Inleiding in de levensmiddelentechnologie, niveau 2 en 3
mbo deeltijd opleiding (bbl + maatwerk)
Heb jij interesse in de levensmiddelenindustrie of ben je er nog maar net werkzaam, dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert de basisbeginselen van voedselveiligheid, en het zorgdragen voor de kwaliteit van het eindproduct.
Doel
Na afronding van deze opleiding begrijpt de medewerker het totale proces van voedselbereiding. Hij/zij kent het effect van bewerkingen op het eindproduct en de kwaliteit ervan.
De startdata voor de opleiding worden in overleg bepaald.
Voor wie?
Zij-instromers en (beginnende) operators in de levensmiddelenindustrie, die meer willen weten over de bereiding van voedingsmiddelen.
Voorkennis
Er is geen voorkennis nodig.
Wat leer je?
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Grondstoffen
- Componenten (geur, kleur, smaak, structuur, etc.)
- Bewerkingen van voeding en het effect op de kwaliteit
- Afvullen, verpakken en opslag
- Wet- en regelgeving
- Etikettering
- Voedingsleer
Opbouw, werkwijze en leerroute
Na het aanreiken van de basiskennis maakt de medewerker verschillende werkplekopdrachten. Op deze manier wordt de nieuwe kennis toegepast op de eigen werkplek. De opleiding wordt afgerond met een examen en – indien voldoende – een deelcertificaat.
Voordelen van deze opleiding in deeltijd (bbl)
- Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
- In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
- Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
- Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
- De opleiding kan op diverse locaties uitgevoerd worden.
- Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte training te volgen.
Afronding en vervolg
De deelnemer ontvangt een deelcertificaat.
Na het afronden van de volledige opleiding kun je een willekeurige mbo opleiding volgen (afhankelijk van de afronding op niveau 3 of 4).
Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?
Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen. Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
Interessante les, veel actuele onderwerpen.
Peter Boxtel
Advies bij Fauna dak
Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. ‘Door de opleiding heb ik meer kennis en vaardigheden opgedaan en het vertrouwen dat ik het kan.’
Yvonne Kramer
Ecologisch tuinontwerper LushGardens
De opleiding was passend bij mijn huidige functie en heeft me meer kennis gebracht, meer inzicht, vakgericht, zeer divers lesmateriaal en kundige docenten.
Gosse Jilderda
Ecologisch adviseur Frisia Group
Gerelateerde opleidingen
Allround operator in de mengvoederindustrie, niveau 3
Wil jij als operator in de mengvoederindustrie meer leren over onderwerpen, zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, persen, malen en mengen? En zou je het verbeteren van processen nog beter willen beheersen?
Vakbekwaam medewerker voeding en technologie, niveau 3
Voor operators in de levensmiddelenindustrie. Medewerkers kunnen individueel worden aangemeld voor de opleiding of er kan een in-company traject worden gestart.
Vakexpert voeding en technologie, niveau 4
In deze opleiding verschuift de focus van het bedienen naar het volledig begrijpen van het proces en de eigen rol daarin. Je ziet de samenhang en invloed van de verschillende bedrijfsprocessen.