Inhoud

De focus in de topopleidingen ligt op toekomstgericht werken en vernieuwend ondernemen. Je leert hoe je doeltreffende verbeteringen kunt doorvoeren in je eigen bedrijf of bij je werkgever. De topopleidingen richten zich op de dagelijkse bedrijfsvoering van een melkveebedrijf. Aan de hand van thema’s brengen experts vanuit het bedrijfsleven je vakkennis naar een hoger niveau. Bij de topopleiding ondernemerschap gaan we dieper in op het maken van je eigen bedrijfsplan. De meeste bedrijfsplannen worden ook daadwerkelijk uitgevoerd tijdens of na de opleiding.

Er is veel aandacht voor het boekhoudrapport. Je leert je eigen financiële cijfers te ontrafelen en te vertalen naar de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast ontwikkel je jezelf op sociaal en communicatief vlak. Je ontdekt wat je sterke punten en je verbeterpunten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Hierdoor word je een betere gesprekspartner voor vertegenwoordigers en bestuurders, maar ook voor mensen uit de financiële wereld.

Voorkennis

De opleiding is bedoeld voor een ieder die in de melkveehouderij werkzaam is met een niveau 3 werk- en denkniveau of hoger die in zichzelf wil investeren. Daarnaast moet je kunnen beschikken over de financiële cijfers van een melkveebedrijf.

Doel

Ontwikkelingen op een melkveebedrijf zijn altijd in beweging. Continu is er druk van buitenaf die de melkveehouderij boeiend maar vooral uitdagend maakt. Om in deze tijden je beroep uit te oefenen is basiskennis onmisbaar en actuele kennis een vereiste. In deze topopleidingen verkrijg je deze kennis en leer je die toe te passen binnen jouw melkveebedrijf.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijfsvoering van een melkveebedrijf. Ook AB-ers (flexwerkers) en bijvoorbeeld partners van melkveebedrijven die meer willen weten over de sector zijn van harte welkom. Je hebt minimaal een MBO niveau 3 werk- en denkniveau.

Afsluiting

Je sluit de topopleiding af met het schrijven van een bedrijfsplan, waarin je een financiële doorkijk maakt naar je bedrijfsontwikkeling voor de komende vijf jaar. Circa 75% van deze bedrijfsplannen wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

Vervolg

Klik hier voor deel 2 van de opleiding, Melkveehouderij Dagelijkse Bedrijfsvoering.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Lees via deze link de brochure

Yuverta leven lang ontwikkelen geeft deze Topopleiding in samenwerking met: