Inhoud

Hoe pas je de laatste ontwikkelingen toe in het melkveebedrijf om zo meer kansen te creëren voor jouw bedrijf? Wil je leren je dagelijkse bedrijfsvoering te optimaliseren? Dan zijn deze topopleidingen perfect voor jou! 

Bij voldoende aanmeldingen start de topopleiding in het najaar van 2022. (Houten). 

Voorkennis

De opleiding is bedoeld voor eenieder die in de melkveehouderij werkzaam is, of zou willen zijn, met een niveau 3 werk- en denkniveau of hoger en die in zichzelf wil investeren. Daarnaast moet je kunnen beschikken over de financiële cijfers van een melkveebedrijf. 

Doel

Door deel te nemen aan deze opleiding doe je actuele vakkennis op, leer je hoe je de dagelijkse bedrijfsvoering binnen een melkveebedrijf kunt optimaliseren, schrijf je een eigen bedrijfsplan en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.  

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de dagelijkse bedrijfsvoering en het ondernemerschap van een melkveehouderij bedrijf. Daarnaast kan deze opleiding ook gevolgd worden wanneer je je wil voorbereiden op een eventuele bedrijfsovername. 

Ook partners van melkveebedrijven die meer willen weten over de sector zijn van harte welkom. 

Afsluiting

Meer informatie? Neem contact met ons op via levenlangontwikkelen@yuverta.nl of 0475-389190.   

Vervolg

Klik hier voor deel 2 van de opleiding, Melkveehouderij Dagelijkse Bedrijfsvoering.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@
Beschikbare startdata
Topopleiding Melkveehouderij Ondernemerschap
Startdatum traject: 31-10-2023
Locatie van training: Houten
Direct aanmelden
31-10-2023 09:00-16:00 Start bijeenkomst

Wat leer je?

De focus in de topopleidingen Melkveehouderij ligt op toekomstgericht werken en vernieuwend ondernemen. In de topopleiding Ondernemerschap gaan we naast de dagelijkse bedrijfsvoering, dieper in op het maken van je eigen bedrijfsplan. De meeste bedrijfsplannen worden door de deelnemers daadwerkelijk uitgevoerd tijdens of na de opleiding. 

Daarnaast ontwikkel je jezelf op sociaal en communicatief vlak. Je ontdekt wat je sterke punten en je verbeterpunten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Hierdoor word je een betere gesprekspartner voor vertegenwoordigers en bestuurders, maar ook voor mensen uit de financiële wereld. 

Opbouw, werkwijze en leerroute

Tijdens deze topopleiding focussen we ons op zowel de dagelijkse bedrijfsvoering als het ondernemerschap van het melkveebedrijf. De lessen vinden gedeeltelijk plaats op een melkveehouderij bedrijf, waardoor theorie en praktijk mooi gecombineerd worden door gastdocenten vanuit het bedrijfsleven.  

Tijdens het gedeelte ondernemerschap ga je je eigen bedrijfsplan schrijven, hiervoor is het van belang dat je beschikt over de technische en financiële cijfers van een melkveebedrijf. In dit bedrijfsplan maak je een financiële doorkijk naar je bedrijfsontwikkeling voor de komende vijf jaar. Circa 75% van deze bedrijfsplannen wordt daadwerkelijk uitgevoerd. 

Je sluit de topopleiding af met het presenteren van een eigen bedrijfsplan aan de mede deelnemers. Je ontvangt hierbij een Verklaring van deelname. 

Wil je meer weten over de opbouw van deze topopleiding? Kijk dan in de informatiebrochure voor o.a. de verbonden thema’s. 

Subsidiemogelijkheden

Colland Arbeidsmarkt: voor deze opleiding bestaat een subsidieregeling via Colland Arbeidsmarkt. Bekijk de voorwaarden op www.collandarbeidsmarkt.nl. 

STAP-budget: voor deze opleiding kun je mogelijk gebruikmaken van de subsidieregeling STAP-budget. Tijdens het inschrijven kun je aanvinken of je van de subsidie gebruik wilt maken. 

Bijzonderheden

Wanneer je niet doorgestroomd bent naar het hbo, maar wel meer kennis en een werk- en denkniveau op hbo-niveau zou willen hebben sluit deze topopleiding goed aan. Ook wanneer je van plan bent om te scholen biedt de topopleiding Ondernemerschap je hierin volop kansen. 

Beroepsperspectieven

Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om een melkveehouderij te runnen, en te zorgen dat het bedrijf toekomstbestendig is.