Nieuws
1 februari 2024

Blauwe Hotspot Dordrecht

Blauwe Hotspot Dordrecht

Over de Blauwe Hotspot Dordrecht

De Blauwe Hotspot Dordrecht is dé community voor studenten, docenten en professionals uit het blauwgroene domein die zich specifiek richt op de thema’s Water, Bodem & klimaat’.

Wij vormen een ontmoetingsplek (online en op een fysieke locatie) waar we kennis delen over deze thema’s. Daarnaast geven we ook cursussen en trainingen en ontwikkelen we nieuwe modules en opleidingen.

De Blauwe Hotspot is een Europees gecertificeerd Living Lab en is partner van ‘European Network of Living Labs’. (ENoLL)

Wat biedt de Hotspot aan?

De Blauwe Hotspot Dordrecht wil makelaar tussen het onderwijs en het bedrijfsleven zijn.

  • Experts afleveren op het gebied van Water, Bodem & Klimaat is hier een doelstelling van.
  • Door de inzet van de Hotspot waarborgt Yuverta de nauwe samenwerking met de regio’s Drechtsteden, Hoeksche Waard en Alblasserwaard-Vijheerenlanden. Hierbij verbindt het zich aan de regionale blauwgroene agenda’s. Zo kunnen onderwijs en bedrijfsleven samenwerken aan oplossingen voor een klimaatbestendige, leefbare en duurzame toekomst.
  • De Blauwe Hotspot Dordrecht brengt de partijen samen. Denk hierbij aan leerlingen, studenten, medewerkers uit het bedrijfsleven en overheid. Het doel hiervan is om met elkaar te werken en van elkaar te leren.
  • Burgers betrekken we ook in de (lokale) projecten om zo beter te weten wat er speelt in de gemeenschap.

Producten

Projecten:

  • European Projects
  • Practoraat Water & Bodem
  • Studentprojecten

Social media kanalen Blauwe Hotspot Dordrecht:

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Stad van de Toekomst

Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden
Gewasbeschermingsonderwijs - Herman Janssen

40 Jaar Gewasbeschermingsonderwijs

Als bevlogen docent met 40 jaar ervaring in het gewasbeschermingsonderwijs heeft Herman Janssen wel wat te melden dacht de redactie. En dus vroegen we de afzwaaiend docent – per 1 september 2023 heeft hij afscheid genomen bij Yuverta – om een interview.
Natuurinclusief werken: planten als fundament voor een gezonde werkomgeving

Natuurinclusief werken: planten als fundament voor een gezonde werkomgeving

Natuurinclusief bouwen met biobased materialen staat steeds vaker hoog op de agenda bij de overheid en partijen in de vastgoedsector. Het roept het beeld op van een groene werkomgeving, waarin we omringd worden door natuurlijke elementen die niet alleen de esthetiek verbeteren, maar ook de gezondheid bevorderen.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Blauwe Hotspot Dordrecht