voeding en technologie is zelfstandig inzetbaar op meerdere plaatsen binnen het bedrijf. De operator kan omgaan met veranderingen en verbeteringen doorvoeren in het bereidingsproces en het eindproduct.

De startdata voor de opleiding wordt in overleg bepaald.

Doelgroep

Voor procesoperators in de levensmiddelenindustrie.

 

Afsluiting

Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je het MBO 3 diploma Vakbekwaam medewerker voeding en technologie. 

Doorleren

De medewerker kan doorstromen naar niveau 4: vakexpert voeding en technologie, mits de werkzaamheden passend zijn. De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw van deze MBO-opleiding

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten. De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten op de eigen werkplek. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Wat leer je

De volgende thema's komen aan bod:

  • Kwaliteit en (voedsel)veiligheid
  • Techniek en storingsanalys
  • Product- en procesanalyse
  • Efficiënt produceren
  • Verbeteren van (productie)processen

De opleiding geeft ook ruim aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.

Lesgeld

Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de opleiding. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Kennismakelaars.

Bijzonderheden 

Het is verplicht om 650 uren per jaar te werken in een erkend leerbedrijf in de voedingsbranche, naast de opleiding.

Vrijstelling

Vrijstellingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de individuele vooropleiding.

Voorkennis

Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan in bedrijven in de levensmiddelenindustrie.

Leer- en hulpmiddelen

Alle leermiddelen zitten in het opleidingsbudget inbegrepen. Een laptop is niet inbegrepen, wel noodzakelijk.

Subsidiemogelijkheden

De opleiding komt in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is maximaal € 2.700,- per deelnemer per jaar. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op via:

E: levenlangontwikkelen@yuverta.nl

T: 0475 - 389 190.

We zijn je graag van dienst.