Nieuws
16 mei 2024

Hotspot teelt

Hotspot teelt - 2 mannen bij een boom

Over de Hotspot teelt

De Hotspot Teelt is hét groene netwerk voor studenten, professionals en partners. Samen leren, innoveren en onderzoeken. De hotspot heeft als missie om duurzaamheid en circulariteit in de (sier)teeltsector te bevorderen door samen te werken, innovaties toe te passen en door het onderwijs. De hotspot werkt samen met diverse stakeholders, waaronder de gemeenten Amsterdam en regionale Greenports. De hotspot richt zich op het betrekken van de jeugd bij de sector en het aanpakken van sectorale uitdagingen.

Investeren in talentontwikkeling

“In het onderwijs opent zich een kans om studenten voor te bereiden in zowel nationale als internationale contexten, en om de doorstroom van vmbo naar mbo, hbo en/of het bedrijfsleven te optimaliseren. Het mbo speelt een essentiële rol bij het vertalen van overheidsvisies en -plannen naar de samenleving. Een ander belangrijk doel is om jongeren te enthousiasmeren voor opleidingen in de teeltsector. De nadruk ligt op het ontwikkelen van innovatieve teeltsystemen, digitalisering van de teelt en het voorbereiden van studenten op toekomstige trends zoals kunstmatige intelligentie. Het uiteindelijke doel is om efficiënte teeltmethoden te realiseren met minimale input van materialen/grondstoffen en om de sector voor te bereiden op nieuwe duurzaamheidswetgeving. Daarnaast zijn er diverse trainingen en cursussen beschikbaar voor een leven lang ontwikkelingen.”

Social media kanalen Hotspot Teelt:

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Hotspot biodiversiteit en duurzame leefomgeving - Vlinder op een bloem

Hotspot Biodiversiteit en Duurzame Leefomgeving

De hotspot Biodiversiteit en Duurzame Leefomgeving bij Yuverta in Heerlen/Valkenburg is opgericht in reactie op de groeiende behoefte aan aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid in onze samenleving.
Hotspot Groene Leefbare Stad - Yuverta Park

Hotspot Groene Leefbare Stad

Groene Hotspot Houten is een learning community voor hoveniers, groenbedrijven, interieurbeplanters en urban greeners.
Blauwe Hotspot Dordrecht

Blauwe Hotspot Dordrecht

De Blauwe Hotspot Dordrecht is dé community voor studenten, docenten en professionals uit het blauwgroene domein die zich specifiek richt op de thema's Water, Bodem & klimaat'.
Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

Lancering Hotspot Duurzaam voedselsysteem

14 maart vond de lancering plaats van de Hotspot Duurzaam voedselsysteem - powered by Yuverta - Limburg en Noord-Brabant. Dit initiatief is het epicentrum van samenwerking tussen bedrijven, docenten en studenten, gericht op het vormgeven van een toekomstbestendig, eerlijk en circulair voedselsysteem.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Hotspot teelt